Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Zbiraj pokrovčke in pomagaj!

V družbi Simbio pomagamo pomoči potrebnim z zbiranjem pokrovčkov. Skrbimo za logistiko odvoza plastičnih pokrovčkov, ki jih skladiščimo do prevzema. V ta namen smo na več lokacij po regiji postavili zabojnike, v katerih se zbirajo pokrovčki za dobrodelne namene.

Pomagajte Luku!

Od novembra 2019 se zbirajo pokrovčki za 6-letnega nasmejanega fantka Luka iz Poljčan. Ima neljubo cerebralno paralizo in ne more hoditi, niti samostojno sedeti ali govoriti. Njegova družina se že vsa leta trudi, da bi lahko Luku zagotovila zadosti potrebnih terapij za njegov napredek pri opravljanju najbolj osnovnih stvari. Terapije so drage, zato si pomagajo tudi z zbiranjem in prodajo plastičnih zamaškov. Pomagajte tudi vi! Saj veste, dejanja so tista, ki štejejo.

Kje so zabojniki za pokrovčke?

Zabojniki družbe Simbio, kamor lahko prinesete plastične pokrovčke za dobrodelne namene, stojijo v celjski regiji na naslednjih lokacijah:

a) na parkirišču Turška mačka v Celju (Gledališki trg 7, 3000 Celje)
b) v Citycentru Celje (Mariborska cesta 100, 3000 Celje)
c) v Vojniku pri občini (Keršova 8, 3212 Vojnik)

left
right


Ko so zabojniki polni (o tem nas na tel. št. 425 64 00 obvestijo tudi občani sami), jih pripeljemo na začasno skladiščenje v RCERO Celje, od tod pa jih nato prevzamejo organizatorji oz. pobudniki dobrodelnih akcij.

Katere pokrovčke zbiramo?

DA!

  • Vse plastične pokrovčke iz kuhinje: pokrovčki iz vseh vrst plastenk, kislega zelja, pokrovčki iz začimb, mleka, jogurta, sokov ipd.,
  • Iz kopalnice (čistila, kozmetike), zdravil in avtomobilskih olj.

NE!

V vrečo s plastičnimi pokrovčki ne spadajo prozorni pokrovi iz kisle smetane, pokrovi iz margarin, namazov, skut in sladoledov (le-ti so sestavljeni iz PS–POLISTIRENA) in nikakor ne KOVINSKI pokrovčki.

Komu ste že pomagali? 


Pokrovčke pomagamo zbirati že od leta 2009!


ANŽE PRATNEMER, ki je v prometni nesreči izgubil nogo in je s pomočjo zamaškov zbral dovolj denarja za nakup nožne proteze.
MIJA, Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna,
SIMON, ki je pri pristajanju z jadralnim padalom izgubil obe nogi ter je potreboval dve nožni protezi
FILIP TROBEC iz Društva cerebralne paralize Sonček Celje.
DRUŠTVO NEVER GIVE UP, ki je bilo ustanovljeno, da preko športnih aktivnosti in zbiranja plastičnih pokrovčkov pomaga pomoči potrebnim.
AMADEJ, deček s cerebralno paralizo, ki ste mu pomagali do dodatnih terapij in do samostojnih korakov.
VID, malček, ki je ob rojstvu doživel dvojne možganske krvavitve in je zato gibalno močno oviran – za terapije.
ALEX, ki se je rodil povsem zdrav, potem pa je zaradi hude okužbe v bolnišnici prenehal dihati, tako da pri štirih ni ne hodil, ne sedel, ni uporabljal rok, ne govoril …
DRUŠTVO VESELE NOGICE, ki združuje skupino staršev, skrbnikov in podpornikov otrok z razvojnim zaostankom.

Od novembra 2019 se pokrovčki zbirajo za LUKA iz Poljčan.

 

 zbirajpokrovckeinpomagaj.jpg

 

 

Zamaški