Zbiraj pokrovčke in pomagaj!

V družbi Simbio pomagamo pomoči potrebnim z zbiranjem pokrovčkov. Skrbimo za logistiko odvoza plastičnih pokrovčkov, ki jih skladiščimo do prevzema. V ta namen smo na več lokacij po regiji postavili zabojnike, v katerih se zbirajo pokrovčki za dobrodelne namene.

Pomagajte ''Veselim nogicam''!

Leta 2017 se zbirajo pokrovčki za društvo Vesele nogice s sedežem v Laškem. Društvo združuje skupino staršev, skrbnikov in podpornikov otrok z razvojnim zaostankom, katerih skupen cilj je narediti korak naprej in pomagati najšibkejšim v naši družbi. Vsi si želimo, da bodo nekoč naši otroci čimbolj samostojni. Kako uspešni bodo pri tem otroci s posebnimi potrebami, pa je v veliki meri odvisno od pomoči vrhunskih strokovnjakov z različnih področij. Za njihov napredek in lajšanje bolečin so potrebne različne terapije, kar pa staršem otrok predstavlja visoke stroške. Da bi jim pomagali, društvo Vesele nogice aktivno zbira tudi odpadne plastične pokrovčke. Prav vsak zbran pokrovček šteje! Iskrena hvala! Več o društvu na njihovem spletnem mestu: http://drustvo-veselenogice.si/.

 

Kje so zabojniki za pokrovčke?

Zabojniki družbe Simbio, kamor lahko prinesete plastične pokrovčke za dobrodelne namene, stojijo v celjski regiji na naslednjih lokacijah:

a) na parkirišču Turška mačka v Celju
b) v Citycentru Celje
c) v Vojniku pri občini.


Ko so zabojniki polni (o tem nas na tel. št. 425 64 00 obvestijo tudi občani sami), jih pripeljemo na začasno skladiščenje v RCERO Celje, od tod pa jih nato prevzamejo organizatorji oz. pobudniki dobrodelnih akcij.

Katere pokrovčke zbiramo?

DA!

  • Vse plastične pokrovčke iz kuhinje: pokrovčki iz vseh vrst plastenk, kislega zelja, pokrovčki iz začimb, mleka, jogurta, sokov ipd.,
  • Iz kopalnice (čistila, kozmetike), zdravil in avtomobilskih olj.

NE!

V vrečo s plastičnimi pokrovčki ne spadajo prozorni pokrovi iz kisle smetane, pokrovi iz margarin, namazov, skut in sladoledov (le-ti so sestavljeni iz PS–POLISTIRENA) in nikakor ne KOVINSKI pokrovčki.

Komu ste že pomagali z zbiranjem plastičnih pokrovčkov? 

Pokrovčke pomagamo zbirati že od leta 2009, ko smo podarili Anžetu Pratnemerju. Od takrat smo zbirali pokrovčke še za Mijo,Center za usposabljanje, delo in varstvo Dobrna, za Simona, ki je pri pristajanju z jadralnim padalom izgubil obe nogi, ter za Filipa iz Društva cerebralne paralize Sonček Celje.

Pokrovčke smo predajali tudi društvu Never give up, ki je bilo ustanovljeno, da preko športnih aktivnosti in zbiranja plastičnih pokrovčkov pomaga pomoči potrebnim. V prvi vrsti so to otroci s posebnimi potrebami in tudi družine, katerim je sreča obrnila hrbet.

Od novembra 2013 zbiramo pokrovčke za Amadeja, ki ima cerebralno paralizo (zabojnik v Vojniku), od januarja 2014 pa do decembra 2014 pa so se v zabojniku, ki je postavljen v Citycentru, zbirali pokrovčki za fantka Vida.

S koncem decembra 2014 do aprila 2017 so se v zabojnikih pri Turški mački in v Citycentru (nekaj časa tudi še v Žalcu in na Polzeli - dokler so tam še stali zabojniki) zbirali plastični pokrovčki za fantka Alexa - POMAGAJMO ALEXU. 

 zbirajpokrovckeinpomagaj.jpg

 

 

Zamaški

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".