Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Vplivi na okolje

S sodobnim sistemom zbiranja in ravnanja z odpadki prispevamo k urejenemu in čistejšemu okolju. Izgradnja Regionalnega centra za ravnanje z odpadki Celje je omogočila uresničevanje naslednjih okoljevarstvenih ciljev: 

-  zmanjševanje emisij v zemljo in podtalnico,
-  zmanjševanje emisij toplogrednih plinov, 
-  varovanje površinskih in podzemnih voda, 
-  preprečevanje onesnaževanja vodnih virov. 

Kljub temu da sami objekti regionalnega centra predstavljajo poseg v okolje, je ta poseg minimalen, saj so upoštevani vsi standardi, ki nam jih narekuje zakonodaja. Novo odlagališče je tako popolnoma prevlečeno s plastično zaščitno folijo, ki preprečuje pronicanje vode v podtalnico. Problem onesnaženja zraka je prav tako rešen, in sicer v kompostarni z biofiltrom ter sortirnici z vrečastim filtrom. Oba filtra zagotavljata, da emisije ne bodo presegale mejnih vrednosti za izpuste v zrak.


Projekt delno financira Evropska unija
Projekt delno financira Republika Slovenija
Ta projekt prispeva k zmanjševanju ekonomskih in socialnih razlik med državljani Evropske unije

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran je zaščitena z reCAPTCHA za katero veljata Google politika zasebnosti in pogoji uporabe.

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".