Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Praznjenje greznic

V podjetju Simbio je možno naročiti tudi praznjenje greznic oz. odvoz grezničnih gošč ter odvoz blata iz malih komunalnih čistilnih naprav.

  • Cena odvoza gošč/blata in obdelava le-teh stane 61,02 EUR/m3
  • Čiščenje kanalskih priključkov z vozilom "kanal jet" na uro stane 118,40 EUR
  • Cena fekalnega vozila za eno uro je 55,66 EUR

V cene je vključen tudi DDV. Cenik velja od 1. 7. 2013.

Naročila sprejemamo dan pred želenim odvozom, in sicer na telefonsko številko 03/ 425 64 37, vsak delovni dan od 6. do 14. ure.

Za nujna naročila zaračunamo 40 % dodatka na zgoraj navedene cene, saj nujno naročilo pomeni, da storitev opravimo najkasneje v 24 urah.

 


Opustitev greznice

Opuščanje greznic ne sodi v pristojnost Simbia, temveč javnega podjetja Vodovod-kanalizacije. Večina čistilnih naprav je že izgrajenih, zato občine oziroma njihovo javno podjetje Vodovod-kanalizacija, d.o.o., dopušča, da se obstoječe greznice že sedaj opustijo, pri novih objektih pa gradnja greznic ni več dovoljena. To velja za tiste objekte, katerih komunalne odpadne vode so priključene na javno kanalizacijo, ki se zaključi s čistilno napravo.


Potrebna soglasja ob zaprtju greznice

Opuščanje greznic vpliva na javno kanalizacijo in odtok odpadnih vod, zato ni v celoti prepuščeno lastnikom greznic. Za opustitev je potrebno pridobiti soglasje upravljavca kanalizacije podjetja Vodovod-kanalizacija, d.o.o. Pomembno je, da se preveri stanje kanala od mesta opuščene greznice do priključka na javni kanal. Ta odsek mora biti nepoškodovan, gladek, imeti mora zadosten padec in primerno zidarsko obdelane jaške. V kolikor naštete zahteve niso izpolnjene, priporočamo strankam, da ta odsek svojega priključnega kanala sanirajo ali zamenjajo z novim.


Kjer ni izgrajene javne kanalizacije

Na območju občin Celje, Štore, Vojnik in Dobrna, kjer ni zgrajene javne kanalizacije, je s 1. avgustom 2013 Vodovod-kanalizacija skladno z uredbo uvedla sistematično praznjenje greznic in malih komunalnih čistilnih naprav  (MKČN) enkrat na tri leta ter hkrati vpeljala tudi mesečni obračun te storitve. Vsa gospodinjstva, za katera to velja, so prejela obvestila.

Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec, to je naša družba Simbio, d.o.o., opravi praznjenje grezničnih gošč in blata. 

PREDVIDEN PLAN PRAZNJENJ GREZNIC IN MKČN 2022

Cena storitve je že vključena v mesečni račun plačila storitev, zato se redno praznjenje po načrtu na območju, kjer ni javne kanalizacije, ne zaračunava.

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".