25
nov.
2015
Zimski urnik odvoza bioloških odpadkov

Kot je običajno zadnja leta, bo tudi z letošnjim 1. decembrom odvoz biološko razgradljivih odpadkov potekal po zimskem urniku, to je enkrat na 14 dni. Dan odvoza v tednu bo ostal enak, kot ste ga imeli. Odpadki se torej ne bodo odvažali vsak teden, ampak vsak drugi teden. Teden, ko imate odvoz, je na urniku označen z rjavo barvo.

 

Urnike z označenimi tedni odvoza vam bodo pobiralci odpadkov priložili k vašim zabojnikom. Lahko pa vaš dan odvoza bioloških odpadkov preverite v aplikaciji Moj dan odvoza od 1. 12. 2015 dalje.

Zimski urnik odvoza bioloških odpadkov bo v veljavi do 31. 3. 2016. Kot je znano, frekvenca odvoza vpliva na strošek ravnanja z odpadki, to pomeni, da bodo uporabniki 120-litrske rjave posode plačevali za odvoz bioloških odpadkov na 14 dni (v času zimskega odvoza) 6,25 EUR/mesec. Ostalo ostaja nespremenjeno. Zabojnik pripravite do 6. ure zjutraj na odjemno mesto kot ponavadi.

w-video
Ostale novice
21
jun.
2019
V torek, 25. junija, odvoz odpadkov bo
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov na dan državnosti - torek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan. Prosimo, da pripravite zabojnike za odpadke, če imate odvoz odpadkov ob torkih.
Več >>
13
jun.
2019
Plastične pokrovčke bomo še zbirali
V teh dneh se je v medijih pojavilo več objav, da se plastičnih pokrovčkov oziroma zamaškov ne bo več zbiralo za dobrodelne namene. To povsem ne drži – na našem območju se še vedno zbirajo za društvo Vesele nogice, ki jim naša družba pomaga z odvozi zabojnikov in začasnim skladiščenjem.
Več >>
11
jun.
2019
V šolskem letu 2018/19 zbrali 666 ton papirja
V šolskem letu 2018/19 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 666 ton odpadnega papirja, kar je 6 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 21-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Socka.
Več >>
17
maj.
2019
Kam z odpadnim jedilnim oljem?
Ocvrt krompirček, krofi, perutničke … Po vsem tem pogosto zadiši v naših domovih, saj je cvrtje eden izmed zelo priljubljenih načinov priprave hrane pri nas. Do sem vse lepo in prav, a kam z odpadnim oljem, ki ostane po cvrtju v naših kuhinjah?
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".