Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
07
okt.
2020
Varnostnik nadzira odlaganje odpadkov Pod gabri
V Simbiu v tem tednu izvajamo nadzor nad doslednim ločevanjem odpadkov in njihovim pravilnim odlaganjem na skupnih zbiralnicah za odpadke v ulici Pod gabri.

Na tem območju kot tudi še na nekaterih drugih območjih večstanovanjske gradnje v občini Celje je še vedno zaznati, da imetniki odpadkov v zabojnike za ločeno zbiranje frakcij pogosto prepuščajo odpadke, ki niso namenjeni tem odpadkom, prihaja pa tudi do nedovoljenega odlaganja kosovnih in ostalih odpadkov ob zabojnike.


Zaradi otežene identifikacije kršiteljev pri odlaganju odpadkov v odprte zbiralnice večstanovanjskih objektov smo se odločili za nadzor z varnostnikom, ki je na lokaciji prisoten 24 ur, pri nadzoru pa mu po potrebi pomaga tudi okoljski inšpektor.


Po Odloku o načinu opravljanja obveznih lokalnih gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Celje znaša globa za kršitelje 100 EUR (fizične osebe) in 400 EUR (pravne).


Občane želimo ponovno opozoriti, da dosledno ločujejo komunalne odpadke in jih prepuščajo v namenske zabojnike. Odlaganje odpadkov ob zabojnike je prepovedano. Tako odlaganje odpadkov omogoča brskanje živali po smeteh, nenadzorovan raztros odpadkov po okolju, smrad in kvari videz naselja.


Pravilno ravnanje z odpadki je obveza vsakega posameznika, živeti v zdravem okolju pa je pravica vsakega posameznika.

w-video
Ostale novice
13
jan.
2021
Previdno z odlaganjem pepela!
V zabojnike za odpadke ne odlagajte vročega pepela. V zelen zabojnik za mešane odpadke odložite samo ohlajen pepel.
Več >>
21
dec.
2020
Sprememba odvoza odpadkov zaradi božično-novoletnih praznikov
Vse, ki imate odvoz odpadkov ob petkih, obveščamo, da zaradi praznikov v petek, 25. decembra, in v petek, 1. januarja, odvoza odpadkov ne bo. Namesto petka bo odvoz potekal v soboto (26. 12. 2020 in 2. 1. 2021).
Več >>
21
dec.
2020
24. in 31. decembra Zbirni center Bukovžlak odprt samo do 18. ure
Obveščamo vas, da bo zbirni center za ravnanje z odpadki v Bukovžlaku ta četrtek, 24. decembra, in naslednji četrtek, 31. decembra, odprt le od 6. do 18. ure namesto do 20. ure. V času praznikov 25. in 26. decembra ter 1. in 2. januarja pa bo tako zbirni center v Bukovžlaku kot ostali zbirni centri v upravljanju družbe Simbio zaprti.
Več >>
18
dec.
2020
Izžrebanih 10 srečnežev v sklopu akcije Oddaj še delujoč star aparat
Nagradna igra »Oddaj še delujoči aparat v kotiček za ponovno uporabo na Bukovžlaku« je zaključena. Občani, ki imajo izžrebane številke, se morajo oglasiti preko telefona ali e-pošte na Simbiu, da bodo prejeli nagrade - brezplačna storitev ravnanje z odpadki za celo leto 2021.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".