11
jun.
2019
V šolskem letu 2018/19 zbrali 666 ton papirja
V šolskem letu 2018/19 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 666 ton odpadnega papirja, kar je 6 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 21-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Socka.

Glede na trend zbranih količin do prvega maja je kazalo, da bodo letos količine rekordne, vendar pa se je ta trend v maju, ki sicer tradicionalno velja za mesec, ko šole pripeljejo največ odpadnega papirja, zaustavil. Razlog je verjetno tudi v tem, da je bil mesec nadpovprečno deževen, zato so nekatere šole zaradi dežja odpovedale odvoz papirja.

V povprečju je vsak učenec OŠ Hudinja prinesel v šolo kar 303 kilograme odpadnega papirja. Skupaj so tako na tej šoli zbrali 148 ton papirja. Drugo mesto je med osnovnimi šolami pripadlo OŠ Ljubečna. Vsak učenec je v povprečju zbral 134 kilogramov papirja, cela šola pa skupaj 61,5 tone. Na tretje mesto se je letos uvrstila OŠ Dobrna, kjer so na učenca zbrali 131 kilogramov, skupaj pa 64 ton.

Med podružničnimi osnovnimi šolami je zmagala POŠ Socka. Zmagovalci so zbrali 278 kg na učenca in skupaj 9,2 tone. Na drugo mesto so se zavihteli učenci POŠ Trnava, kjer je vsak učenec v povprečju zbral 255 kg papirja, vsi skupaj pa 8,7 tone. Na tretjem mestu pa je tokrat POŠ Letuš, kjer so zbrali 239 kg papirja na učenca, skupaj pa 9 ton.

Ob razglasitvi je direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek izpostavil, da je akcija v prvi vrsti namenjena osveščanju mladih, da je papir izjemno dragocena surovina, vendar pa ima še več pozitivnih učinkov. »Vsako leto se zelo veselim tega dogodka, saj vedno slišim zanimive zgodbe – od tega, kako so se otroci v soseski povezali s starejšimi, ki jim je papir v breme, in jim ga sedaj otroci pomagajo odnašati, do tega, kako so otroci aktivirali vse bližnje in daljno sorodstvo ter s skupnimi močmi uspeli pripeljati po več ton odpadnega papirja ter nazadnje do izjav zadovoljnih in ponosnih mentorjev, ki jim denar od zbranega papirja pomaga pri reševanju socialnih stisk otrok …« je dodal Zidanšek.

Družba Simbio je za vsako tono odpadnega papirja šolam nakazala 70 EUR.

Da tudi neposredno spodbudijo otroke k nadaljnjemu zbiranju papirja, Simbio pripravi zaključno prireditev z razglasitvijo najboljših šol. Tokrat so na zabavo povabili čarodeja Magic Aleksandra, ki je otroke zabaval z eko čarovnijami, otroci pa so se preizkusili tudi v raznih igricah, povezanih s papirjem.

Letos je sodelovalo 22 osnovnih šol, 9 podružničnih šol in 15 vrtcev ter 3 srednje šole in 2 društvi.

?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen>
Ostale novice
17
sep.
2019
Z novo tehnologijo bomo izločili do štirikrat več uporabnih surovin
Manj sežiga, manj odlaganja in več recikliranja bi se lahko glasil povzetek nove tehnologije, ki jo je naša družba Simbio zaključila na Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Celje. Gre za 5,5-milijonsko vredno investicijo v nadgradnjo izločanja reciklabilnih odpadkov iz mešanih komunalnih odpadkov in iz odpadne embalaže.
Več >>
16
sep.
2019
SIMBIO NA PLAŽI v petek, 20. septembra - Vabljeni!
V Simbiu se 230 zaposlenih dnevno trudi mesto čisto in urejeno, v petek pa bomo na mestni plaži na Savinjskem nabrežju občankam in občanom tudi omogočili vpogled v naš vsakdan.
Več >>
11
sep.
2019
Vabljeni na MOS 2019
Med 10. in 15. septembrom bomo veseli vašega obiska na našem razstavnem prostoru številka 34 v hali L. Predstavili vam bomo avtomobil na stisnjen zemeljski plin (CNG) in kako z vožnjo na stisnjen zemeljski plin prispevate k varovanju okolja.
Več >>
09
sep.
2019
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov - od 10. septembra do 10. oktobra 2019
Tradicionalna akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev se začenja jutri, 10. septembra, v Loki pri Žusmu. Premični zabojnik s strokovno usposobljeno ekipo za prevzem nevarnih odpadkov bo v času akcije stal na 90 različnih lokacijah v 12 občinah celjske regije, kjer zbira komunalne odpadke naša družba Simbio. Kje natančno bo postavljen ter kateri dan in uro, je navedeno v letakih, ki smo jih poslali vsem uporabnikom storitev po pošti, najdete pa ga tudi v elektronski obliki na našem spletnem mestu.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".