07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.

V povprečju je vsak učenec OŠ Hudinja prinesel v šolo 276 kilogramov odpadnega papirja. Skupaj so tako na tej šoli zbrali 135 ton papirja. Drugo mesto je med osnovnimi šolami pripadlo OŠ Glaziji, ki je dolgo časa celo vodila, a na koncu je kljub trudu pristala na drugem mestu. Vsak učenec je v povprečju zbral 239 kilogramov papirja, cela šola pa skupaj 33 ton. Na tretje mesto se je letos uvrstila OŠ Ljubečna, kjer so na učenca zbrali 142 kilogramov, skupaj pa 64 ton.

Med podružničnimi osnovnimi šolami je letos POŠ Letuš premagala POŠ Socko. Zmagovalci so zbrali 326 kg na učenca in skupaj 10 ton. Na POŠ Socka so bili s 315 kg in 9 tonami precej za petami prvouvrščenim, a to je bilo za lansko zmagovalko premalo. Na tretjem mestu pa je tokrat POŠ Trnava, kjer so zbrali 120 kg na učenca, skupaj pa 5 ton.

Ob razglasitvi je direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek izpostavil, da je akcija v prvi vrsti namenjena osveščanju mladih, da je papir izjemno dragocena surovina. »Papir je ena izmed snovi, ki jo je najlažje predelati in znova uporabiti. Nekatere vrste papirja je mogoče predelati celo sedemkrat. Najbolj pomembno pri tem pa je, da z recikliranjem papirja zmanjšamo onesnaženje vode in zraka, saj je belilo (klor), ki se uporablja pri proizvodnji papirja iz celuloze, eden najhujših onesnaževalcev okolja. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na družbeno odgovornost družbe Simbio – sredstva, ki jih Simbio namenja šolam, so pomemben vir za šolske sklade, tako da sem zelo vesel in ponosen, da nam je uspelo to akcijo ohraniti skozi dve desetletji,« je povedal Zidanšek.
V iztekajočem se šolskem letu je Simbio tako izplačal šolam skupaj 46.000 EUR, v 20 letih pa krepko čez pol milijona evrov, če tone pomnožimo z odkupno ceno papirja zadnjih let, to je 70 EUR.

Da tudi neposredno spodbudimo otroke k nadaljnjemu zbiranju papirja, pripravimo v Simbiu zaključno prireditev z razglasitvijo najboljših šol z zabavo. Tokrat smo povabili čarodeja Janija, ki je otroke zabaval z eko čarovnijami, otroci pa so se preizkusili tudi v raznih igrah, povezanih s papirjem.

w-video
Ostale novice
11
dec.
2018
Spremembe odvoza odpadkov zaradi božično-novoletnih praznikov
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov namesto na praznični torek, 25. december 2018, potekal že v soboto, 22. decembra 2018, in namesto torka, 1. januarja 2019, že v soboto, 29. decembra 2018.
Več >>
22
nov.
2018
PREHOD NA ZIMSKI URNIK ODVOZA BIOLOŠKIH ODPADKOV
Z decembrom prehajamo na odvoz bioloških odpadkov na 14 dni. Tak odvoz, torej vsak drugi teden, bo trajal do 28. februarja 2019. K položnicam za november, ki jih boste uporabniki z rjavimi zabojniki prejeli prve dni decembra, so priloženi urniki, na katerih je označen teden, v katerem imate odvoz bio odpadkov.
Več >>
30
okt.
2018
Pripravili smo posodobljen Abecednik odpadkov
Ločevanje odpadkov se začne doma v gospodinjstvu. Da bo to še enostavnejše, smo izdali tiskan abecednik odpadkov, in sicer ga boste na dom prejela vsa gospodinjstva na območju 12 občin, kjer Simbio odvaža odpadke. V abecedniku smo poskušali zbrati najpogostejše odpadke, ki nastajajo v vsakem domu.
Več >>
25
okt.
2018
OBVESTILO: Na praznični četrtek, 1. novembra, ne bo odvoza odpadkov
Vse uporabnike, ki imate predviden odvoz odpadkov ob četrtkih, obveščamo, da bo odvoz potekal namesto v četrtek, 1. novembra, v soboto, 3. novembra. Zato prosimo, da pripravite zabojnike za odpadke v soboto kot običajno na dan odvoza. Za razumevanje se zahvaljujemo.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".