14
dec.
2017
Simbio tehnološko posodablja RCERO Celje
V družbi za ravnanje z odpadki Simbio smo pred novo veliko investicijo. V želji, da bi izločili še več tržno zanimivih frakcij in ustvarili ugodne učinke na končno ceno storitev za občane, bomo pristopili k 2. fazi nadgradnje mehansko-biološke obdelave v vrednosti 3,6 milijona evrov (brez DDV).

Na današnji letni novinarski konferenci smo predstavili trende na področju ravnanja z odpadki in tudi pomembnejše investicije. Direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek je tako izpostavil uspešno zaključeno 1. fazo nadgradnje mehansko-biološke obdelave (MBO) in nadaljevanje vlaganj v izboljšave tehnologije z odpadki. »Prvi regijski center za ravnanje z odpadki v Sloveniji bo praznoval že 10 let obratovanja. Nenehnim zakonskim spremembam, spremembam sestave in količin odpadkov, napredku tehnologije in razmeram surovin na trgu se mora prilagajati tudi naš center za ravnanje z odpadki. Zato smo se odločili za še eno tehnološko posodobitev, in sicer 2. fazo nadgradnje MBO, s katero načrtujemo povečanje deleža izločenih reciklabilnih frakcij in čistosti strojno izločenega materiala ter tudi povečanje cenovne konkurenčnosti,« je povedal Zidanšek in poudaril, da bo tako RCERO v celoti izpolnjeval zahteve vseh predpisov in bo hkrati še naprej stroškovno učinkovit.

V iztekajočem se letu smo na Simbiu izvedli še številne druge investicije, kot je nadgradnja čistilne naprave za izcedne vode, menjava mostnih dvigal, ki vozita po žerjavni progi v objektu MBO, dograditev odplinjevalnega polja na odlagališču, dograditev videonadzora na kompleksu RCERO, menjava biofiltrov v kompostarni in MBO ter številne druge, v skupni vrednosti približno 1.700.000 evrov brez DDV.

 

w-video
Ostale novice
19
maj.
2020
Oviran dostop do Zbirnega centra Bukovžlak do 20. junija 2020
Vse uporabnike storitev obveščamo, da bo zaradi gradbenih del oviran dostop do ZBIRNEGA CENTRA BUKOVŽLAK. Zato vas vljudno naprošamo, da v času del, ki bodo trajala od 20. maja do 20. junija 2020, uporabljate zbirna centra v sosednjih občinah, to sta ZC Vojnik v poslovni coni Arclin in ZC Žalec v poslovni coni v Vrbju.
Več >>
18
maj.
2020
Obvestilo - Konec epidemije
V skladu s sproščanjem ukrepov Vlade RS in preklicem epidemije vam sporočamo, da v ponedeljek, 18. maja 2020, ponovno odpiramo naše poslovne prostore za uporabnike storitev in poslovne stranke. Ker nevarnost širjenja virusa še vedno obstaja, je v naših notranjih prostorih obvezno ohranjati fizično razdaljo, skrbeti za higieno rok ter uporabljati maske.
Več >>
08
maj.
2020
V soboto, 9. maja, ZC Braslovče odprt do 15. ure
Zbirni center v Braslovčah bo v soboto, 9. maja, zaradi čistilne akcije odprt od 8. do 15. ure.
Več >>
06
maj.
2020
Aktivirajte trajnik oz. direktno bremenitev in e-račun
Odločite se za zeleno poslovanje in omejite širjenje virusa. V Simbiu vam omogočamo plačevanje storitev preko trajnika (direktne bremenitve SEPA) in pošiljanje položnic v e-obliki na vaš e-naslov. S tem si boste znižali stroške provizij pri plačilih ter prihranili pot in čas s plačevanjem na bankah ali poštah, še vedno pa boste imeli pregled nadzor nad zneski na položnicah.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".