Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
19
apr.
2021
Pripravite nevarne odpadke! Po praznikih se začenja akcija Nevarno na varno
3. maja začenjamo s spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev Nevarno na varno. Na pot se podaja premična zbiralnica za zbiranje nevarnih odpadkov z ekipo. Kdaj pride do vas, preverite iz razporeda.

Vsa gospodinjstva ste razpored dobila tudi po navadni in e-pošti skupaj z marčevskimi položnicami. Akcija se začenja na območju občine Šentjur (v Loki pri Žusmu), od tam pa se bo selila v vse občine, kjer odvaža odpadke Simbio. Premična zbiralnica za nevarne odpadke bo še zadnjič pred jesenjo sprejemala nevarne odpadke 3. junija v Gotovljah, nato pa se bo na teren vrnila spet jeseni.Gotovo imate tudi vi doma lak za nohte, ki mu je potekel rok trajanja, ali sprej za lase, stara zdravila, baterijske vložke, ostanke barve in lakov ter njihovo embalažo. Morda imate prazne kartuše ali se vam je pokvaril tiskalnik, pametna ura, termometer, varčne sijalke … Vse to in še: injekcije, jedilna in motorna olja, akumulatorje, prenosnike … lahko prinesete ali pripeljete do premične zbiralnice, kjer bo prijazna strokovna ekipa vaše nevarne odpadke dala na varno.

V pomoč pri tem, ali je odpadek nevaren ali ne, so tudi simboli za nevarne odpadke (oksidativno, eksplozivno, okolju nevarno, strupeno ...).

Posebej obveščamo stanovalce Slanc, da zaradi gradbenih del letos na tej lokaciji ne bo premične zbiralnice, zato vse stanovalce vljudno naprošamo, da prinesejo nevarne odpadke v Zbirni center Bukovžlak. 

 

 

w-video
Ostale novice
14
apr.
2021
100.000 tulipanov ob 25. obletnici
Letos mineva 25 let od ustanovitve celjskih javnih podjetij Simbio, Vodovod-kanalizacija in Energetika Celje. Za to priložnost smo že lansko jesen posadili več kot 100.000 čebulic tulipanov, ki so že pokukali na plano in polepšali bivanje vsem prebivalcem in obiskovalcem Celja.
Več >>
07
apr.
2021
Za 11 evrov dobite tono prvovrstnega komposta, manjše količine brezplačno
Pomlad je tudi čas urejanje vrtov. Kompost 1. kakovostnega razreda lahko občani prejmejo tudi v zbirnem centru v Bukovžlaku. Do količine 1 m3 je na voljo brezplačno!
Več >>
30
mar.
2021
Zbirni centri so odprti
Ste se lotili spomladanskega čiščenja? Imate preveč zelenega reza, papirja, stekla ali lesa? Pripeljite viške ločeno zbranih odpadkov v vaš zbirni center in jih brezplačno predajte. Zbirni centri so odprti po običajnem obratovalnem ''poletnem'' času.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".