Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
27
maj.
2021
Nova podzemnica v Celju in novi nadzemni zbiralnici odpadkov na Otoku
Prihodnji teden bodo prebivalci celjskega mestnega jedra dobili že tretjo podzemno zbiralnico odpadkov. Namenu jo bomo predali 1. junija na Gregorčičevi ulici. Bolj urejenega videza soseske pa se bodo gotovo razveselili tudi prebivalci Vojkove ulice na Otoku, kjer bomo prihodnji teden postavil nove, velike nadzemne zabojnike ter odstranili obstoječe klasične zabojnike.

Potem ko je bila konec leta 2018 urejena prva podzemna zbiralnica odpadkov na Muzejskem trgu in nato lani še na Gubčevi ulici, bo prihodnji torek zaživela že tretja, tokrat na Gregorčičevi ulici ob prizidku celjskega zdravstvenega doma. Gre za sklop petih zabojnikov, v katere bodo okoliški stanovalci lahko odlagali plastično in kovinsko embalažo, biološke odpadke, mešane (nereciklabilne) odpadke, papir in karton ter steklo. Namenjena je stanovalcem Gledališkega trga 4, Miklošičeve 7, 9, 11, 11a in 11 b ter Kocbekove 3 in 5. Investitorica podzemne zbiralnice je Mestna občina Celje.


Lepši in bolj urejen videz tudi na Otoku 


Pomanjkanje prostora pesti tudi stanovalce Otoka. Tu smo v družbi Simbio že lani postavili več zabojnikov sive barve, ki se od obstoječih klasičnih zabojnikov razlikujejo po tem, da so večjih volumnov in zato zasedajo manj prostora, poleg tega pa so odprtine primerne za odlaganje odpadkov iz gospodinjstev (manjše kot na kontejnerjih). Prednost teh t. i. nadzemnic pred podzemnicami je v tem, da se jih da hitro postaviti in po potrebi premestiti, stroški postavitve pa so tudi nižji. Na Otoku so take nadzemnice že na Čopovi, Ob železnici, Ulici V. prekomorske brigade in na Ljubljanski ulici (ta se bo prestavil na Vojkovo 1). 


Dve novi zbirni mesti, opremljeni z nadzemnicama oz. nadzemnimi zabojniki, bosta od 1. junija tako zaživeli na naslednjih lokacijah:
- ob transformatorski postaji pri bloku Vojkova 10-16
- pri garažah pri stolpnici na Vojkovi 1Namenjeni bosta stanovalcem od Vojkove 1 do 17, o čemer so bili pisno obveščeni tako stanovalci kot njihovi upravniki. »Verjamemo, da bodo nove zabojnike stanovalci lepo sprejeli, saj bodo z odstranitvijo klasičnih zabojnikov pridobili malce več prostora za zelenice in podobne, gotovo bolj prijetne namene. Manj bo hrupa ob pobiranju odpadkov, videz soseske pa gotovo lepši,« je povedal direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek.
Vodja enote za ločeno zbiranje odpadkov na Simbiu Tadej Ferlež pa je poudaril, da bo tako pri podzemnicah kot nadzemnicah dan ali dva po otvoritvi pomagal pri odlaganju in pravilnem razvrščanju odpadkov njihov predstavnik. V nove zbiralnice bodo stanovalci lahko odlagali vse vrste odpadkov, kot so jih do sedaj v klasične zabojnike pred svojim objektom in v zabojnike na ekoloških otokih (embalaža, mešani odpadki, biološki odpadki, steklo in papir). »Ostale vrste odpadkov (kosovne, gradbene in nevarne odpadke) lahko pripeljejo v zbirni center in jih brezplačno predajo, zato prosimo, da jih ne odlagajo ob zabojnike,« je še poudaril Ferlež.

Enoten znesek na osebo 


Novemu načinu zbiranja se bo prilagodil tudi znesek za ravnanje z odpadki. Tako bo od 1. junija ta znesek na osebo znašal 4,96 EUR z DDV mesečno (cena vključuje tudi strošek ravnanja z biološkimi odpadki). Vsi, ki uporabljajo za odlaganje podzemne in nadzemne zbiralnice na območju, kjer opravlja gospodarsko javno službo Simbio, imajo enak znesek za odpadke na osebo.

Naslednja podzemna zbiralnica odpadkov bo umeščena na Stanetovi ulici, kjer se je pred načrtovanimi gradbenimi deli že začela predhodna arheološka raziskava.

w-video
Ostale novice
17
jun.
2021
Na terenu zbrali skoraj 26 ton nevarnih odpadkov
V pomladni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v 12 občinah na Celjskem je bilo na varno spravljenih skoraj 26 ton odpadkov. V družbi Simbio smo uspešno zaključili s pomladno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov in električne ter elektronske opreme iz gospodinjstev, ki je potekala med 3. majem in 3. junijem.
Več >>
11
jun.
2021
Šolarji rešili 9500 dreves
Tudi letošnja zbiralna akcija odpadnega papirja je potekala v nekoliko drugačnih okoliščinah, a so šolarji na Celjskem znova dokazali, da zmorejo in da jim je mar za naš planet. V tokratni akciji je bilo zbrano 564 ton odpadnega papirja, kar je celo 33 ton več kot v preteklem šolskem letu.
Več >>
19
apr.
2021
Pripravite nevarne odpadke! Po praznikih se začenja akcija Nevarno na varno
3. maja začenjamo s spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev Nevarno na varno. Na pot se podaja premična zbiralnica za zbiranje nevarnih odpadkov z ekipo. Kdaj pride do vas, preverite iz razporeda.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".