Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
17
jun.
2021
Na terenu zbrali skoraj 26 ton nevarnih odpadkov
V pomladni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v 12 občinah na Celjskem je bilo na varno spravljenih skoraj 26 ton odpadkov. V družbi Simbio smo uspešno zaključili s pomladno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov in električne ter elektronske opreme iz gospodinjstev, ki je potekala med 3. majem in 3. junijem.

Skupaj je bilo v premični zbiralnici zbrano 25.900 kg nevarnih odpadkov. Med njimi je bilo največ odpadnega motornega olja (4170 kg) ter premazov, črnil, lepil in smole (3187 kg). Veliko je bilo tudi zavržene električne in elektronske opreme (2872 kg), embalaže, ki vsebuje nevarne snovi (2640 kg), ter ekranov in monitorjev (2620 kg).

Pravilno odlaganje nevarnih odpadkov je ključnega pomena za čistejše in zdravo okolje, zato se družba Simbio vsem sodelujočim iskreno zahvaljuje za zelo dober odziv.

Samo v zadnjih šestih letih so občani v svojih gospodinjstev ločeno zbrali in nato prinesli do premične zbiralnice kar 253 ton nevarnih odpadkov, se pravi odpadkov, ki vsebujejo večje koncentracije okolju nevarnih snovi in so težko razgradljivi.

Naslednja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev bo septembra. Sicer pa lahko občani občin, kjer zbira odpadke Simbio, nevarne odpadke iz gospodinjstev oddajo v svojem najbližjem zbirnem centru za ravnanje z odpadki.

Preglednica: Količina zbranih nevarnih odpadkov v času pomladanske in jesenske akcije v zadnjih 6 letih družbe Simbio

 

w-video
Ostale novice
14
jul.
2021
Simbio svetuje - Kako odlagamo kartonsko embalažo?
Porast spletnega nakupovanja pomeni, da prejmemo več paketov kot kdaj koli prej. Kako se torej znebiti kartonskih škatel, da bodo zasedle čim manj prostora?
Več >>
06
jul.
2021
Odlaganje odpadkov izven zabojnikov je strogo prepovedano in kaznivo
Odlaganje odpadkov izven zabojnikov je prepovedano. Zadnje mesece opažamo številne nepravilnosti v zvezi z odlaganjem odpadkov v zabojnike na ekoloških otokih in tudi na drugih skupnih zbirnih mestih Poleg zabojnikov se nabirajo odpadki, ki spadajo v zbirni center oziroma je zanje treba naročiti kosovni odvoz, plastična embalaža, papir in karton so namesto v zabojnike odloženi poleg njih, po tleh se kopičijo razni odpadki …
Več >>
11
jun.
2021
Šolarji rešili 9500 dreves
Tudi letošnja zbiralna akcija odpadnega papirja je potekala v nekoliko drugačnih okoliščinah, a so šolarji na Celjskem znova dokazali, da zmorejo in da jim je mar za naš planet. V tokratni akciji je bilo zbrano 564 ton odpadnega papirja, kar je celo 33 ton več kot v preteklem šolskem letu.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".