Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
17
jun.
2021
Na terenu zbrali skoraj 26 ton nevarnih odpadkov
V pomladni akciji zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v 12 občinah na Celjskem je bilo na varno spravljenih skoraj 26 ton odpadkov. V družbi Simbio smo uspešno zaključili s pomladno akcijo zbiranja nevarnih odpadkov in električne ter elektronske opreme iz gospodinjstev, ki je potekala med 3. majem in 3. junijem.

Skupaj je bilo v premični zbiralnici zbrano 25.900 kg nevarnih odpadkov. Med njimi je bilo največ odpadnega motornega olja (4170 kg) ter premazov, črnil, lepil in smole (3187 kg). Veliko je bilo tudi zavržene električne in elektronske opreme (2872 kg), embalaže, ki vsebuje nevarne snovi (2640 kg), ter ekranov in monitorjev (2620 kg).

Pravilno odlaganje nevarnih odpadkov je ključnega pomena za čistejše in zdravo okolje, zato se družba Simbio vsem sodelujočim iskreno zahvaljuje za zelo dober odziv.

Samo v zadnjih šestih letih so občani v svojih gospodinjstev ločeno zbrali in nato prinesli do premične zbiralnice kar 253 ton nevarnih odpadkov, se pravi odpadkov, ki vsebujejo večje koncentracije okolju nevarnih snovi in so težko razgradljivi.

Naslednja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev bo septembra. Sicer pa lahko občani občin, kjer zbira odpadke Simbio, nevarne odpadke iz gospodinjstev oddajo v svojem najbližjem zbirnem centru za ravnanje z odpadki.

Preglednica: Količina zbranih nevarnih odpadkov v času pomladanske in jesenske akcije v zadnjih 6 letih družbe Simbio

 

Ostale novice
22
jul.
2022
Prodaja komposta 1. kakovostnega razreda
Pri nas lahko nabavite kompost 1. kakovostnega razreda, ki je pridelan v kompostarni RCERO v Celju. Prodaja se v razsutem stanju, v količinah, ki so večje od 1 m³.
Več >>
04
jul.
2022
Za čistejše zabojnike in mestno jedro
Nabavili smo novo delovno vozilo, ki bo prispevalo k povečanju higienskih razmer na zbirnih mestih za odpadke in zmanjšanju neprijetnih vonjav. Novo vozilo je namenjeno tako pranju zabojnikov kot čiščenju mestne opreme in ulic. Velja za eno najsodobnejših tovrstnih vozil v Sloveniji.
Več >>
21
jun.
2022
V soboto, 25. junija, bodo zbirni centri zaprti
Zaradi praznika - dneva državnosti bodo zbirni centri v našem upravljanju v soboto, 25. junija, ZAPRTI.
Več >>
17
jun.
2022
Učenci v akciji zbiranja odpadnega papirja zbrali 488 ton
Zaključuje se še eno šolsko leto in s tem tudi akcija zbiranja šolskega papirja, ki jo že več kot dve desetletji organizira družba Simbio. Učenci osnovnih in podružničnih osnovnih šol so zbrali skupaj 488 ton te dragocene surovine, kar je več kot lani (349 ton). Največ papirja na učenca je že 18-ič zapored zbrala Osnovna šola Hudinja.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".