Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme
10
feb.
2021
Akcija zbiranja šolskega papirja poteka nad pričakovanji
Epidemija je povzročila veliko sprememb v navadah ljudi. Glede na to, da so šole zaprte že večino šolskega leta, bi pričakovali, da bo to vplivalo tudi na količine zbranega šolskega papirja. A v družbi Simbio z veseljem ugotavljamo, da letošnje količine šolskega papirja v primerjavi z enakim obdobjem v minulih letih nič kaj ne izstopajo.

Do 1. februarja 2021 je bilo tako zbrano 349 ton odpadnega papirja iz šol in vrtcev, lani v enakem obdobju sicer 30 ton več, v primerjavi s prejšnjimi šolskimi leti pa približno enako ali celo več.
V letošnjem šolskem letu v akciji sodeluje 23 osnovnih in 9 podružničnih šol.

Akcija zbiranja šolskega papirja je v prvi vrsti namenjena ekološkemu osveščanju mladih, da je papir izjemno dragocena surovina, ki jo je možno reciklirati in da se zaradi tega zmanjšuje onesnaženost. Zato tudi naša družba Simbio odkupuje papir od šol po ceni, ki je pogosto nad tržno ceno. Šole poleg ohranjanja dreves in spodbujanja delovnih in okoljskih navad pri mladih dodatno motivira za sodelovanje finančna sredstva, ki jih pridobijo za šolske sklade, ekskurzije, doplačilo malic, izlete … Tiste šole, ki se po količini papirja na učenca uvrstijo na prva tri mesta, pa dobijo še dodatne nagrade. Akcija traja vse do 31. maja 2021.

Zahvala staršem, mentorjem ...

»Zelo smo veseli, da v tem izrazito ''koronskem'' letu akcija ni zamrla. Zato bi se na tem mestu rad zahvalil vsem hišnikom, ki tehtajo papir, mentorjem, ki z objavami o zbranih količinah spodbujajo zdravo tekmovalnost med razredi, ter seveda staršem, ki neumorno vozijo papir na zbirni center, za njihov dragocen doprinos k uspešnosti akcije,« je povedal mag. Marko Zidanšek, direktor družbe Simbio.

Trenutni razpored najboljših med OŠ je sledeč:

1. mesto: OŠ Hudinja (148 kg/učenca)
2. mesto: OŠ Dobrna (57,6 kg/učenca) 
3. mesto: OŠ Ljubečna (54,55 kg/učenca)

Trenutni razpored med POŠ:

1. mesto: POŠ Trje (204,2 kg/učenca)
2. mesto: POŠ Socka (112,3 kg/učenca) 
3. mesto: POŠ Trnava (106,5 kg/učenca)

Podatki za ostale šole so v tej priponki: Količine papirja do 1. 2. 2021.

 

Tabela: Podatki o zbranih količinah šolskega papirja do 1. 2. 2021

Šolsko leto 2020/21 Količina v kg
305.280
POŠ 43.880
SKUPAJ 349.160

 

KAJ SE ZBIRA IN KDAJ?

V sklopu akcije šolskega papirja se zbirajo zvezki, knjige, časopis, revije, reklame in pisarniški papir (brez plastičnih map in kartonskih škatel). Če starši sami pripeljejo papir na zbirni center Bukovžlak, naj to storijo vsak delovni dan med 14. in 20. uro ali ob sobotah med 6. in 14. uro. Na vhodni kontroli povedo šolo, razred in ime otroka, nato odložijo papir, pri izstopu pa bodo prejeli tehtalni list.

 

w-video
Ostale novice
15
feb.
2021
Upravna stavba ponovno odprta za stranke
Obveščamo vas, da je upravna stavba družbe Simbio na Teharski cesti 49 ponovno odprta. Uradne ure za reklamacije, sodne postopke in spremembe so: ponedeljek, sreda in petek: od 8. do 10. ure in od 11. do 14. ure, poslovni čas je od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure.
Več >>
09
feb.
2021
Prva podzemna zbiralnica odpadkov tudi v Vojniku
Tudi Občina Vojnik ima od 9. februarja 2021 podzemno zbiralnico odpadkov. Gre za sklop petih zabojnikov za gospodinjske odpadke, ki so postavljeni na Keršovi 5 nasproti Policijske uprave Vojnik. Okoliški stanovalci lahko vanje prepuščajo embalažo, mešane komunalne odpadke, biološke odpadke, papir in steklo.
Več >>
04
feb.
2021
Kam z jedilnem oljem po peki krofov?
Bliža se pustni čas in z njim peka krofov. Se tudi vi sprašujete, kam z odpadnim jedilnim oljem, ki nastane po peki krofov, flancatov in mišk?
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".