Vklop
Izberi temo
Povečaj
Pomanjšaj
Izklop teme

Aktualni razpisi

MIKROKREDITI za podjetja s statusom SOCIALNEGA podjetja (P7 sop 2016) – sprememba javnega razpisa

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo je objavil spremembe javnega razpisa, ki omogočajo dodelitev mikrokreditov podjetjem s statusom socialnega podjetja in podjetjem, ki v okviru svojih dejavnosti izvajajo socialne storitve, humanitarne dejavnosti in druge storitve v javnem interesu. Podjetja morajo imeti v ustanovnih dokumentih določilo o nedelitvi dobička. Mikrokrediti so namenjeni spodbujanju podjetniške aktivnosti socialnih podjetij in podjetij, usmerjenih v socialno aktivacijo oseb ranljivih ali depreviligiranih skupin na trgu dela oziroma v družbi.

Sredstva v višini 4.000.000 EUR so zagotovljena iz Posojilnega sklada. Podjetje lahko prejme mikrokredit v višini od 1.000 EUR do največ 25.000 EUR. Razpis je odprt do 10. 9. 2016. Informacije: www.podjetniskisklad.si/sl/razpisi

 

Javni razpis SPODBUDE za zagon INOVATIVNIH podjetij v letu 2016 (P2 2016)

Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo objavlja v okviru Evropskega sklada za regionalni razvoj javni razpis za doseganje specifičnega cilja »Spodbujanje nastajanja in delovanja podjetij, predvsem zagonskih (start-up) podjetij«. Namen razpisa je razvoj podprtih podjetij in uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti, s poudarkom na razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

Razpisana so sredstva v višini 2.160.000 EUR. Maksimalna višina sofinanciranja posamezne operacije je 54.000 EUR in se razdeli v tri zaporedna leta (2016 – 2018). Sredstva so uvrščena pod državno pomoč po shemi de minimis. Rok za prijavo je 17. 6. 2016.
Informacije: www.podjetniskisklad.si/sl/razpisi

 

Javni razpis za sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Madžarsko v letih 2017–2018

Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS razpisuje sofinanciranje medsebojnih obiskov slovenskih in madžarskih raziskovalcev, ki izvajajo skupne znanstvenoraziskovalne projekte na področjih: znanosti o življenju, kmetijstvo, tehniške vede, kemija, fizika in ekologija in varstvo okolja. Projekti trajajo dve leti. Prednost bodo imeli projekti, v katerih sodelujejo mlajši raziskovalci.

Predvideni obseg sredstev je 70.000 EUR. Sofinancirani so dejanski stroški prevozov, bivanja in dnevnic gostujočih raziskovalcev. Rok za prijave je 15. 7. 2016 do 12.00 ure.
Informacije: www.arrs.si

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Spletna stran je zaščitena z reCAPTCHA za katero veljata Google politika zasebnosti in pogoji uporabe.

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".