11
apr.
2011
Vabilo na dan odprtih vrat RCERO Celje

Vljudno vabljeni na dan odprtih vrat Regionalnega centra za ravnanje z odpadki Celje, ki bo v sredo, 20. aprila 2011, od 10 h do 17 h. Vodeni ogledi bodo vsako polno uro.

Vljudno vabljeni na dan odprtih vrat Regionalnega centra za ravnanje z odpadki Celje, ki bo v sredo, 20. aprila 2011, od 10 h do 17 h. Vodeni ogledi bodo vsako polno uro.

Pri proizvodnji izdelkov, pa naj bo to igrača, plastenka ali avtomobil, se porabljajo naravni viri. V trenutku, ko tak izdelek za nas postane odpadek, in ga odvržemo, hkrati zavržemo določene naravne vire. Samo za ponazoritev: tona telefonskih slušalk vsebuje več gramov platine in paladija ter nekaj kilogramov bakra.

V Savinjski regiji na področju ravnanja z odpadki sledimo temeljni evropski usmeritvi, ki kot prednostni red ravnanja z odpadki uporablja naslednjo hierarhijo: preprečevanje nastajanja odpadkov, priprava odpadkov za ponovno uporabo, recikliranje, druga predelava (npr. energetska predelava) in odstranjevanje (npr. odlaganje). 

Vse te dejavnosti, ki jih izvajamo v sklopu RCERO Celje, vam bodo med krožnim ogledom predstavili naši strokovnjaki v

v sredo, 20. aprila 2011,
med 10.00 h in 17.00 h
na RCERO Celje, Bukovžlak 30, Celje


Strokovno vodeni ogledi bodo sicer vsako polno uro.


DOBRODOŠLI!

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".