12
jun.
2013
V šolskem letu 2012/13 učenci zbrali 528 ton odpadnega papirja

V akciji zbiranja odpadnega papirja so v šolskem letu 2012-2013 poleg osnovnih šol in vrtcev prvič sodelovale tudi srednje šole. Učenci 19 osnovnih šol, 9 podružničnih šol, 4 srednjih šol in 6 vrtcev so skupaj zbrali 528 ton odpadnega papirja, kar predstavlja 80 kg na učenca.

V akciji zbiranja odpadnega papirja so v šolskem letu 2012-2013 poleg osnovnih šol in vrtcev prvič sodelovale tudi srednje šole. Učenci 19 osnovnih šol, 9 podružničnih šol, 4 srednjih šol in 6 vrtcev so skupaj zbrali 528 ton odpadnega papirja, kar predstavlja 80 kg na učenca.

Sodelovalo je tako več šol in vrtcev kot pretekla leta, kljub temu pa je bilo zbranega nekoliko manj papirja (lani in predlani po 541 ton). Pri zbiranju odpadnega papirja so bili spet najuspešnejši OŠ Hudinja s 371 kg/učenca (zbrali so 175 t odpadnega papirja), sledi OŠ Ljubečna s 149 kg/učenca (60,5 t) ter OŠ Glazija s 137 kg/učenca (19 t).
Podobno kot pri osnovnih šolah tudi pri podružničnih OŠ velja, da zadnja leta prva tri mesta zasedajo bolj kot ne iste šole. Najuspešnejši so bili tako kot lani učenci iz POŠ Socka z zbranimi 365 kg/učenca (11 t), sledita pa POŠ Kompole s 142 kg/učenca (3 t; lani so zasedli tretje mesto) in POŠ Letuš s 67 kg/učenca (2 t).  
Še posebej so se izkazali otroci iz vrtcev, in sicer iz Celja, Vojnika, Gorice in Blagovne, saj so skupaj zbrali 10 ton odpadnega papirja. 
Glede na to, da ena tona odpadnega papirja prihrani v naravi 3,5 m³ dreves, so otroci rešili kar dobrih 1848 m³ dreves.
Družba Simbio, ki je odkupila zbrani odpadni papir od šol in vrtcev, je za predstavnike sodelujočih šol pripravila tudi zaključno prireditev na terasi Pri Mišku Knjižku (pri Osrednji knjižnici Celje). Direktor družbe mag. Marko Zidanšek se je ob tej priložnosti javno zahvalil mentorjem za spodbujanje mladih rodov k ločevanju odpadkov in otrokom za njihov vložen trud. Na koncu je vsem skupaj zaželel vesele in brezskrbne počitnice.
Ostali podatki o zbranih količinah so objavljeni v tabeli (Tabela papir šole 2013).

w-video
Ostale novice
16
mar.
2018
Pričarajte si svoj zeleni košček raja na sejmu Flora s Simbiem Vrtnarstvo
Če ste se že naveličali snega in nizkih temperatur, potem nas obiščite na sejmu Flora, kjer smo za vas pričarali pravo karibsko vzdušje. Obdani s palmami, pisanim tropskim cvetjem in turkiznim morjem se boste počutili kot na bleščeče belih plažah Karibov.
Več >>
12
mar.
2018
Predviden načrt praznjenj greznic in MKČN 2018
Vsako gospodinjstvo na območju, kjer ni javne kanalizacije in ta ni predvidena, mora enkrat v treh letih sprazniti greznico ali malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec - družba Simbio, d.o.o., opravi navedeno storitev.
Več >>
05
mar.
2018
Odvoz bioloških odpadkov od 1. marca vsak teden
Vse uporabnike individualnih objektov, ki imate rjave zabojnike za ločevanje bioloških odpadkov, obveščamo, da bo odvoz bioloških odpadkov od 1. marca potekal po poletnem urniku, to je vsak teden. Odvoz po poletnem urniku bo trajal vse do 30. novembra 2018. Dan odvoza ostaja nespremenjen.
Več >>
22
feb.
2018
Zaradi vremenskih razmer moten odvoz odpadkov
Zaradi vremenskih razmer bo v nekaterih hribovitih predelih občin moten odvoz odpadkov. Odpadke bomo odpeljali, takoj ko bodo to omogočale vremenske razmere. Na območjih, kjer ne bo po urniku predvidenega odvoza odpadkov, bo ekipa Simbia ob prvem možnem odvozu pobrala tudi višek odpadkov, ki ga lahko uporabniki odložijo v svoje vrečke ob zabojnike.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".