12
jun
2013
V šolskem letu 2012/13 učenci zbrali 528 ton odpadnega papirja

V akciji zbiranja odpadnega papirja so v šolskem letu 2012-2013 poleg osnovnih šol in vrtcev prvič sodelovale tudi srednje šole. Učenci 19 osnovnih šol, 9 podružničnih šol, 4 srednjih šol in 6 vrtcev so skupaj zbrali 528 ton odpadnega papirja, kar predstavlja 80 kg na učenca.

V akciji zbiranja odpadnega papirja so v šolskem letu 2012-2013 poleg osnovnih šol in vrtcev prvič sodelovale tudi srednje šole. Učenci 19 osnovnih šol, 9 podružničnih šol, 4 srednjih šol in 6 vrtcev so skupaj zbrali 528 ton odpadnega papirja, kar predstavlja 80 kg na učenca.

Sodelovalo je tako več šol in vrtcev kot pretekla leta, kljub temu pa je bilo zbranega nekoliko manj papirja (lani in predlani po 541 ton). Pri zbiranju odpadnega papirja so bili spet najuspešnejši OŠ Hudinja s 371 kg/učenca (zbrali so 175 t odpadnega papirja), sledi OŠ Ljubečna s 149 kg/učenca (60,5 t) ter OŠ Glazija s 137 kg/učenca (19 t).
Podobno kot pri osnovnih šolah tudi pri podružničnih OŠ velja, da zadnja leta prva tri mesta zasedajo bolj kot ne iste šole. Najuspešnejši so bili tako kot lani učenci iz POŠ Socka z zbranimi 365 kg/učenca (11 t), sledita pa POŠ Kompole s 142 kg/učenca (3 t; lani so zasedli tretje mesto) in POŠ Letuš s 67 kg/učenca (2 t).  
Še posebej so se izkazali otroci iz vrtcev, in sicer iz Celja, Vojnika, Gorice in Blagovne, saj so skupaj zbrali 10 ton odpadnega papirja. 
Glede na to, da ena tona odpadnega papirja prihrani v naravi 3,5 m³ dreves, so otroci rešili kar dobrih 1848 m³ dreves.
Družba Simbio, ki je odkupila zbrani odpadni papir od šol in vrtcev, je za predstavnike sodelujočih šol pripravila tudi zaključno prireditev na terasi Pri Mišku Knjižku (pri Osrednji knjižnici Celje). Direktor družbe mag. Marko Zidanšek se je ob tej priložnosti javno zahvalil mentorjem za spodbujanje mladih rodov k ločevanju odpadkov in otrokom za njihov vložen trud. Na koncu je vsem skupaj zaželel vesele in brezskrbne počitnice.
Ostali podatki o zbranih količinah so objavljeni v tabeli (Tabela papir šole 2013).

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".