07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.

V povprečju je vsak učenec OŠ Hudinja prinesel v šolo 276 kilogramov odpadnega papirja. Skupaj so tako na tej šoli zbrali 135 ton papirja. Drugo mesto je med osnovnimi šolami pripadlo OŠ Glaziji, ki je dolgo časa celo vodila, a na koncu je kljub trudu pristala na drugem mestu. Vsak učenec je v povprečju zbral 239 kilogramov papirja, cela šola pa skupaj 33 ton. Na tretje mesto se je letos uvrstila OŠ Ljubečna, kjer so na učenca zbrali 142 kilogramov, skupaj pa 64 ton.

Med podružničnimi osnovnimi šolami je letos POŠ Letuš premagala POŠ Socko. Zmagovalci so zbrali 326 kg na učenca in skupaj 10 ton. Na POŠ Socka so bili s 315 kg in 9 tonami precej za petami prvouvrščenim, a to je bilo za lansko zmagovalko premalo. Na tretjem mestu pa je tokrat POŠ Trnava, kjer so zbrali 120 kg na učenca, skupaj pa 5 ton.

Ob razglasitvi je direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek izpostavil, da je akcija v prvi vrsti namenjena osveščanju mladih, da je papir izjemno dragocena surovina. »Papir je ena izmed snovi, ki jo je najlažje predelati in znova uporabiti. Nekatere vrste papirja je mogoče predelati celo sedemkrat. Najbolj pomembno pri tem pa je, da z recikliranjem papirja zmanjšamo onesnaženje vode in zraka, saj je belilo (klor), ki se uporablja pri proizvodnji papirja iz celuloze, eden najhujših onesnaževalcev okolja. Ob tem ne smemo pozabiti tudi na družbeno odgovornost družbe Simbio – sredstva, ki jih Simbio namenja šolam, so pomemben vir za šolske sklade, tako da sem zelo vesel in ponosen, da nam je uspelo to akcijo ohraniti skozi dve desetletji,« je povedal Zidanšek.
V iztekajočem se šolskem letu je Simbio tako izplačal šolam skupaj 46.000 EUR, v 20 letih pa krepko čez pol milijona evrov, če tone pomnožimo z odkupno ceno papirja zadnjih let, to je 70 EUR.

Da tudi neposredno spodbudimo otroke k nadaljnjemu zbiranju papirja, pripravimo v Simbiu zaključno prireditev z razglasitvijo najboljših šol z zabavo. Tokrat smo povabili čarodeja Janija, ki je otroke zabaval z eko čarovnijami, otroci pa so se preizkusili tudi v raznih igrah, povezanih s papirjem.

w-video
Ostale novice
16
okt.
2018
Prva podzemna zbiralnica za odpadke
V ponedeljek, 15. oktobra 2018, je v Celju začela delovati prva podzemna zbiralnica. Nahaja se na Muzejskem trgu pred Osrednjo knjižnico Celje. Sestavljajo jo štirje podzemni zabojniki, in sicer za kovinsko in plastično embalažo, biološke odpadke, papir in preostanek odpadkov.
Več >>
11
sep.
2018
Obiščite nas na sejmu MOS 2018
Mednarodni obrtni sejem je danes že 51. leto zapored odprl svoja vrata. Na Celjskem sejmišču se bo vse do nedelje predstavilo predstavilo 1400 razstavljavcev, med katerimi je v hali L tudi naša družba Simbio skupaj z Energetiko Celje in Vodovod-kanalizacijo.
Več >>
04
sep.
2018
V ponedeljek, 10. septembra, se začenja zbiranje nevarnih odpadkov na terenu
V ponedeljek, 10. septembra, se začenja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Vse do 5. oktobra bo na več lokacijah v 12 občinah, kjer Simbio opravlja gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, stal premični zabojnik z ekipo, ki bo prevzela nevarne odpadke in jih spravila na varno.
Več >>
03
sep.
2018
Nov letak z navodili za pravilno ločevanje odpadkov
Simbio skrbi, da redno odvaža odpadke ter da so odpadki predani v nadaljnjo predelavo na okoljsko ustrezen način. Sistem pa ne deluje dobro brez vas, uporabnikov, ki morate dosledno ločevati odpadke in upoštevati osnovna pravila o ravnanju z različnimi odpadki, tudi kosovnimi in nevarnimi. Prvi korak se začne s pravilnim odlaganjem že v gospodinjstvu oziroma na mestu, kjer odpadek nastane! Nepravilno odloženi odpadki niso primerni za reciklažo. Da boste lažje vsak odpadek odložili v ustrezen zabojnik, smo posodobili letak z navodili za ločevanje.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".