09
jun.
2016
V AKCIJI ZBIRANJA ŠOLSKEGA ODPADNEGA PAPIRJA ZBRALI 603 TONE
V šolskem letu 2015/16 je v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja sodelovalo 22 osnovnih šol, 6 podružničnih šol, 3 srednje šole in 5 vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 603 tone odpadnega papirja, kar je 56 ton več kot prejšnje šolsko leto. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je med osnovnimi šolami nepremagljiva OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je zmagala POŠ Socka.

Na današnji zaključni prireditvi akcije v Narodnem domu Celje je direktor Simbia mag. Marko Zidanšek poudaril, da so šolarji k celotni količini zbranega papirja v enem letu prispevali dobro četrtino količin. »Če v celem letu Simbio zbere skupaj približno 2480 ton papirja in kartona, je od tega papirja, ki ga zberejo prizadevni šolarji, dobra četrtina. V zadnjih 12 letih so skupaj zbrali že 6500 ton odpadnega papirja. Če eno drevo prečisti 25 kilogramov onesnaženega zraka v enem letu, otroci pa na leto ohranijo 10.000 dreves, potem si lahko hitro izračunate, koliko zraka so pomagali prečistiti (250.000 kg),« je povedal direktor na današnji prireditvi v Narodnem domu in dodal, da je to ena izmed akcij z najdaljšo tradicijo, saj poteka že od samih začetkov ustanovitve celjskih javnih podjetij pred 20 leti.
Dolgoletna nepremagljiva prvakinja OŠ Hudinja tudi letos ni razočarala. S 307 kg na učenca si je ponovno prislužila prvo nagrado (bon za 200 EUR); skupaj so učenci zbrali 147 ton. Za njimi so se letos uvrstili učenci OŠ Glazija, kjer je znašala količina zbranega odpadnega papirja na učenca kar 171 kg, skupaj pa so zbrali 30 ton (bon za 150 EUR). ''Bron'' je tako kot lani pripadel OŠ Ljubečna, na kateri so skupaj zbrali skoraj 53 ton, na učenca pa 125 kg (bon za 100 EUR).
Tudi podružnične OŠ imajo nepremagljive učence. POŠ Socka je tako spet na prvem mestu s 309 kg na učenca, ki so skupaj zbrali 10,5 tone. Za njimi so se letos uvrstili učenci POŠ Letuš s 5,5 tone ali 204 kg na učenca in tako prehiteli POŠ Kompole, kjer so zbrali malo manj kot 4 tone oziroma 148 kg na učenca.

w-video
Ostale novice
05
feb.
2018
Obvestilo o odvozu na prazničen četrtek, 8. februarja
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v četrtek, 8. februarja, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate na ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike oziroma vrečke Simbio za odpadke kot običajno ob četrtkih.
Več >>
10
jan.
2018
Kam z odpadnimi zdravili in tehničnimi zdravstvenimi pripomočki?
Ne glede na to kakšne učinkovine vsebujejo zdravila, postanejo, ko jih ne potrebujemo več, nevaren odpadek. Zato jih moramo oddati ločeno, saj kljub pretečenemu roku uporabe še vedno vsebujejo snovi, ki lahko negativno vplivajo na okolje, posledično pa tudi na zdravje ljudi, če jih ne odložimo pravilno.
Več >>
28
dec.
2017
Zakaj spadajo televizorji in računalniški zasloni med nevarne odpadke?
Starejši televizijski sprejemniki, računalniški in drugi zasloni vsebujejo nekatere nevarne komponente, ki lahko zaradi nepravilnega ravnanja po končani življenjski dobi ogrožajo okolje in ljudi. Če jih ne oddamo v zbirne centre ali trgovcem ob nakupu novih (podobnih) produktov, ampak jih odvržemo med mešane komunalne odpadke ali razstavljamo, nevarni deli končajo v naravi ali na odlagališčih, kjer lahko onesnažijo okolje in ogrozijo zdravje ljudi.
Več >>
27
dec.
2017
V PONEDELJEK, 1. JANUARJA 2018, NE BO ODVOZA ODPADKOV
Vse uporabnike, ki imate odvoz odpadkov na praznični ponedeljek, 1. januarja 2018, obveščamo, da tega dne ne bo odvoza odpadkov, ampak bo ta potekal že v soboto, 30. decembra. Prosimo vas, da pripravite zabojnike v soboto, kot bi jih sicer v ponedeljek.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".