09
jun
2016
V AKCIJI ZBIRANJA ŠOLSKEGA ODPADNEGA PAPIRJA ZBRALI 603 TONE
V šolskem letu 2015/16 je v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja sodelovalo 22 osnovnih šol, 6 podružničnih šol, 3 srednje šole in 5 vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 603 tone odpadnega papirja, kar je 56 ton več kot prejšnje šolsko leto. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je med osnovnimi šolami nepremagljiva OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je zmagala POŠ Socka.

Na današnji zaključni prireditvi akcije v Narodnem domu Celje je direktor Simbia mag. Marko Zidanšek poudaril, da so šolarji k celotni količini zbranega papirja v enem letu prispevali dobro četrtino količin. »Če v celem letu Simbio zbere skupaj približno 2480 ton papirja in kartona, je od tega papirja, ki ga zberejo prizadevni šolarji, dobra četrtina. V zadnjih 12 letih so skupaj zbrali že 6500 ton odpadnega papirja. Če eno drevo prečisti 25 kilogramov onesnaženega zraka v enem letu, otroci pa na leto ohranijo 10.000 dreves, potem si lahko hitro izračunate, koliko zraka so pomagali prečistiti (250.000 kg),« je povedal direktor na današnji prireditvi v Narodnem domu in dodal, da je to ena izmed akcij z najdaljšo tradicijo, saj poteka že od samih začetkov ustanovitve celjskih javnih podjetij pred 20 leti.
Dolgoletna nepremagljiva prvakinja OŠ Hudinja tudi letos ni razočarala. S 307 kg na učenca si je ponovno prislužila prvo nagrado (bon za 200 EUR); skupaj so učenci zbrali 147 ton. Za njimi so se letos uvrstili učenci OŠ Glazija, kjer je znašala količina zbranega odpadnega papirja na učenca kar 171 kg, skupaj pa so zbrali 30 ton (bon za 150 EUR). ''Bron'' je tako kot lani pripadel OŠ Ljubečna, na kateri so skupaj zbrali skoraj 53 ton, na učenca pa 125 kg (bon za 100 EUR).
Tudi podružnične OŠ imajo nepremagljive učence. POŠ Socka je tako spet na prvem mestu s 309 kg na učenca, ki so skupaj zbrali 10,5 tone. Za njimi so se letos uvrstili učenci POŠ Letuš s 5,5 tone ali 204 kg na učenca in tako prehiteli POŠ Kompole, kjer so zbrali malo manj kot 4 tone oziroma 148 kg na učenca.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".