10
jun
2015
V AKCIJI ZBIRANJA ŠOLSKEGA ODPADNEGA PAPIRJA ZBRALI 547 TON

V šolskem letu 2014/15 je v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja sodelovalo 22 osnovnih šol, 9 podružničnih šol, 2 srednji šoli in 10 vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 547 ton odpadnega papirja in s tem rešili skoraj 10.000 dreves. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je že deseto leto zapored OŠ Hudinja.

Na današnji zaključni prireditvi akcije je direktor Simbia mag. Marko Zidanšek razglasil šole, ki so zbrale največ odpadnega papirja. Prvim trem osnovnim in podružničnim šolam je tudi izročil darilne bone. Dolgoletna nepremagljiva prvakinja OŠ Hudinja tudi letos ni razočarala. Z 278 kg na učenca si je ponovno prislužila prvo nagrado; skupaj so učenci zbrali 135 ton. Takoj za njimi pa so se letos uvrstili učenci OŠ Glazija, ki so se še posebej potrudili, saj je znašala količina zbranega odpadnega papirja na učenca kar 158 kg, skupaj pa so zbrali 27 ton. ''Bron'' je tokrat pripadel OŠ Ljubečna, na kateri so skupaj zbrali skoraj 85 ton, na učenca pa 141 kg

Tudi podružnične OŠ imajo nepremagljive učence. POŠ Socka je tako spet na prvem mestu z 294 kg na učenca, ki so skupaj zbrali 10 ton (učencev je na šoli 34). Za njimi so se letos uvrstili učenci POŠ Letuš z dobrimi 4 tonami ali 163 kg na učenca in tako prehiteli POŠ Kompole, kjer so zbrali 3 tone oziroma 114 kg na učenca.

 

OŠ Hudinja že enajstič prva 


Kot je povedal direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek na zaključni prireditvi, ki je potekala v atriju Celjskega mladinskega centra, z akcijo ozaveščamo otroke, učence in dijake o pomembnosti varovanja okolja in narave, hkrati pa spodbujamo in razvijamo njihov čut za skupno dobro. »Akcija namreč ni pomembna le po ekološki plati, pač pa ima tudi svoj humanitarni vidik. Šole namreč del denarja, ki ga dobijo za zbrani papir, namenijo v poseben sklad za otroke, ki si ne morejo plačati malic, šole v naravi in podobnega, del pa dobijo tudi razredi za svoje zaključne izlete,« je povedal mag. Marko Zidanšek ter se še posebej zahvalil mentorici zbiranja odpadnega papirja na OŠ Hudinja, Darji Heiligstein, saj so učenci OŠ Hudinja že 10 let na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca. »Leta 2005 so zbrali 96 kg na učenca, leta 2015 pa skoraj trikrat več, to je 278 kg. Za primerjavo naj še povem, da so ''rekordno'' šolsko leto 2009/10 zbrali še več, in sicer kar 533 kg na učenca. Leto 2010 je bilo nasploh rekordno, saj je bilo v celotni akciji zbranega 713 ton odpadnega papirja. Sicer pa je bilo v zadnjih 11 letih zbranih 5688 ton, kar pomeni, da smo v akciji skupaj s šolarji ohranili 100.000 malih dreves,« je še dodal Zidanšek.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".