10
jun
2015
V AKCIJI ZBIRANJA ŠOLSKEGA ODPADNEGA PAPIRJA ZBRALI 547 TON

V šolskem letu 2014/15 je v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja sodelovalo 22 osnovnih šol, 9 podružničnih šol, 2 srednji šoli in 10 vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 547 ton odpadnega papirja in s tem rešili skoraj 10.000 dreves. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je že deseto leto zapored OŠ Hudinja.

Na današnji zaključni prireditvi akcije je direktor Simbia mag. Marko Zidanšek razglasil šole, ki so zbrale največ odpadnega papirja. Prvim trem osnovnim in podružničnim šolam je tudi izročil darilne bone. Dolgoletna nepremagljiva prvakinja OŠ Hudinja tudi letos ni razočarala. Z 278 kg na učenca si je ponovno prislužila prvo nagrado; skupaj so učenci zbrali 135 ton. Takoj za njimi pa so se letos uvrstili učenci OŠ Glazija, ki so se še posebej potrudili, saj je znašala količina zbranega odpadnega papirja na učenca kar 158 kg, skupaj pa so zbrali 27 ton. ''Bron'' je tokrat pripadel OŠ Ljubečna, na kateri so skupaj zbrali skoraj 85 ton, na učenca pa 141 kg

Tudi podružnične OŠ imajo nepremagljive učence. POŠ Socka je tako spet na prvem mestu z 294 kg na učenca, ki so skupaj zbrali 10 ton (učencev je na šoli 34). Za njimi so se letos uvrstili učenci POŠ Letuš z dobrimi 4 tonami ali 163 kg na učenca in tako prehiteli POŠ Kompole, kjer so zbrali 3 tone oziroma 114 kg na učenca.

 

OŠ Hudinja že enajstič prva 


Kot je povedal direktor družbe Simbio mag. Marko Zidanšek na zaključni prireditvi, ki je potekala v atriju Celjskega mladinskega centra, z akcijo ozaveščamo otroke, učence in dijake o pomembnosti varovanja okolja in narave, hkrati pa spodbujamo in razvijamo njihov čut za skupno dobro. »Akcija namreč ni pomembna le po ekološki plati, pač pa ima tudi svoj humanitarni vidik. Šole namreč del denarja, ki ga dobijo za zbrani papir, namenijo v poseben sklad za otroke, ki si ne morejo plačati malic, šole v naravi in podobnega, del pa dobijo tudi razredi za svoje zaključne izlete,« je povedal mag. Marko Zidanšek ter se še posebej zahvalil mentorici zbiranja odpadnega papirja na OŠ Hudinja, Darji Heiligstein, saj so učenci OŠ Hudinja že 10 let na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca. »Leta 2005 so zbrali 96 kg na učenca, leta 2015 pa skoraj trikrat več, to je 278 kg. Za primerjavo naj še povem, da so ''rekordno'' šolsko leto 2009/10 zbrali še več, in sicer kar 533 kg na učenca. Leto 2010 je bilo nasploh rekordno, saj je bilo v celotni akciji zbranega 713 ton odpadnega papirja. Sicer pa je bilo v zadnjih 11 letih zbranih 5688 ton, kar pomeni, da smo v akciji skupaj s šolarji ohranili 100.000 malih dreves,« je še dodal Zidanšek.

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".