12
jun.
2012
V akciji zbiranja odpadnega papirja osnovnošolci zbrali 541 ton

Učenci 20 osnovnih šol, 4 podružničnih šol in 3 vrtcev v celjski regiji so v šolskem letu 2011/12 zbrali dobrih 541 ton oz. 541.090 kg papirja, kar je približno toliko kot lani.

Učenci 20 osnovnih šol, 4 podružničnih šol in 3 vrtcev v celjski regiji so v šolskem letu 2011/12 zbrali dobrih 541 ton oz. 541.090 kg papirja, kar je približno toliko kot lani.

Pri zbiranju odpadnega papirja so bili že tradicionalno najuspešnejši učenci OŠ Hudinja, ki so zbrali kar 171,5 ton papirja oz. 371 kg na učenca. Drugouvrščeni so učenci OŠ Ljubečna z dobrimi 76 tonami oz. 186 kg na učenca. Na tretjem mestu pa so učenci OŠ Glazija, ki so zbrali 16,2 ton oz. slabih 121 kg na učenca.

Pri podružničnih šolah pa so največ papirja zbrali v POŠ Socka, to je 7 ton oz. 252,5 kg na učenca. Na drugem mestu je POŠ Šmartno, kjer so zbrali slabe 4 tone papirja oz. 113,1 kg na učenca. POŠ Kompole pa je s 1,8 tone zbranega papirja zasedla tretje mesto.

Skupaj je tako 7404 otrok zbralo dobrih 541.000 kg odpadnega papirja.

Akcija zbiranja odpadnega papirja po šolah poteka že od leta 1997, tako letos obeležujemo že 15 leto.

Namen akcije je aktivno vključevanje otrok in mladih v procese ozaveščanja, da je odpadni papir mogoče reciklirati. Za tono papirja je namreč potrebno posekati okoli 17 manjših dreves, ki pa jih lahko s tovrstnimi akcijami in recikliranjem rešimo.

Sredstva, ki jih bodo šole pridobile z zbranim papirjem, lahko namenijo v šolski sklad za kritje stroškov različnih šolskih dejavnosti (ekskurzije, športni, kulturni dnevi ...) ali za donacijo dobrodelnim organizacijam. 

Akcija zbiranja odpadnega papirja bo, tako kot običajno, potekala tudi v poletnem času, zbrane količine pa se štejejo za naslednje šolsko leto.

w-video
Ostale novice
16
mar.
2018
Pričarajte si svoj zeleni košček raja na sejmu Flora s Simbiem Vrtnarstvo
Če ste se že naveličali snega in nizkih temperatur, potem nas obiščite na sejmu Flora, kjer smo za vas pričarali pravo karibsko vzdušje. Obdani s palmami, pisanim tropskim cvetjem in turkiznim morjem se boste počutili kot na bleščeče belih plažah Karibov.
Več >>
12
mar.
2018
Predviden načrt praznjenj greznic in MKČN 2018
Vsako gospodinjstvo na območju, kjer ni javne kanalizacije in ta ni predvidena, mora enkrat v treh letih sprazniti greznico ali malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec - družba Simbio, d.o.o., opravi navedeno storitev.
Več >>
05
mar.
2018
Odvoz bioloških odpadkov od 1. marca vsak teden
Vse uporabnike individualnih objektov, ki imate rjave zabojnike za ločevanje bioloških odpadkov, obveščamo, da bo odvoz bioloških odpadkov od 1. marca potekal po poletnem urniku, to je vsak teden. Odvoz po poletnem urniku bo trajal vse do 30. novembra 2018. Dan odvoza ostaja nespremenjen.
Več >>
22
feb.
2018
Zaradi vremenskih razmer moten odvoz odpadkov
Zaradi vremenskih razmer bo v nekaterih hribovitih predelih občin moten odvoz odpadkov. Odpadke bomo odpeljali, takoj ko bodo to omogočale vremenske razmere. Na območjih, kjer ne bo po urniku predvidenega odvoza odpadkov, bo ekipa Simbia ob prvem možnem odvozu pobrala tudi višek odpadkov, ki ga lahko uporabniki odložijo v svoje vrečke ob zabojnike.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".