26
jun.
2009
Učenci zbrali rekordnih 640 ton odpadnega papirja

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V iztekajočem se šolskem letu 2008/09 so se učenci še posebej izkazali, saj so zbrali neverjetnih 640 ton odpadnega papirja, kar je največ, odkar poteka ta osveščevalna akcija za mlade. V njej je sicer sodelovalo 20 osnovnih in 5 podružničnih šol, kar je za šest več kot lani. Kot že nekaj zadnjih let doslej pa so najbolj prizadevno zbirali papir, ki je v papirni industriji pomembna surovina, če se ga ločeno zbira, osnovnošolci s Hudinje. Skupaj so zbrali 188.870 kg ali 421,6 kg na učenca – z drugimi besedami skoraj pol tone na učenca! Potrudili so se tudi na OŠ Ljubečna pri Celju, saj so zbrali 74.260 kg ali 189 kgna učenca. S 177,8 kg na učenca jim sledijo Dobrnčani (skupaj so sicer zbrali 37.170 kg).

Skrben in odgovoren odnos do okolja imajo tudi na podružničnih osnovnih šolah. Tako je 29 učencev, kolikor jih je na POŠSocka, zbralo 6.770 kg, kar znese na posameznega učenca 233,4 kg. Za njimi se je letos uvrstila POŠ Kompole (skupaj 4350 kg oziroma 197,7 kg na učenca), tretje mesto pa je pripadlo OŠ Šmartno v Rožni dolini (skupaj 3550 kg oz. 86,6 kgpo posameznem učencu).

Kot je na današnji slovesnosti, ki je potekala v restavraciji Trač center v Celju, izpostavil direktor družbe za ravnanje z odpadki Simbio mag. Marko Zidanšek, je tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja zelo pomemben način spodbujanja ozaveščenosti o pomenu ravnanja z odpadki med mladimi. »Odpadki niso smeti, ampak pomemben vir surovin za nadaljnjo predelavo in pridobivanje energije,« je poudaril. Vsem predstavnikom šol je izročil simbolične nagrade in darila.

w-video
Ostale novice
28
nov.
2017
Prehod na zimski urnik odvoza bioloških odpadkov
S 4. decembrom 2017 prehajamo na odvoz bioloških odpadkov na vsakih 14 dni. Tak odvoz, torej vsak drugi teden, bo trajal po novem do 28. februarja 2018. K položnicam za november, ki jih boste uporabniki z rjavimi zabojniki prejeli prve dni decembra, so priloženi urniki, na katerih je označen teden, v katerem imate odvoz bio odpadkov.
Več >>
23
nov.
2017
Poškodovane stvari niso nujno za vstran
Tema letošnjega Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki poteka od 18. do 26. novembra, je ponovna uporaba. Ta nas spodbuja, da na rabljene ali odvečne predmete ne gledamo kot na odpadek, pač pa na priložnost, da lahko predmet v enaki obliki uporabi nekdo drug ali pa mu z manjšimi posegi omogočimo novo življenje. Komunalna podjetja so se v tem tednu povezala z lokalnimi obrtniki in po vsej Sloveniji priredila popravljalnice, kjer se bodo občani lahko naučili, kako popraviti poškodovane predmete in jim vdahniti novo življenje.
Več >>
17
nov.
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt.
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".