26
jun
2009
Učenci zbrali rekordnih 640 ton odpadnega papirja

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V iztekajočem se šolskem letu 2008/09 so se učenci še posebej izkazali, saj so zbrali neverjetnih 640 ton odpadnega papirja, kar je največ, odkar poteka ta osveščevalna akcija za mlade. V njej je sicer sodelovalo 20 osnovnih in 5 podružničnih šol, kar je za šest več kot lani. Kot že nekaj zadnjih let doslej pa so najbolj prizadevno zbirali papir, ki je v papirni industriji pomembna surovina, če se ga ločeno zbira, osnovnošolci s Hudinje. Skupaj so zbrali 188.870 kg ali 421,6 kg na učenca – z drugimi besedami skoraj pol tone na učenca! Potrudili so se tudi na OŠ Ljubečna pri Celju, saj so zbrali 74.260 kg ali 189 kgna učenca. S 177,8 kg na učenca jim sledijo Dobrnčani (skupaj so sicer zbrali 37.170 kg).

Skrben in odgovoren odnos do okolja imajo tudi na podružničnih osnovnih šolah. Tako je 29 učencev, kolikor jih je na POŠSocka, zbralo 6.770 kg, kar znese na posameznega učenca 233,4 kg. Za njimi se je letos uvrstila POŠ Kompole (skupaj 4350 kg oziroma 197,7 kg na učenca), tretje mesto pa je pripadlo OŠ Šmartno v Rožni dolini (skupaj 3550 kg oz. 86,6 kgpo posameznem učencu).

Kot je na današnji slovesnosti, ki je potekala v restavraciji Trač center v Celju, izpostavil direktor družbe za ravnanje z odpadki Simbio mag. Marko Zidanšek, je tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja zelo pomemben način spodbujanja ozaveščenosti o pomenu ravnanja z odpadki med mladimi. »Odpadki niso smeti, ampak pomemben vir surovin za nadaljnjo predelavo in pridobivanje energije,« je poudaril. Vsem predstavnikom šol je izročil simbolične nagrade in darila.

w-video
Ostale novice
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>
08
jun
2017
V AKCIJI ZBIRANJA ŠOLSKEGA ODPADNEGA PAPIRJA ZBRALI 650 TON
V šolskem letu 2016/17 je v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja sodelovalo 28 osnovnih šol, 10 podružničnih šol, 4 srednje šole in 7 vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 650 ton odpadnega papirja, kar je 47 ton več kot prejšnje šolsko leto in kar 103 tone več kot leta 2015. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je med osnovnimi šolami nepremagljiva OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je zmagala POŠ Socka.
Več >>
07
jun
2017
Smetar bom
V sredo, 7. junija, je Simbio na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju predstavil opremo za pobiranje odpadkov in delo smetarjev. Otroci so si prišli pogledat, kako velik je smetarski avto, se usedli v kabino tovornjaka in si od blizu pogledali, kako poteka zbiranje odpadkov.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".