26
jun.
2009
Učenci zbrali rekordnih 640 ton odpadnega papirja

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V iztekajočem se šolskem letu 2008/09 so se učenci še posebej izkazali, saj so zbrali neverjetnih 640 ton odpadnega papirja, kar je največ, odkar poteka ta osveščevalna akcija za mlade. V njej je sicer sodelovalo 20 osnovnih in 5 podružničnih šol, kar je za šest več kot lani. Kot že nekaj zadnjih let doslej pa so najbolj prizadevno zbirali papir, ki je v papirni industriji pomembna surovina, če se ga ločeno zbira, osnovnošolci s Hudinje. Skupaj so zbrali 188.870 kg ali 421,6 kg na učenca – z drugimi besedami skoraj pol tone na učenca! Potrudili so se tudi na OŠ Ljubečna pri Celju, saj so zbrali 74.260 kg ali 189 kgna učenca. S 177,8 kg na učenca jim sledijo Dobrnčani (skupaj so sicer zbrali 37.170 kg).

Skrben in odgovoren odnos do okolja imajo tudi na podružničnih osnovnih šolah. Tako je 29 učencev, kolikor jih je na POŠSocka, zbralo 6.770 kg, kar znese na posameznega učenca 233,4 kg. Za njimi se je letos uvrstila POŠ Kompole (skupaj 4350 kg oziroma 197,7 kg na učenca), tretje mesto pa je pripadlo OŠ Šmartno v Rožni dolini (skupaj 3550 kg oz. 86,6 kgpo posameznem učencu).

Kot je na današnji slovesnosti, ki je potekala v restavraciji Trač center v Celju, izpostavil direktor družbe za ravnanje z odpadki Simbio mag. Marko Zidanšek, je tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja zelo pomemben način spodbujanja ozaveščenosti o pomenu ravnanja z odpadki med mladimi. »Odpadki niso smeti, ampak pomemben vir surovin za nadaljnjo predelavo in pridobivanje energije,« je poudaril. Vsem predstavnikom šol je izročil simbolične nagrade in darila.

w-video
Ostale novice
16
mar.
2018
Pričarajte si svoj zeleni košček raja na sejmu Flora s Simbiem Vrtnarstvo
Če ste se že naveličali snega in nizkih temperatur, potem nas obiščite na sejmu Flora, kjer smo za vas pričarali pravo karibsko vzdušje. Obdani s palmami, pisanim tropskim cvetjem in turkiznim morjem se boste počutili kot na bleščeče belih plažah Karibov.
Več >>
12
mar.
2018
Predviden načrt praznjenj greznic in MKČN 2018
Vsako gospodinjstvo na območju, kjer ni javne kanalizacije in ta ni predvidena, mora enkrat v treh letih sprazniti greznico ali malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec - družba Simbio, d.o.o., opravi navedeno storitev.
Več >>
05
mar.
2018
Odvoz bioloških odpadkov od 1. marca vsak teden
Vse uporabnike individualnih objektov, ki imate rjave zabojnike za ločevanje bioloških odpadkov, obveščamo, da bo odvoz bioloških odpadkov od 1. marca potekal po poletnem urniku, to je vsak teden. Odvoz po poletnem urniku bo trajal vse do 30. novembra 2018. Dan odvoza ostaja nespremenjen.
Več >>
22
feb.
2018
Zaradi vremenskih razmer moten odvoz odpadkov
Zaradi vremenskih razmer bo v nekaterih hribovitih predelih občin moten odvoz odpadkov. Odpadke bomo odpeljali, takoj ko bodo to omogočale vremenske razmere. Na območjih, kjer ne bo po urniku predvidenega odvoza odpadkov, bo ekipa Simbia ob prvem možnem odvozu pobrala tudi višek odpadkov, ki ga lahko uporabniki odložijo v svoje vrečke ob zabojnike.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".