26
jun
2009
Učenci zbrali rekordnih 640 ton odpadnega papirja

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V sredo, 17. junija, se je tudi uradno zaključilo tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja, ki vsako leto poteka med prijavljenimi osnovnimi in podružničnimi šolami v Celju in ostalih občinah, kjer družba za ravnanje z odpadki Simbio opravlja javno gospodarsko službo ravnanja z odpadki.

V iztekajočem se šolskem letu 2008/09 so se učenci še posebej izkazali, saj so zbrali neverjetnih 640 ton odpadnega papirja, kar je največ, odkar poteka ta osveščevalna akcija za mlade. V njej je sicer sodelovalo 20 osnovnih in 5 podružničnih šol, kar je za šest več kot lani. Kot že nekaj zadnjih let doslej pa so najbolj prizadevno zbirali papir, ki je v papirni industriji pomembna surovina, če se ga ločeno zbira, osnovnošolci s Hudinje. Skupaj so zbrali 188.870 kg ali 421,6 kg na učenca – z drugimi besedami skoraj pol tone na učenca! Potrudili so se tudi na OŠ Ljubečna pri Celju, saj so zbrali 74.260 kg ali 189 kgna učenca. S 177,8 kg na učenca jim sledijo Dobrnčani (skupaj so sicer zbrali 37.170 kg).

Skrben in odgovoren odnos do okolja imajo tudi na podružničnih osnovnih šolah. Tako je 29 učencev, kolikor jih je na POŠSocka, zbralo 6.770 kg, kar znese na posameznega učenca 233,4 kg. Za njimi se je letos uvrstila POŠ Kompole (skupaj 4350 kg oziroma 197,7 kg na učenca), tretje mesto pa je pripadlo OŠ Šmartno v Rožni dolini (skupaj 3550 kg oz. 86,6 kgpo posameznem učencu).

Kot je na današnji slovesnosti, ki je potekala v restavraciji Trač center v Celju, izpostavil direktor družbe za ravnanje z odpadki Simbio mag. Marko Zidanšek, je tekmovanje v zbiranju odpadnega papirja zelo pomemben način spodbujanja ozaveščenosti o pomenu ravnanja z odpadki med mladimi. »Odpadki niso smeti, ampak pomemben vir surovin za nadaljnjo predelavo in pridobivanje energije,« je poudaril. Vsem predstavnikom šol je izročil simbolične nagrade in darila.

w-video
Ostale novice
12
sep
2017
Na 50. MOS-u uresničujemo zeleno poslanstvo
Danes je odprl vrata 50. MOS, na katerem je prisotna tudi družba za ravnanje z odpadki Simbio. Na sejmu, ki bo trajal vse do nedelje 17. septembra, nas lahko obiščete vsak dan med 9. in 19. uro.
Več >>
04
sep
2017
18. SEPTEMBRA SE ZAČENJA AKCIJA ZBIRANJA NEVARNIH ODPADKOV
V ponedeljek, 18. maja, se na avtobusnem postajališču v Loki pri Žusmu ob 10. uri začenja tradicionalna akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Od tam se bo premični zabojnik s strokovno usposobljeno ekipo premaknil do gasilskega doma v Dobrini in tako se bo selil po vseh 12 občinah celjske regije vse do 13. oktobra.
Več >>
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".