19
feb.
2012
Spremenjena višina okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi odlaganja odpadkov

Veljati je začela nova uredba, s katero je med drugim določena tudi višina okoljske dajatve. Ta po novem za nenevarne odpadke znaša 11 evrov za tono.

Veljati je začela nova uredba, s katero je med drugim določena tudi višina okoljske dajatve. Ta po novem za nenevarne odpadke znaša 11 evrov za tono.

Od 1. 10. 2009 se v skladu z našim cenikom okoljska dajatev za odlaganje preostanka komunalnih odpadkov po obdelavi zaračunava v višini  0,00668 € za kg oziroma 6,68 € za tono.

S 1. 11. 2010 je začela veljati nova Uredba o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odlaganja odpadkov na odlagališčih (Ul RS št. 70/2010), s katero je med drugim določena tudi višina okoljske dajatve. Za nenevarne odpadke znaša 0,011 € za kg oziroma 11 € za tono.

Zaradi uskladitve z novo uredbo bomo zato  z mesecem februarjem 2012 povišali strošek okoljske dajatve iz 0,00668 € za kg na 0,011 € za kg. Znesek povišanja, ki se bo odražal na vašem računu, bo predvidoma med  0,01 € in 0,30 €, odvisno od volumna vašega zabojnika.

w-video
Ostale novice
18
dec.
2013
Sprememba obračuna ravnanja z odpadki in količine zbranih odpadkov v letu 2012 in 2013

Družba za ravnanje z odpadki Simbio je na novinarski konferenci predstavila rezultate zbiranja komunalnih odpadkov in spremembe cen storitev zaradi uskladitve obračuna z novo metodologijo.

Več >>
10
sep.
2013
Zaradi načrtovane legalizacije »drobnega odkupa« tržno zanimivih odpadkov višje cene storitev za vse državljane?

Simbio se je kot izvajalec obvezne občinske javne službe ravnanja z odpadki že večkrat obrnil na ministrstvo za kmetijstvo in okolje v zvezi s problematiko odkupa odpadnih surovin od fizičnih oseb (t. i. drobni odkup) in tudi drugimi težavami pri ravnanju z odpadki v RCERO Celje. Ker s strani ministrstva niso prejeli nobenega odgovora, so se odločili, da s problematiko seznanijo javnost z odprtim pismom ministrstvu.

Več >>
15
dec.
2009
Ravnanje z odpadki v letu 2009 in novosti za 2010

Sistem ravnanja z odpadki se je v zadnjih letih precej spremenil. Zaradi doseganja predpisanih ciljev o količinah bioloških odpadkov in ločeno zbranih odpadkov, ki jih lahko ponovno recikliramo, čaka prebivalce celjske regije v prihodnjem letu še nekaj novosti. Ena izmed glavnih je zbiranje odpadne embalaže po t. i. »door to door« sistemu ali od vrat do vrat.

To pomeni, da bodo gospodinjstva na območju, na katerem javno službo ravnanja z odpadki opravlja javno podjetje Simbio, prejela nov zabojnik za ločevanje odpadne embalaže - zelen z rumenim pokrovom, ki jim bo omogočil ločevanje embalaže na domu in jo bodo lahko oddali v zabojnik pred hišo ali blokom. Tako jim je ne bo potrebno nositi do ekološkega otoka.

Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".