14
mar.
2013
Simbio Vrtnarstvo na sejmu Flora v Celju

Celje, 14. 3. 2013 – Enota sektorja za urejanje okolja bo našo ponudbo storitev s področja urejanja okolja in vrtnarskih del predstavila na 18. mednarodnem sejmu vrtnarstva, cvetličarstva in krajinske arhitekture FLORA, ki svoja vrata odpira jutri na celjskem sejmišču. Sejem bo odprt od ponedeljka do petka, 15.-17. 3. 2013, od 9.00 do 18.00, cena vstopnine za odrasle pa je 6 EUR.

Celje, 14. 3. 2013 – Enota sektorja za urejanje okolja bo našo ponudbo storitev s področja urejanja okolja in vrtnarskih del predstavila na 18. mednarodnem sejmu vrtnarstva, cvetličarstva in krajinske arhitekture FLORA, ki svoja vrata odpira jutri na celjskem sejmišču. Sejem bo odprt od ponedeljka do petka, 15.-17. 3. 2013, od 9.00 do 18.00, cena vstopnine za odrasle pa je 6 EUR.

Naš razstavni prostor v hali L je zelo eko in zelo atraktiven. Zasnoval ga je vodja sektorja urejanje okolja Miloš Milovanovič, ki je z ekipo v stilsko ureditev vključil lesene komponente, in sicer iz dreves, ki so jih odstranili iz javnih mestnih površin, ker so zaključila svoj življenjski ciklus zaradi snegolomov, bolezni ali starosti. Les so nato izven vrtnarske sezone predelali v leseno garnituro in v lesen material, s katerimi so obdali lonce za eksotične drevesnice. Ker gre tudi za les iz dreves pred IV. OŠ v Celju, se bo tej šoli po sejmu podarilo leseno garnituro stolov in miz. Ob tem je pomembno poudariti, da je razstavni prostor opremljen izključno s predmeti, ki jih je naša vrtnarska ekipa izdelala sama, ali pa so to predmeti, ki so naprodaj.

Odnos do okolja kot čebele

»Na ta način želimo sporočiti širši lokalni skupnosti, da če neka stvar zaključi življenjski ciklus, ni nujno, da je zaključila tudi svoje poslanstvo. Predvsem pa apeliramo na naše najmlajše ambasadorje prihodnosti, da naj manj časa preživijo za računalniki in več v naravi in da naj imajo do narave identičen odnos kot čebela, ki nabere med, a pri tem ne poškoduje cvetov,« je povedal Miloš Milovanovič.

Eko animacije za otroke

Ponudbo vrtnarskih storitev bodo na našem razstavnem prostoru popestrile animacije za otroke, katerih namen je predstaviti igre na prostem s pripomočki, ki jih lahko naredimo sami. Osnovo za delavnice in igre predstavljajo naravni material in odpadni material, ki se ga bo spretno recikliralo v uporabne predmete. Imeli bomo tudi poligon za kegljanje, hišice za frnikolanje, hanojski stolp, prostor za metanje obročev … Vsi pripomočki so izdelani iz naravnih in odpadnih materialov.

Skratka, vredno ogleda!

w-video
Ostale novice
11
mar.
2016
Fotoutrinki s Flore 2016
Svoja vrata je danes odprl sejem Flora, ki skupaj s sejmoma Poroka in Altermed oblikuje spomladanski sejemski trojček na Celjskem sejmišču. Nekaj idej, kako urediti okolico hiše, poslovnih objektov ali javnih površin, smo pripravili tudi v Simbiu Vrtnarstvo. Ogledate si jih lahko v galeriji ali pa nas obiščete na razstavnem prostoru v hali L, kjer vam bomo tudi osebno svetovali o vsem v zvezi z urejanjem okolice - od ideje do izvedbe.
Več >>
10
mar.
2016
Simbio Vrtnarstvo na 21. sejmu Flora v Celju od 11. do 13. marca 2016
Enota sektorja za urejanje okolja bo ponudbo storitev s področja urejanja okolja in vrtnarskih del predstavila na 21. sejmu vrtnarstva, cvetličarstva in krajinske arhitekture FLORA, ki svoja vrata odpira v petek na celjskem sejmišču. Sejem bo odprt od petka do nedelje, to je od 11. do 13. marca 2016, od 9. do 18. ure, naš razstavni prostor pa se nahaja v hali L.
Več >>
15
dec.
2015
Vabljeni na prvi Festival penin v Celju!

Vzdušje času božično-novoletnih praznikov bo letos prvič v Celju popestril Festival penečih vin. Moči sta združila Mestna tržnica Celje, s katero upravlja Simbio, in Gostilna Stari pisker ter povabila na lokacijo Odprte kuhne (na Savinovo ulico v Celju) pridelovalce penečih vin. 

Več >>
02
dec.
2014
Strojno smo odstranili 45 panjev (štorov)

Zadnji teden v novembru smo strojno odstranili 45 drevesnih panjev oziroma štorov na javnih površinah Mestne občine Celje. Brez razkopavanja in uničevanja zelenic smo hitro in učinkovito zdrobili panje (štore) na devetih lokacijah po Celju.

Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".