11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.

Srečanje delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije je v knežjem mestu potekalo že šestič. V dveh dneh se je strokovnega posveta, razstave komunalne opreme in tekmovanj v delovnih ter športnih panogah udeležilo skoraj 3000 komunalnih delavcev.

»Veseli nas, da smo se Celjani znova izkazali kot odlični organizatorji in gostitelji tako množičnega dogodka, kakršna je komunaliada,« je ob koncu 34. Srečanja delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije povedal mag. Marko Zidanšek, predsednik organizacijskega odbora.

Dvodnevno srečanje se je začelo v petek, 8. junija, s strokovnim posvetom, na katerem sta bili v ospredju dve temi: varstvo osebnih podatkov po Splošni uredbi o varstvu podatkov ter vloga energijske izrabe odpadkov v sistemu krožnega gospodarstva. Oba dneva je bila na ogled razstava komunalne opreme, na kateri se je predstavilo 35 razstavljavcev. Drugi dan je tradicionalno minil v športnem duhu v tekmovanjih v 4 delovnih in 18 športnih disciplinah. Na razglasitvi so se prvega mesta v skupnem seštevku točk vseh tekmovanj veselili tekmovalci Kostaka iz Krškega. Sledili so jim zaposleni v JP LPP na drugem in predstavniki Komunalnega podjetja Velenje na tretjem mestu. Kljub temu je bilo zadovoljstvo gostiteljev – družbe Simbio, Vodovod-kanalizacije in Energetike Celje veliko, saj so lovorike pobrali v treh delovnih tekmovanjih – 1. mesto v kanalizaciji in 1. v vodovodu je zasedla celjska VO-KA, Simbio pa 1. mesto v odvozu odpadkov.

Ob koncu dvodnevnega dogajanja, na katerem se je zbralo skoraj 3000 delavcev komunalnega gospodarstva Slovenije, je predsednik organizacijskega odbora letošnje Komunaliade Zidanšek prapor predal Stanku Tomšiču, direktorju Komunale Trebnje. Slednja bo prihodnje leto gostiteljica komunalnih iger.Rezultati Simbio 

4. mesto – lokostrelstvo
5. mesto – krogla
6. mesto – vlečenje vrvi moški
7. mesto - plavanje
8. mesto – streljanje moški
9. mesto – ulična košarka
9. mesto – namizni tenis
10. mesto – streljanje ženske
10. mesto – vlečenje vrvi ženske
13. mesto – kegljanje ženske
13. mesto – šah
14. mesto – tek
15. mesto – badminton
15. mesto – pikado ženske
19. mesto – kegljanje moški
24. mesto – karting
27. mesto – cvetje

w-video
Ostale novice
16
okt.
2018
Prva podzemna zbiralnica za odpadke
V ponedeljek, 15. oktobra 2018, je v Celju začela delovati prva podzemna zbiralnica. Nahaja se na Muzejskem trgu pred Osrednjo knjižnico Celje. Sestavljajo jo štirje podzemni zabojniki, in sicer za kovinsko in plastično embalažo, biološke odpadke, papir in preostanek odpadkov.
Več >>
11
sep.
2018
Obiščite nas na sejmu MOS 2018
Mednarodni obrtni sejem je danes že 51. leto zapored odprl svoja vrata. Na Celjskem sejmišču se bo vse do nedelje predstavilo predstavilo 1400 razstavljavcev, med katerimi je v hali L tudi naša družba Simbio skupaj z Energetiko Celje in Vodovod-kanalizacijo.
Več >>
04
sep.
2018
V ponedeljek, 10. septembra, se začenja zbiranje nevarnih odpadkov na terenu
V ponedeljek, 10. septembra, se začenja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Vse do 5. oktobra bo na več lokacijah v 12 občinah, kjer Simbio opravlja gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, stal premični zabojnik z ekipo, ki bo prevzela nevarne odpadke in jih spravila na varno.
Več >>
03
sep.
2018
Nov letak z navodili za pravilno ločevanje odpadkov
Simbio skrbi, da redno odvaža odpadke ter da so odpadki predani v nadaljnjo predelavo na okoljsko ustrezen način. Sistem pa ne deluje dobro brez vas, uporabnikov, ki morate dosledno ločevati odpadke in upoštevati osnovna pravila o ravnanju z različnimi odpadki, tudi kosovnimi in nevarnimi. Prvi korak se začne s pravilnim odlaganjem že v gospodinjstvu oziroma na mestu, kjer odpadek nastane! Nepravilno odloženi odpadki niso primerni za reciklažo. Da boste lažje vsak odpadek odložili v ustrezen zabojnik, smo posodobili letak z navodili za ločevanje.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".