05
sep
2014
Simbio na 47. sejmu obrti in podjetništva - Skupaj za zeleno Celje

Na letošnjem 47. mednarodnem sejmu obrti in podjetništva v Celju se pod sloganom Skupaj za zeleno Celje predstavljamo tri celjska javna podjetja: Simbio, Vodovod-kanalizacija in Energetika Celje. Na našem razstavnem prostoru smo med drugim v obliki infografik predstavili nekaj najbolj zanimivih primerjalnih podatkov o stanju okolja danes in leta 1994 ter s tem velik premik v ekološki ozaveščenosti, ki ga je Celje naredilo v zadnjih dveh desetletjih.

Prva infografika je posvečena ravnanju z odpadki. Skoraj neverjeten se zdi podatek, da so sredi 90-ih let prejšnjega stoletja vsi odpadki pristali na istem kupu. Danes v Mestni občini Celje ločeno zberemo več kot polovico nastalih odpadkov, pred 20 leti jih nismo praktično nič. Zaradi urejene infrastrukture, kot so ekološki otoki, zbirni centri ipd., se je tudi radikalno zmanjšalo število divjih odlagališč, pohvalimo pa se lahko tudi s prvim in najsodobnejšim centrom za ravnanje z odpadki – RCERO Celje.

Druga infografika vsebuje podatke o stanju zraka. Eden izmed pomembnih virov onesnaženosti zraka v Celju so bila nekoč mala kurišča na premog, les in naftne derivate. S širjenjem plinovodnega in toplovodnega omrežja se je onesnaženost bistveno zmanjšala. Tako je bilo npr. v letu 1994 le 500 odjemalcev zemeljskega plina, leta 2014 pa jih je kar 8200. Povprečne letne koncentracije SO2 pa so v letu 1994 močno nad dopustno mejo, in sicer so znašale 54 mikrogramov/m³ (mejna vrednost je 20). To povprečje je danes le 6 mikrogramov/m³!

Tretja infografika je posvečena odpadnim vodam in pitni vodi. Zlasti onesnaženi vodotoki so predstavljali velik problem. Voglajna je bila npr. zaradi iztokov iz industrije praktično mrtva reka! Da imamo danes čiste vodotoke, je bila ključna dograditev kanalizacijskih omrežij, ki vse odpadne vode na območju Mestne občine Celje in občin Vojnik, Dobrna in Štore zberejo in odvedejo na pet čistilnih naprav Vodovod-kanalizacije. Tako je danes prečiščenih 8,5 milijona m³ odpadne vode, leta 1994 pa jo je bilo le 0,25 milijonov m³

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".