01
jan
2013
S 1. januarjem 2013 začenjamo obračunavati storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

To storitev je Simbio že izvajal, ni pa bila obračunana. Skladno z Uredbo o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom (Ur. l. RS 39/2010) je namreč potrebno ločeno zbirati biološko razgradljive odpadke in zeleni vrtni odpad, saj je prepovedano njihovo mešanje z drugimi odpadki. Omenjena Uredba prednostno predpisuje hišno kompostiranje bioloških odpadkov, v kolikor te možnosti ni, pa je potrebno te odpadke ločeno prepuščati izvajalcu javne službe. 
Glede na to, da Uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom torej prvenstveno napotuje na hišno kompostiranje, vas obveščamo, da se še vedno lahko odločite za ta način in prenehate uporabljati rjave zabojnike.

Vsi tisti, ki se boste odločili za hišno kompostiranje in tako ne boste več uporabljali rjavih zabojnikov za ločevanje bioloških odpadkov, podpišite spodnjo izjavo in nam jo pošljite na naslov Simbio, d.o.o, Teharska cesta 49, 3000 Celje. S tem vas bomo vpisali v evidenco uporabnikov, ki hišno kompostirajo in vam brezplačno odpeljali rjavi zabojnik.

Strošek, ki odpade na posamezno gospodinjstvo, se bo med uporabniki razlikoval, saj je odvisen od frekvence odvoza in volumna posode vsakega uporabnika. Okvirni strošek pa znaša (cene so z DDV):
- v zimskih mesecih (od novembra do marca - enkrat na 14 dni)
od 5 do 7 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 10 do 14 EUR za 240-litrski zabojnik 
-  v poletnih mesecih (od marca do novembra - odvoz enkrat na 7 dni)
od 9 do 12 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 14 do 18 EUR za 240-litrski zabojnik.

Obvestila o začetku obračunavanja biološko razgradljivih odpadkov, ki smo jih poslali gospodinjstvom, si lahko ogledate tukaj.

IZJAVA o hišnem kompostiranju (biološko razgradljivi odpadki)

Izjavljamo, da bomo biološko razgradljive kuhinjske odpadke in zeleni vrtni odpad v našem gospodinjstvu ločevali in kompostirali v hišnem kompostniku ter jih ne bomo odlagali v rumeni ali zeleni zabojnik.


_________________________________________________________ 
(Ime, priimek in naslov odjemnega mesta v gospodinjstvu)


____________________________ 
(Datum in podpis nosilca odjemnega mesta)


Urniki odvoza odpadkov

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".