01
jan.
2013
S 1. januarjem 2013 začenjamo obračunavati storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

To storitev je Simbio že izvajal, ni pa bila obračunana. Skladno z Uredbo o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom (Ur. l. RS 39/2010) je namreč potrebno ločeno zbirati biološko razgradljive odpadke in zeleni vrtni odpad, saj je prepovedano njihovo mešanje z drugimi odpadki. Omenjena Uredba prednostno predpisuje hišno kompostiranje bioloških odpadkov, v kolikor te možnosti ni, pa je potrebno te odpadke ločeno prepuščati izvajalcu javne službe. 
Glede na to, da Uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom torej prvenstveno napotuje na hišno kompostiranje, vas obveščamo, da se še vedno lahko odločite za ta način in prenehate uporabljati rjave zabojnike.

Vsi tisti, ki se boste odločili za hišno kompostiranje in tako ne boste več uporabljali rjavih zabojnikov za ločevanje bioloških odpadkov, podpišite spodnjo izjavo in nam jo pošljite na naslov Simbio, d.o.o, Teharska cesta 49, 3000 Celje. S tem vas bomo vpisali v evidenco uporabnikov, ki hišno kompostirajo in vam brezplačno odpeljali rjavi zabojnik.

Strošek, ki odpade na posamezno gospodinjstvo, se bo med uporabniki razlikoval, saj je odvisen od frekvence odvoza in volumna posode vsakega uporabnika. Okvirni strošek pa znaša (cene so z DDV):
- v zimskih mesecih (od novembra do marca - enkrat na 14 dni)
od 5 do 7 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 10 do 14 EUR za 240-litrski zabojnik 
-  v poletnih mesecih (od marca do novembra - odvoz enkrat na 7 dni)
od 9 do 12 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 14 do 18 EUR za 240-litrski zabojnik.

Obvestila o začetku obračunavanja biološko razgradljivih odpadkov, ki smo jih poslali gospodinjstvom, si lahko ogledate tukaj.

IZJAVA o hišnem kompostiranju (biološko razgradljivi odpadki)

Izjavljamo, da bomo biološko razgradljive kuhinjske odpadke in zeleni vrtni odpad v našem gospodinjstvu ločevali in kompostirali v hišnem kompostniku ter jih ne bomo odlagali v rumeni ali zeleni zabojnik.


_________________________________________________________ 
(Ime, priimek in naslov odjemnega mesta v gospodinjstvu)


____________________________ 
(Datum in podpis nosilca odjemnega mesta)


Urniki odvoza odpadkov

w-video
Ostale novice
05
feb.
2018
Obvestilo o odvozu na prazničen četrtek, 8. februarja
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v četrtek, 8. februarja, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate na ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike oziroma vrečke Simbio za odpadke kot običajno ob četrtkih.
Več >>
10
jan.
2018
Kam z odpadnimi zdravili in tehničnimi zdravstvenimi pripomočki?
Ne glede na to kakšne učinkovine vsebujejo zdravila, postanejo, ko jih ne potrebujemo več, nevaren odpadek. Zato jih moramo oddati ločeno, saj kljub pretečenemu roku uporabe še vedno vsebujejo snovi, ki lahko negativno vplivajo na okolje, posledično pa tudi na zdravje ljudi, če jih ne odložimo pravilno.
Več >>
28
dec.
2017
Zakaj spadajo televizorji in računalniški zasloni med nevarne odpadke?
Starejši televizijski sprejemniki, računalniški in drugi zasloni vsebujejo nekatere nevarne komponente, ki lahko zaradi nepravilnega ravnanja po končani življenjski dobi ogrožajo okolje in ljudi. Če jih ne oddamo v zbirne centre ali trgovcem ob nakupu novih (podobnih) produktov, ampak jih odvržemo med mešane komunalne odpadke ali razstavljamo, nevarni deli končajo v naravi ali na odlagališčih, kjer lahko onesnažijo okolje in ogrozijo zdravje ljudi.
Več >>
27
dec.
2017
V PONEDELJEK, 1. JANUARJA 2018, NE BO ODVOZA ODPADKOV
Vse uporabnike, ki imate odvoz odpadkov na praznični ponedeljek, 1. januarja 2018, obveščamo, da tega dne ne bo odvoza odpadkov, ampak bo ta potekal že v soboto, 30. decembra. Prosimo vas, da pripravite zabojnike v soboto, kot bi jih sicer v ponedeljek.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".