01
jan
2013
S 1. januarjem 2013 začenjamo obračunavati storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

To storitev je Simbio že izvajal, ni pa bila obračunana. Skladno z Uredbo o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom (Ur. l. RS 39/2010) je namreč potrebno ločeno zbirati biološko razgradljive odpadke in zeleni vrtni odpad, saj je prepovedano njihovo mešanje z drugimi odpadki. Omenjena Uredba prednostno predpisuje hišno kompostiranje bioloških odpadkov, v kolikor te možnosti ni, pa je potrebno te odpadke ločeno prepuščati izvajalcu javne službe. 
Glede na to, da Uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom torej prvenstveno napotuje na hišno kompostiranje, vas obveščamo, da se še vedno lahko odločite za ta način in prenehate uporabljati rjave zabojnike.

Vsi tisti, ki se boste odločili za hišno kompostiranje in tako ne boste več uporabljali rjavih zabojnikov za ločevanje bioloških odpadkov, podpišite spodnjo izjavo in nam jo pošljite na naslov Simbio, d.o.o, Teharska cesta 49, 3000 Celje. S tem vas bomo vpisali v evidenco uporabnikov, ki hišno kompostirajo in vam brezplačno odpeljali rjavi zabojnik.

Strošek, ki odpade na posamezno gospodinjstvo, se bo med uporabniki razlikoval, saj je odvisen od frekvence odvoza in volumna posode vsakega uporabnika. Okvirni strošek pa znaša (cene so z DDV):
- v zimskih mesecih (od novembra do marca - enkrat na 14 dni)
od 5 do 7 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 10 do 14 EUR za 240-litrski zabojnik 
-  v poletnih mesecih (od marca do novembra - odvoz enkrat na 7 dni)
od 9 do 12 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 14 do 18 EUR za 240-litrski zabojnik.

Obvestila o začetku obračunavanja biološko razgradljivih odpadkov, ki smo jih poslali gospodinjstvom, si lahko ogledate tukaj.

IZJAVA o hišnem kompostiranju (biološko razgradljivi odpadki)

Izjavljamo, da bomo biološko razgradljive kuhinjske odpadke in zeleni vrtni odpad v našem gospodinjstvu ločevali in kompostirali v hišnem kompostniku ter jih ne bomo odlagali v rumeni ali zeleni zabojnik.


_________________________________________________________ 
(Ime, priimek in naslov odjemnega mesta v gospodinjstvu)


____________________________ 
(Datum in podpis nosilca odjemnega mesta)


Urniki odvoza odpadkov

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".