01
jan.
2013
S 1. januarjem 2013 začenjamo obračunavati storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

S prenehanjem veljavnosti Uredbe o določitvi najvišjih cen komunalnih storitev (Ur. l. št. 66/2012) se bo s 1. januarjem 2013 začelo zaračunavanje storitev zbiranja in obdelave biološko razgradljivih odpadkov.

To storitev je Simbio že izvajal, ni pa bila obračunana. Skladno z Uredbo o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom (Ur. l. RS 39/2010) je namreč potrebno ločeno zbirati biološko razgradljive odpadke in zeleni vrtni odpad, saj je prepovedano njihovo mešanje z drugimi odpadki. Omenjena Uredba prednostno predpisuje hišno kompostiranje bioloških odpadkov, v kolikor te možnosti ni, pa je potrebno te odpadke ločeno prepuščati izvajalcu javne službe. 
Glede na to, da Uredba o ravnanju z biološko razgradljivimi kuhinjskimi odpadki in zelenim vrtnim odpadom torej prvenstveno napotuje na hišno kompostiranje, vas obveščamo, da se še vedno lahko odločite za ta način in prenehate uporabljati rjave zabojnike.

Vsi tisti, ki se boste odločili za hišno kompostiranje in tako ne boste več uporabljali rjavih zabojnikov za ločevanje bioloških odpadkov, podpišite spodnjo izjavo in nam jo pošljite na naslov Simbio, d.o.o, Teharska cesta 49, 3000 Celje. S tem vas bomo vpisali v evidenco uporabnikov, ki hišno kompostirajo in vam brezplačno odpeljali rjavi zabojnik.

Strošek, ki odpade na posamezno gospodinjstvo, se bo med uporabniki razlikoval, saj je odvisen od frekvence odvoza in volumna posode vsakega uporabnika. Okvirni strošek pa znaša (cene so z DDV):
- v zimskih mesecih (od novembra do marca - enkrat na 14 dni)
od 5 do 7 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 10 do 14 EUR za 240-litrski zabojnik 
-  v poletnih mesecih (od marca do novembra - odvoz enkrat na 7 dni)
od 9 do 12 EUR za 120-litrski zabojnik oziroma od 14 do 18 EUR za 240-litrski zabojnik.

Obvestila o začetku obračunavanja biološko razgradljivih odpadkov, ki smo jih poslali gospodinjstvom, si lahko ogledate tukaj.

IZJAVA o hišnem kompostiranju (biološko razgradljivi odpadki)

Izjavljamo, da bomo biološko razgradljive kuhinjske odpadke in zeleni vrtni odpad v našem gospodinjstvu ločevali in kompostirali v hišnem kompostniku ter jih ne bomo odlagali v rumeni ali zeleni zabojnik.


_________________________________________________________ 
(Ime, priimek in naslov odjemnega mesta v gospodinjstvu)


____________________________ 
(Datum in podpis nosilca odjemnega mesta)


Urniki odvoza odpadkov

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".