15
jan
2013
Primeri dobre prakse

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

S prehodom s pavšalnega obračuna stroškov ravnanja z odpadki po kvadraturi stanovanja (pri katerem volumen in število zabojnikov nista vplivala na ceno storitve) na obračun po številu oseb so predstavniki stanovalcev poskrbeli tudi za prilagoditev volumnov zabojnikov in frekvence odvozov, saj sta ti dve postavki po novih predpisih postali pomembni pri končni ceni storitve ravnanja z odpadki. Z upoštevanjem povprečnih količin proizvedenih odpadkov na prebivalca, upoštevanjem prostornine posameznih frakcij odpadkov ter seveda ob doslednem ločevanju so s pomočjo naših delovodij določili velikost zabojnikov in frekvenco odvozov, kar je posledično pripeljalo do tega, da stanovalci v blokih plačujejo po osebi okoli 5 EUR za strošek ravnanja z odpadki.

Primer dobre prakse – Podjavorškova ulica v Celju

Aktualen prikaz prilagoditve števila in volumna zabojnikov, ki so ga pripravili predstavniki stanovalcev

Primer dobre prakse - Milčinskega 11 v Celju

Obvestilo nadzornega odbora hišnega sveta stanovalcem na oglasni deski o prehodu na enkrat tedenski odvoz odpadkov in poziv k ločevanju odpadkov.

Primer dobre prakse – Milčinskega 2 v Celju

Prikaz postopka ureditve prostora za zabojnike, ki ga je dokumentiral g. Jasim Fazlić

Primer dobre prakse – Nušičeva 12 v Celju

Fotografija ograjenega prostora za zabojnike; na tej lokaciji so imeli večkubični zabojnik, kamor so vozili odpadke tudi od drugod. Nato so nabavili manjše zabojnike in ob njih postavili še ekološki otok.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".