15
jan.
2013
Primeri dobre prakse

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

S prehodom s pavšalnega obračuna stroškov ravnanja z odpadki po kvadraturi stanovanja (pri katerem volumen in število zabojnikov nista vplivala na ceno storitve) na obračun po številu oseb so predstavniki stanovalcev poskrbeli tudi za prilagoditev volumnov zabojnikov in frekvence odvozov, saj sta ti dve postavki po novih predpisih postali pomembni pri končni ceni storitve ravnanja z odpadki. Z upoštevanjem povprečnih količin proizvedenih odpadkov na prebivalca, upoštevanjem prostornine posameznih frakcij odpadkov ter seveda ob doslednem ločevanju so s pomočjo naših delovodij določili velikost zabojnikov in frekvenco odvozov, kar je posledično pripeljalo do tega, da stanovalci v blokih plačujejo po osebi okoli 5 EUR za strošek ravnanja z odpadki.

Primer dobre prakse – Podjavorškova ulica v Celju

Aktualen prikaz prilagoditve števila in volumna zabojnikov, ki so ga pripravili predstavniki stanovalcev

Primer dobre prakse - Milčinskega 11 v Celju

Obvestilo nadzornega odbora hišnega sveta stanovalcem na oglasni deski o prehodu na enkrat tedenski odvoz odpadkov in poziv k ločevanju odpadkov.

Primer dobre prakse – Milčinskega 2 v Celju

Prikaz postopka ureditve prostora za zabojnike, ki ga je dokumentiral g. Jasim Fazlić

Primer dobre prakse – Nušičeva 12 v Celju

Fotografija ograjenega prostora za zabojnike; na tej lokaciji so imeli večkubični zabojnik, kamor so vozili odpadke tudi od drugod. Nato so nabavili manjše zabojnike in ob njih postavili še ekološki otok.

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".