15
jan.
2013
Primeri dobre prakse

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

S prehodom s pavšalnega obračuna stroškov ravnanja z odpadki po kvadraturi stanovanja (pri katerem volumen in število zabojnikov nista vplivala na ceno storitve) na obračun po številu oseb so predstavniki stanovalcev poskrbeli tudi za prilagoditev volumnov zabojnikov in frekvence odvozov, saj sta ti dve postavki po novih predpisih postali pomembni pri končni ceni storitve ravnanja z odpadki. Z upoštevanjem povprečnih količin proizvedenih odpadkov na prebivalca, upoštevanjem prostornine posameznih frakcij odpadkov ter seveda ob doslednem ločevanju so s pomočjo naših delovodij določili velikost zabojnikov in frekvenco odvozov, kar je posledično pripeljalo do tega, da stanovalci v blokih plačujejo po osebi okoli 5 EUR za strošek ravnanja z odpadki.

Primer dobre prakse – Podjavorškova ulica v Celju

Aktualen prikaz prilagoditve števila in volumna zabojnikov, ki so ga pripravili predstavniki stanovalcev

Primer dobre prakse - Milčinskega 11 v Celju

Obvestilo nadzornega odbora hišnega sveta stanovalcem na oglasni deski o prehodu na enkrat tedenski odvoz odpadkov in poziv k ločevanju odpadkov.

Primer dobre prakse – Milčinskega 2 v Celju

Prikaz postopka ureditve prostora za zabojnike, ki ga je dokumentiral g. Jasim Fazlić

Primer dobre prakse – Nušičeva 12 v Celju

Fotografija ograjenega prostora za zabojnike; na tej lokaciji so imeli večkubični zabojnik, kamor so vozili odpadke tudi od drugod. Nato so nabavili manjše zabojnike in ob njih postavili še ekološki otok.

w-video
Ostale novice
05
feb.
2018
Obvestilo o odvozu na prazničen četrtek, 8. februarja
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v četrtek, 8. februarja, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate na ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike oziroma vrečke Simbio za odpadke kot običajno ob četrtkih.
Več >>
10
jan.
2018
Kam z odpadnimi zdravili in tehničnimi zdravstvenimi pripomočki?
Ne glede na to kakšne učinkovine vsebujejo zdravila, postanejo, ko jih ne potrebujemo več, nevaren odpadek. Zato jih moramo oddati ločeno, saj kljub pretečenemu roku uporabe še vedno vsebujejo snovi, ki lahko negativno vplivajo na okolje, posledično pa tudi na zdravje ljudi, če jih ne odložimo pravilno.
Več >>
28
dec.
2017
Zakaj spadajo televizorji in računalniški zasloni med nevarne odpadke?
Starejši televizijski sprejemniki, računalniški in drugi zasloni vsebujejo nekatere nevarne komponente, ki lahko zaradi nepravilnega ravnanja po končani življenjski dobi ogrožajo okolje in ljudi. Če jih ne oddamo v zbirne centre ali trgovcem ob nakupu novih (podobnih) produktov, ampak jih odvržemo med mešane komunalne odpadke ali razstavljamo, nevarni deli končajo v naravi ali na odlagališčih, kjer lahko onesnažijo okolje in ogrozijo zdravje ljudi.
Več >>
27
dec.
2017
V PONEDELJEK, 1. JANUARJA 2018, NE BO ODVOZA ODPADKOV
Vse uporabnike, ki imate odvoz odpadkov na praznični ponedeljek, 1. januarja 2018, obveščamo, da tega dne ne bo odvoza odpadkov, ampak bo ta potekal že v soboto, 30. decembra. Prosimo vas, da pripravite zabojnike v soboto, kot bi jih sicer v ponedeljek.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".