15
jan
2013
Primeri dobre prakse

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

Z veseljem ugotavljamo, da je v celjski regiji vedno več primerov, ko so si stanovalci večstanovanjskih objektov zelo lepo uredili mesta, kjer imajo postavljene zabojnike. Hkrati so tudi prilagodili volumne zabojnikov za odpadke in število njihovih odvozov.

S prehodom s pavšalnega obračuna stroškov ravnanja z odpadki po kvadraturi stanovanja (pri katerem volumen in število zabojnikov nista vplivala na ceno storitve) na obračun po številu oseb so predstavniki stanovalcev poskrbeli tudi za prilagoditev volumnov zabojnikov in frekvence odvozov, saj sta ti dve postavki po novih predpisih postali pomembni pri končni ceni storitve ravnanja z odpadki. Z upoštevanjem povprečnih količin proizvedenih odpadkov na prebivalca, upoštevanjem prostornine posameznih frakcij odpadkov ter seveda ob doslednem ločevanju so s pomočjo naših delovodij določili velikost zabojnikov in frekvenco odvozov, kar je posledično pripeljalo do tega, da stanovalci v blokih plačujejo po osebi okoli 5 EUR za strošek ravnanja z odpadki.

Primer dobre prakse – Podjavorškova ulica v Celju

Aktualen prikaz prilagoditve števila in volumna zabojnikov, ki so ga pripravili predstavniki stanovalcev

Primer dobre prakse - Milčinskega 11 v Celju

Obvestilo nadzornega odbora hišnega sveta stanovalcem na oglasni deski o prehodu na enkrat tedenski odvoz odpadkov in poziv k ločevanju odpadkov.

Primer dobre prakse – Milčinskega 2 v Celju

Prikaz postopka ureditve prostora za zabojnike, ki ga je dokumentiral g. Jasim Fazlić

Primer dobre prakse – Nušičeva 12 v Celju

Fotografija ograjenega prostora za zabojnike; na tej lokaciji so imeli večkubični zabojnik, kamor so vozili odpadke tudi od drugod. Nato so nabavili manjše zabojnike in ob njih postavili še ekološki otok.

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".