10
jun.
2015
Prikaz zavržene količine še uporabnih stvari - petek, 12. junij

V petek, 12. junija, bo v središču Celja, na zvezdi, naša družba za ravnanje z odpadki Simbio pripravila prikaz količine uporabnih stvari, ki jih na leto zavrže v povprečju vsak Slovenec. S tem se v Simbiu pridružujemo ostalim slovenskim komunalnim podjetjem, ki bodo podobne prikaze pripravila v drugih slovenskih krajih na isti dan.

Pri preprečevanju nastajanja odpadkov in snovni izrabi dosegamo vedno boljše rezultate, kljub temu pa zadnji podatki še vedno kažejo, da vsak od nas zavrže več kot 10 kg še uporabnih stvari na leto. S petkovo akcijo želimo komunalna podjetja, združena v pobudi Skupaj za boljšo družbo, prebivalce spodbuditi, da razmislijo o svojih nakupovalnih navadah, o odnosu do stvari in virov ter obstoječe vzorce potrošnje zamenjajo za bolj trajnostno naravnano in odgovorno vedenje.

V okviru pobude Skupaj za boljšo družbo smo komunalna podjetja začela že lani z opozarjanjem na problematiko zavržene hrane in tako pripravila prikaze 82 kg hrane, ki jo na leto zavrže povprečni posameznik. Z različnimi aktivnostmi navedene pobude si podjetja tako prizadevajo, da bi Slovenci zmanjšali količine zavržene hrane, kritično razmišljali o načrtovanih nakupih, pili vodo iz pipe namesto iz plastenk, kupovali več stvari iz druge roke ali si jih izposojali.

Druga odmevnejša aktivnost bo tako v vseh večjih krajih po Sloveniji, v petek, 12. 6. 2015, v Celju natančneje med 9.30 in 15.00 h, »na zvezdi«.

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".