10
jun
2015
Prikaz zavržene količine še uporabnih stvari - petek, 12. junij

V petek, 12. junija, bo v središču Celja, na zvezdi, naša družba za ravnanje z odpadki Simbio pripravila prikaz količine uporabnih stvari, ki jih na leto zavrže v povprečju vsak Slovenec. S tem se v Simbiu pridružujemo ostalim slovenskim komunalnim podjetjem, ki bodo podobne prikaze pripravila v drugih slovenskih krajih na isti dan.

Pri preprečevanju nastajanja odpadkov in snovni izrabi dosegamo vedno boljše rezultate, kljub temu pa zadnji podatki še vedno kažejo, da vsak od nas zavrže več kot 10 kg še uporabnih stvari na leto. S petkovo akcijo želimo komunalna podjetja, združena v pobudi Skupaj za boljšo družbo, prebivalce spodbuditi, da razmislijo o svojih nakupovalnih navadah, o odnosu do stvari in virov ter obstoječe vzorce potrošnje zamenjajo za bolj trajnostno naravnano in odgovorno vedenje.

V okviru pobude Skupaj za boljšo družbo smo komunalna podjetja začela že lani z opozarjanjem na problematiko zavržene hrane in tako pripravila prikaze 82 kg hrane, ki jo na leto zavrže povprečni posameznik. Z različnimi aktivnostmi navedene pobude si podjetja tako prizadevajo, da bi Slovenci zmanjšali količine zavržene hrane, kritično razmišljali o načrtovanih nakupih, pili vodo iz pipe namesto iz plastenk, kupovali več stvari iz druge roke ali si jih izposojali.

Druga odmevnejša aktivnost bo tako v vseh večjih krajih po Sloveniji, v petek, 12. 6. 2015, v Celju natančneje med 9.30 in 15.00 h, »na zvezdi«.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".