10
jun
2015
Prikaz zavržene količine še uporabnih stvari - petek, 12. junij

V petek, 12. junija, bo v središču Celja, na zvezdi, naša družba za ravnanje z odpadki Simbio pripravila prikaz količine uporabnih stvari, ki jih na leto zavrže v povprečju vsak Slovenec. S tem se v Simbiu pridružujemo ostalim slovenskim komunalnim podjetjem, ki bodo podobne prikaze pripravila v drugih slovenskih krajih na isti dan.

Pri preprečevanju nastajanja odpadkov in snovni izrabi dosegamo vedno boljše rezultate, kljub temu pa zadnji podatki še vedno kažejo, da vsak od nas zavrže več kot 10 kg še uporabnih stvari na leto. S petkovo akcijo želimo komunalna podjetja, združena v pobudi Skupaj za boljšo družbo, prebivalce spodbuditi, da razmislijo o svojih nakupovalnih navadah, o odnosu do stvari in virov ter obstoječe vzorce potrošnje zamenjajo za bolj trajnostno naravnano in odgovorno vedenje.

V okviru pobude Skupaj za boljšo družbo smo komunalna podjetja začela že lani z opozarjanjem na problematiko zavržene hrane in tako pripravila prikaze 82 kg hrane, ki jo na leto zavrže povprečni posameznik. Z različnimi aktivnostmi navedene pobude si podjetja tako prizadevajo, da bi Slovenci zmanjšali količine zavržene hrane, kritično razmišljali o načrtovanih nakupih, pili vodo iz pipe namesto iz plastenk, kupovali več stvari iz druge roke ali si jih izposojali.

Druga odmevnejša aktivnost bo tako v vseh večjih krajih po Sloveniji, v petek, 12. 6. 2015, v Celju natančneje med 9.30 in 15.00 h, »na zvezdi«.

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>
08
jun
2017
V AKCIJI ZBIRANJA ŠOLSKEGA ODPADNEGA PAPIRJA ZBRALI 650 TON
V šolskem letu 2016/17 je v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja sodelovalo 28 osnovnih šol, 10 podružničnih šol, 4 srednje šole in 7 vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 650 ton odpadnega papirja, kar je 47 ton več kot prejšnje šolsko leto in kar 103 tone več kot leta 2015. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je med osnovnimi šolami nepremagljiva OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je zmagala POŠ Socka.
Več >>
07
jun
2017
Smetar bom
V sredo, 7. junija, je Simbio na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju predstavil opremo za pobiranje odpadkov in delo smetarjev. Otroci so si prišli pogledat, kako velik je smetarski avto, se usedli v kabino tovornjaka in si od blizu pogledali, kako poteka zbiranje odpadkov.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".