10
jun.
2015
Prikaz zavržene količine še uporabnih stvari - petek, 12. junij

V petek, 12. junija, bo v središču Celja, na zvezdi, naša družba za ravnanje z odpadki Simbio pripravila prikaz količine uporabnih stvari, ki jih na leto zavrže v povprečju vsak Slovenec. S tem se v Simbiu pridružujemo ostalim slovenskim komunalnim podjetjem, ki bodo podobne prikaze pripravila v drugih slovenskih krajih na isti dan.

Pri preprečevanju nastajanja odpadkov in snovni izrabi dosegamo vedno boljše rezultate, kljub temu pa zadnji podatki še vedno kažejo, da vsak od nas zavrže več kot 10 kg še uporabnih stvari na leto. S petkovo akcijo želimo komunalna podjetja, združena v pobudi Skupaj za boljšo družbo, prebivalce spodbuditi, da razmislijo o svojih nakupovalnih navadah, o odnosu do stvari in virov ter obstoječe vzorce potrošnje zamenjajo za bolj trajnostno naravnano in odgovorno vedenje.

V okviru pobude Skupaj za boljšo družbo smo komunalna podjetja začela že lani z opozarjanjem na problematiko zavržene hrane in tako pripravila prikaze 82 kg hrane, ki jo na leto zavrže povprečni posameznik. Z različnimi aktivnostmi navedene pobude si podjetja tako prizadevajo, da bi Slovenci zmanjšali količine zavržene hrane, kritično razmišljali o načrtovanih nakupih, pili vodo iz pipe namesto iz plastenk, kupovali več stvari iz druge roke ali si jih izposojali.

Druga odmevnejša aktivnost bo tako v vseh večjih krajih po Sloveniji, v petek, 12. 6. 2015, v Celju natančneje med 9.30 in 15.00 h, »na zvezdi«.

w-video
Ostale novice
05
feb.
2018
Obvestilo o odvozu na prazničen četrtek, 8. februarja
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v četrtek, 8. februarja, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate na ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike oziroma vrečke Simbio za odpadke kot običajno ob četrtkih.
Več >>
10
jan.
2018
Kam z odpadnimi zdravili in tehničnimi zdravstvenimi pripomočki?
Ne glede na to kakšne učinkovine vsebujejo zdravila, postanejo, ko jih ne potrebujemo več, nevaren odpadek. Zato jih moramo oddati ločeno, saj kljub pretečenemu roku uporabe še vedno vsebujejo snovi, ki lahko negativno vplivajo na okolje, posledično pa tudi na zdravje ljudi, če jih ne odložimo pravilno.
Več >>
28
dec.
2017
Zakaj spadajo televizorji in računalniški zasloni med nevarne odpadke?
Starejši televizijski sprejemniki, računalniški in drugi zasloni vsebujejo nekatere nevarne komponente, ki lahko zaradi nepravilnega ravnanja po končani življenjski dobi ogrožajo okolje in ljudi. Če jih ne oddamo v zbirne centre ali trgovcem ob nakupu novih (podobnih) produktov, ampak jih odvržemo med mešane komunalne odpadke ali razstavljamo, nevarni deli končajo v naravi ali na odlagališčih, kjer lahko onesnažijo okolje in ogrozijo zdravje ljudi.
Več >>
27
dec.
2017
V PONEDELJEK, 1. JANUARJA 2018, NE BO ODVOZA ODPADKOV
Vse uporabnike, ki imate odvoz odpadkov na praznični ponedeljek, 1. januarja 2018, obveščamo, da tega dne ne bo odvoza odpadkov, ampak bo ta potekal že v soboto, 30. decembra. Prosimo vas, da pripravite zabojnike v soboto, kot bi jih sicer v ponedeljek.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".