18
apr
2016
Prevzem azbestnih odpadkov od 1. maja možen le še v Zbirnem centru Bukovžlak
Obveščamo vas, da bo od 1. maja 2016 prevzem gradbenih odpadkov, ki vsebujejo azbest, možen samo v Zbirnem centru v Bukovžlaku. V Simbiu namreč želimo zagotoviti varen prevzem azbestnih odpadkov, tako za občane kot za zaposlene, zato prevzem azbestnocementnih izdelkov od povzročiteljev iz gospodinjstev od 1. maja 2016 v ostalih zbirnih centrih, s katerimi upravlja Simbio, ne bo možen.

Na ta način bomo preprečili škodljiv vpliv azbestnih vlaken na zdravje ljudi. Odstranjevanje azbestnih odpadkov izvaja v ZC Bukovžlak oseba, ki ima okoljevarstveno dovoljenje.

Nasveti o pravilnem ravnanju z azbestnimi odpadki

Pri ravnanju z azbestnimi odpadki se moramo zaščititi z ustreznimi zaščitnimi sredstvi, kot so maska, rokavice in delovna obleka. Pri samem ravnanju je potrebno poudariti, da je prevoz azbestnih odpadkov dovoljen le v primeru, ko se te odpadke predhodno obdela tako, da se prepreči emisija (izpust) azbestnih vlaken v zrak. To pomeni, da se jih prevaža v zaprtih kontejnerjih, vrečah ali zložene na paleto in ovite s folijo.

Občani pripeljane azbestne odpadke odložijo na poseben plato, ki je namenjen začasni odložitvi teh odpadkov.
Nakladanje in razkladanje se morata izvesti tako, da se teh odpadkov ne meče ali stresa iz vozila.
V ZC Bukovžlak azbestne odpadke prevzamejo zaposleni delavci, ki so usposobljeni za delo z nevarnimi odpadki, kamor odpadki, ki vsebujejo azbest, tudi sodijo. Podučitev izvajajo zunanje institucije, ki podelijo potrdila.

V zbirnem centru se nato odpadke, ki vsebujejo azbest, odstranjuje z odlaganjem na odlagališču nenevarnih odpadkov, in sicer na posebej urejenem delu, ki je ločen od ostalega odlagališča in tako ne prihajajo v stik z ostalimi odpadki.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".