18
apr.
2016
Prevzem azbestnih odpadkov od 1. maja možen le še v Zbirnem centru Bukovžlak
Obveščamo vas, da bo od 1. maja 2016 prevzem gradbenih odpadkov, ki vsebujejo azbest, možen samo v Zbirnem centru v Bukovžlaku. V Simbiu namreč želimo zagotoviti varen prevzem azbestnih odpadkov, tako za občane kot za zaposlene, zato prevzem azbestnocementnih izdelkov od povzročiteljev iz gospodinjstev od 1. maja 2016 v ostalih zbirnih centrih, s katerimi upravlja Simbio, ne bo možen.

Na ta način bomo preprečili škodljiv vpliv azbestnih vlaken na zdravje ljudi. Odstranjevanje azbestnih odpadkov izvaja v ZC Bukovžlak oseba, ki ima okoljevarstveno dovoljenje.

Nasveti o pravilnem ravnanju z azbestnimi odpadki

Pri ravnanju z azbestnimi odpadki se moramo zaščititi z ustreznimi zaščitnimi sredstvi, kot so maska, rokavice in delovna obleka. Pri samem ravnanju je potrebno poudariti, da je prevoz azbestnih odpadkov dovoljen le v primeru, ko se te odpadke predhodno obdela tako, da se prepreči emisija (izpust) azbestnih vlaken v zrak. To pomeni, da se jih prevaža v zaprtih kontejnerjih, vrečah ali zložene na paleto in ovite s folijo.

Občani pripeljane azbestne odpadke odložijo na poseben plato, ki je namenjen začasni odložitvi teh odpadkov.
Nakladanje in razkladanje se morata izvesti tako, da se teh odpadkov ne meče ali stresa iz vozila.
V ZC Bukovžlak azbestne odpadke prevzamejo zaposleni delavci, ki so usposobljeni za delo z nevarnimi odpadki, kamor odpadki, ki vsebujejo azbest, tudi sodijo. Podučitev izvajajo zunanje institucije, ki podelijo potrdila.

V zbirnem centru se nato odpadke, ki vsebujejo azbest, odstranjuje z odlaganjem na odlagališču nenevarnih odpadkov, in sicer na posebej urejenem delu, ki je ločen od ostalega odlagališča in tako ne prihajajo v stik z ostalimi odpadki.

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".