18
apr.
2016
Prevzem azbestnih odpadkov od 1. maja možen le še v Zbirnem centru Bukovžlak
Obveščamo vas, da bo od 1. maja 2016 prevzem gradbenih odpadkov, ki vsebujejo azbest, možen samo v Zbirnem centru v Bukovžlaku. V Simbiu namreč želimo zagotoviti varen prevzem azbestnih odpadkov, tako za občane kot za zaposlene, zato prevzem azbestnocementnih izdelkov od povzročiteljev iz gospodinjstev od 1. maja 2016 v ostalih zbirnih centrih, s katerimi upravlja Simbio, ne bo možen.

Na ta način bomo preprečili škodljiv vpliv azbestnih vlaken na zdravje ljudi. Odstranjevanje azbestnih odpadkov izvaja v ZC Bukovžlak oseba, ki ima okoljevarstveno dovoljenje.

Nasveti o pravilnem ravnanju z azbestnimi odpadki

Pri ravnanju z azbestnimi odpadki se moramo zaščititi z ustreznimi zaščitnimi sredstvi, kot so maska, rokavice in delovna obleka. Pri samem ravnanju je potrebno poudariti, da je prevoz azbestnih odpadkov dovoljen le v primeru, ko se te odpadke predhodno obdela tako, da se prepreči emisija (izpust) azbestnih vlaken v zrak. To pomeni, da se jih prevaža v zaprtih kontejnerjih, vrečah ali zložene na paleto in ovite s folijo.

Občani pripeljane azbestne odpadke odložijo na poseben plato, ki je namenjen začasni odložitvi teh odpadkov.
Nakladanje in razkladanje se morata izvesti tako, da se teh odpadkov ne meče ali stresa iz vozila.
V ZC Bukovžlak azbestne odpadke prevzamejo zaposleni delavci, ki so usposobljeni za delo z nevarnimi odpadki, kamor odpadki, ki vsebujejo azbest, tudi sodijo. Podučitev izvajajo zunanje institucije, ki podelijo potrdila.

V zbirnem centru se nato odpadke, ki vsebujejo azbest, odstranjuje z odlaganjem na odlagališču nenevarnih odpadkov, in sicer na posebej urejenem delu, ki je ločen od ostalega odlagališča in tako ne prihajajo v stik z ostalimi odpadki.

w-video
Ostale novice
05
feb.
2018
Obvestilo o odvozu na prazničen četrtek, 8. februarja
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v četrtek, 8. februarja, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate na ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike oziroma vrečke Simbio za odpadke kot običajno ob četrtkih.
Več >>
10
jan.
2018
Kam z odpadnimi zdravili in tehničnimi zdravstvenimi pripomočki?
Ne glede na to kakšne učinkovine vsebujejo zdravila, postanejo, ko jih ne potrebujemo več, nevaren odpadek. Zato jih moramo oddati ločeno, saj kljub pretečenemu roku uporabe še vedno vsebujejo snovi, ki lahko negativno vplivajo na okolje, posledično pa tudi na zdravje ljudi, če jih ne odložimo pravilno.
Več >>
28
dec.
2017
Zakaj spadajo televizorji in računalniški zasloni med nevarne odpadke?
Starejši televizijski sprejemniki, računalniški in drugi zasloni vsebujejo nekatere nevarne komponente, ki lahko zaradi nepravilnega ravnanja po končani življenjski dobi ogrožajo okolje in ljudi. Če jih ne oddamo v zbirne centre ali trgovcem ob nakupu novih (podobnih) produktov, ampak jih odvržemo med mešane komunalne odpadke ali razstavljamo, nevarni deli končajo v naravi ali na odlagališčih, kjer lahko onesnažijo okolje in ogrozijo zdravje ljudi.
Več >>
27
dec.
2017
V PONEDELJEK, 1. JANUARJA 2018, NE BO ODVOZA ODPADKOV
Vse uporabnike, ki imate odvoz odpadkov na praznični ponedeljek, 1. januarja 2018, obveščamo, da tega dne ne bo odvoza odpadkov, ampak bo ta potekal že v soboto, 30. decembra. Prosimo vas, da pripravite zabojnike v soboto, kot bi jih sicer v ponedeljek.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".