18
apr
2016
Prevzem azbestnih odpadkov od 1. maja možen le še v Zbirnem centru Bukovžlak
Obveščamo vas, da bo od 1. maja 2016 prevzem gradbenih odpadkov, ki vsebujejo azbest, možen samo v Zbirnem centru v Bukovžlaku. V Simbiu namreč želimo zagotoviti varen prevzem azbestnih odpadkov, tako za občane kot za zaposlene, zato prevzem azbestnocementnih izdelkov od povzročiteljev iz gospodinjstev od 1. maja 2016 v ostalih zbirnih centrih, s katerimi upravlja Simbio, ne bo možen.

Na ta način bomo preprečili škodljiv vpliv azbestnih vlaken na zdravje ljudi. Odstranjevanje azbestnih odpadkov izvaja v ZC Bukovžlak oseba, ki ima okoljevarstveno dovoljenje.

Nasveti o pravilnem ravnanju z azbestnimi odpadki

Pri ravnanju z azbestnimi odpadki se moramo zaščititi z ustreznimi zaščitnimi sredstvi, kot so maska, rokavice in delovna obleka. Pri samem ravnanju je potrebno poudariti, da je prevoz azbestnih odpadkov dovoljen le v primeru, ko se te odpadke predhodno obdela tako, da se prepreči emisija (izpust) azbestnih vlaken v zrak. To pomeni, da se jih prevaža v zaprtih kontejnerjih, vrečah ali zložene na paleto in ovite s folijo.

Občani pripeljane azbestne odpadke odložijo na poseben plato, ki je namenjen začasni odložitvi teh odpadkov.
Nakladanje in razkladanje se morata izvesti tako, da se teh odpadkov ne meče ali stresa iz vozila.
V ZC Bukovžlak azbestne odpadke prevzamejo zaposleni delavci, ki so usposobljeni za delo z nevarnimi odpadki, kamor odpadki, ki vsebujejo azbest, tudi sodijo. Podučitev izvajajo zunanje institucije, ki podelijo potrdila.

V zbirnem centru se nato odpadke, ki vsebujejo azbest, odstranjuje z odlaganjem na odlagališču nenevarnih odpadkov, in sicer na posebej urejenem delu, ki je ločen od ostalega odlagališča in tako ne prihajajo v stik z ostalimi odpadki.

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".