11
nov.
2013
Odslej nič več težav z odpadki - aplikacija Več kot odpadki

Sodobnega življenja si ne moremo več predstavljati brez mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki omogočajo enostavnejše in krajše poti iskanja rešitev. V Simbiu, kjer si ves čas prizadevamo, da bi bili v koraku s časom, se zavedamo, da nima nihče več časa iskati informacij o pravilnem ravnanju z odpadki v tiskani obliki, ampak želi informacijo takoj.

Sodobnega življenja si ne moremo več predstavljati brez mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki omogočajo enostavnejše in krajše poti iskanja rešitev. V Simbiu, kjer si ves čas prizadevamo, da bi bili v koraku s časom, se zavedamo, da nima nihče več časa iskati informacij o pravilnem ravnanju z odpadki v tiskani obliki, ampak želi informacijo takoj.

Zato smo v sodelovanju z Okoljskim raziskovalnim zavodom za Vas pripravili brezplačno mobilno aplikacijo “3R – Več kot odpadki”, ki omogoča dostop do vseh informacij o odpadkih neposredno na Vašem pametnem mobilnem telefonu in ostalih mobilnih napravah.

Vse informacije o odpadkih – takoj, vsak trenutek, kadarkoli!

aplikacija vec kot odpadki

- ABC ODPADKOV
Ko ne veste, kam bi odložili odpadek, preprosto odtipkajte ime odpadka, in takoj boste dobili odgovor. Baza podatkov se nenehno izpolnjuje.
- NEZNAN ODPADEK
S fotoaparatom na svoji mobilni napravi fotografirajte neznan odpadek in ga pošljite neposredno strokovnjaku, ki ga bodo dodali na seznam odpadkov, tako da bo odpadek, ki ga tisti trenutek ne znate poimenovati ali pa je sestavljen iz več različnih materialov, končal tam, kjer mora. 
- OPOMNIK ODVOZOV 
Opomnik je priročna funkcija, ki omogoča, da vas telefon opozori na odvoz izbrane vrste odpadkov glede na datum odvoza. Tako ne boste več v zadregi, kateri zabojnik je na vrsti za praznjenje.
- EKO PACKA 
Eko packa je funkcija, kjer lahko s fotoaparatom na svoji mobilni napravi  fotografirate “ekološko packo”, pošljete te podatke nam in ob vašem naslednjem obisku, na primer gozda, odpadka več ne bo na tistem mestu.
- CENTRI PONOVNE UPORABE
Aplikacija nudi seznam vam najbližjih centrov ponovne uporabe, kamor lahko prinesete odpadke, ki bi jih sicer zavrgli, a so še vedno uporabni (tehnični izdelki, pohištvo, oblačila, igrače ...). V centrih ponovne uporabe lahko uporabne ali obnovljene izdelke tudi kupite po simbolični ceni.

Aplikacija “3R – Več kot odpadki” nudi tudi:

• zemljevide in poti do vašega lokalnega zbirnega centra ter seznam in lokacije centrov ponovne uporabe z uporabo storitve Google Maps,
• informacije o ponovni uporabi odpadkov,
• obveščanje o akcijah zbiranja nevarnih odpadkov na terenu,
• koristne namige in nasvete ter najnovejše novice iz sveta ekologije in še veliko več ...

Kako si naložiti aplikacijo?

Aplikacija deluje na sistemih Android in iOS, tako da jo lahko uporabniki uporabljajo na vseh napravah, ki podpirajo ti dve platformi (pametni mobilniki različnih proizvajalcev ter naprave podjetja Apple, kot so iPhone, iPad in iPod).

Aplikacijo Več kot odpadki si lahko brezplačno naložite na svojo mobilno napravo na dva načina, v obeh primerih pa morate biti registrirani v spletišče Google play (spletna trgovina z glasbo, filmi, knjigami in Android aplikacijami) ali App Store (spletna trgovina za iPade in iPhone):

a) poskenirate lahko QR kodo s QR skenerjem in aplikacija bo naložena ali
b) aplikacijo snamete iz spletne trgovine Google play ali App Store (odtipkate Več kot odpadki in jo naložite)

Prenesi aplikacijo zdaj!

Glede na tip vaše mobilne naprave kliknite na ustrezno ikono spodaj ali z mobilno napravo preberite ustrezno QR kodo. Preusmerjeni boste na stran, kjer boste lahko naložili in namestili aplikacijo.

google play

 

app store

 

Edina aplikacija s celovitim pristopom do ravnanja z odpadki

Aplikacija je patentirana kot prva tovrstna, saj nobena doslej še ne ponuja celovitega pristopa prednostnega ravnanja z odpadki, ki na prvo mesto postavlja preprečevanje, sledi ponovna uporaba – REUSE (ki je tudi za naš prostor nekaj novega, a že izvedljivo) in nato recikliranje
Enkratnost je tudi v slikovnem prikazu posameznega odpadka in v informacijah, kaj se potem zgodi s tem odpadkom, kar osmisli pravilno ravnanje z odpadki. Uporabnike motivira k izbiri prednostnega reda, ki mora postati način življenja, saj po letu 2020 pojem odpadek več ne bo v uporabi, ampak bomo govorili le še o surovinah, o virih. Zato ima aplikacija naslov »Več kot odpadek«, 3R pa pove, da gre za pristop z uporabo Reduce, Reuse, Recycle, torej pristop, kjer odpadek ne nastaja kot breme, ampak kot surovina za nove izdelke in storitve.

w-video
Ostale novice
05
feb.
2018
Obvestilo o odvozu na prazničen četrtek, 8. februarja
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v četrtek, 8. februarja, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate na ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike oziroma vrečke Simbio za odpadke kot običajno ob četrtkih.
Več >>
10
jan.
2018
Kam z odpadnimi zdravili in tehničnimi zdravstvenimi pripomočki?
Ne glede na to kakšne učinkovine vsebujejo zdravila, postanejo, ko jih ne potrebujemo več, nevaren odpadek. Zato jih moramo oddati ločeno, saj kljub pretečenemu roku uporabe še vedno vsebujejo snovi, ki lahko negativno vplivajo na okolje, posledično pa tudi na zdravje ljudi, če jih ne odložimo pravilno.
Več >>
28
dec.
2017
Zakaj spadajo televizorji in računalniški zasloni med nevarne odpadke?
Starejši televizijski sprejemniki, računalniški in drugi zasloni vsebujejo nekatere nevarne komponente, ki lahko zaradi nepravilnega ravnanja po končani življenjski dobi ogrožajo okolje in ljudi. Če jih ne oddamo v zbirne centre ali trgovcem ob nakupu novih (podobnih) produktov, ampak jih odvržemo med mešane komunalne odpadke ali razstavljamo, nevarni deli končajo v naravi ali na odlagališčih, kjer lahko onesnažijo okolje in ogrozijo zdravje ljudi.
Več >>
27
dec.
2017
V PONEDELJEK, 1. JANUARJA 2018, NE BO ODVOZA ODPADKOV
Vse uporabnike, ki imate odvoz odpadkov na praznični ponedeljek, 1. januarja 2018, obveščamo, da tega dne ne bo odvoza odpadkov, ampak bo ta potekal že v soboto, 30. decembra. Prosimo vas, da pripravite zabojnike v soboto, kot bi jih sicer v ponedeljek.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".