11
nov
2013
Odslej nič več težav z odpadki - aplikacija Več kot odpadki

Sodobnega življenja si ne moremo več predstavljati brez mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki omogočajo enostavnejše in krajše poti iskanja rešitev. V Simbiu, kjer si ves čas prizadevamo, da bi bili v koraku s časom, se zavedamo, da nima nihče več časa iskati informacij o pravilnem ravnanju z odpadki v tiskani obliki, ampak želi informacijo takoj.

Sodobnega življenja si ne moremo več predstavljati brez mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki omogočajo enostavnejše in krajše poti iskanja rešitev. V Simbiu, kjer si ves čas prizadevamo, da bi bili v koraku s časom, se zavedamo, da nima nihče več časa iskati informacij o pravilnem ravnanju z odpadki v tiskani obliki, ampak želi informacijo takoj.

Zato smo v sodelovanju z Okoljskim raziskovalnim zavodom za Vas pripravili brezplačno mobilno aplikacijo “3R – Več kot odpadki”, ki omogoča dostop do vseh informacij o odpadkih neposredno na Vašem pametnem mobilnem telefonu in ostalih mobilnih napravah.

Vse informacije o odpadkih – takoj, vsak trenutek, kadarkoli!

aplikacija vec kot odpadki

- ABC ODPADKOV
Ko ne veste, kam bi odložili odpadek, preprosto odtipkajte ime odpadka, in takoj boste dobili odgovor. Baza podatkov se nenehno izpolnjuje.
- NEZNAN ODPADEK
S fotoaparatom na svoji mobilni napravi fotografirajte neznan odpadek in ga pošljite neposredno strokovnjaku, ki ga bodo dodali na seznam odpadkov, tako da bo odpadek, ki ga tisti trenutek ne znate poimenovati ali pa je sestavljen iz več različnih materialov, končal tam, kjer mora. 
- OPOMNIK ODVOZOV 
Opomnik je priročna funkcija, ki omogoča, da vas telefon opozori na odvoz izbrane vrste odpadkov glede na datum odvoza. Tako ne boste več v zadregi, kateri zabojnik je na vrsti za praznjenje.
- EKO PACKA 
Eko packa je funkcija, kjer lahko s fotoaparatom na svoji mobilni napravi  fotografirate “ekološko packo”, pošljete te podatke nam in ob vašem naslednjem obisku, na primer gozda, odpadka več ne bo na tistem mestu.
- CENTRI PONOVNE UPORABE
Aplikacija nudi seznam vam najbližjih centrov ponovne uporabe, kamor lahko prinesete odpadke, ki bi jih sicer zavrgli, a so še vedno uporabni (tehnični izdelki, pohištvo, oblačila, igrače ...). V centrih ponovne uporabe lahko uporabne ali obnovljene izdelke tudi kupite po simbolični ceni.

Aplikacija “3R – Več kot odpadki” nudi tudi:

• zemljevide in poti do vašega lokalnega zbirnega centra ter seznam in lokacije centrov ponovne uporabe z uporabo storitve Google Maps,
• informacije o ponovni uporabi odpadkov,
• obveščanje o akcijah zbiranja nevarnih odpadkov na terenu,
• koristne namige in nasvete ter najnovejše novice iz sveta ekologije in še veliko več ...

Kako si naložiti aplikacijo?

Aplikacija deluje na sistemih Android in iOS, tako da jo lahko uporabniki uporabljajo na vseh napravah, ki podpirajo ti dve platformi (pametni mobilniki različnih proizvajalcev ter naprave podjetja Apple, kot so iPhone, iPad in iPod).

Aplikacijo Več kot odpadki si lahko brezplačno naložite na svojo mobilno napravo na dva načina, v obeh primerih pa morate biti registrirani v spletišče Google play (spletna trgovina z glasbo, filmi, knjigami in Android aplikacijami) ali App Store (spletna trgovina za iPade in iPhone):

a) poskenirate lahko QR kodo s QR skenerjem in aplikacija bo naložena ali
b) aplikacijo snamete iz spletne trgovine Google play ali App Store (odtipkate Več kot odpadki in jo naložite)

Prenesi aplikacijo zdaj!

Glede na tip vaše mobilne naprave kliknite na ustrezno ikono spodaj ali z mobilno napravo preberite ustrezno QR kodo. Preusmerjeni boste na stran, kjer boste lahko naložili in namestili aplikacijo.

google play

 

app store

 

Edina aplikacija s celovitim pristopom do ravnanja z odpadki

Aplikacija je patentirana kot prva tovrstna, saj nobena doslej še ne ponuja celovitega pristopa prednostnega ravnanja z odpadki, ki na prvo mesto postavlja preprečevanje, sledi ponovna uporaba – REUSE (ki je tudi za naš prostor nekaj novega, a že izvedljivo) in nato recikliranje
Enkratnost je tudi v slikovnem prikazu posameznega odpadka in v informacijah, kaj se potem zgodi s tem odpadkom, kar osmisli pravilno ravnanje z odpadki. Uporabnike motivira k izbiri prednostnega reda, ki mora postati način življenja, saj po letu 2020 pojem odpadek več ne bo v uporabi, ampak bomo govorili le še o surovinah, o virih. Zato ima aplikacija naslov »Več kot odpadek«, 3R pa pove, da gre za pristop z uporabo Reduce, Reuse, Recycle, torej pristop, kjer odpadek ne nastaja kot breme, ampak kot surovina za nove izdelke in storitve.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".