11
nov
2013
Odslej nič več težav z odpadki - aplikacija Več kot odpadki

Sodobnega življenja si ne moremo več predstavljati brez mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki omogočajo enostavnejše in krajše poti iskanja rešitev. V Simbiu, kjer si ves čas prizadevamo, da bi bili v koraku s časom, se zavedamo, da nima nihče več časa iskati informacij o pravilnem ravnanju z odpadki v tiskani obliki, ampak želi informacijo takoj.

Sodobnega življenja si ne moremo več predstavljati brez mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki omogočajo enostavnejše in krajše poti iskanja rešitev. V Simbiu, kjer si ves čas prizadevamo, da bi bili v koraku s časom, se zavedamo, da nima nihče več časa iskati informacij o pravilnem ravnanju z odpadki v tiskani obliki, ampak želi informacijo takoj.

Zato smo v sodelovanju z Okoljskim raziskovalnim zavodom za Vas pripravili brezplačno mobilno aplikacijo “3R – Več kot odpadki”, ki omogoča dostop do vseh informacij o odpadkih neposredno na Vašem pametnem mobilnem telefonu in ostalih mobilnih napravah.

Vse informacije o odpadkih – takoj, vsak trenutek, kadarkoli!

aplikacija vec kot odpadki

- ABC ODPADKOV
Ko ne veste, kam bi odložili odpadek, preprosto odtipkajte ime odpadka, in takoj boste dobili odgovor. Baza podatkov se nenehno izpolnjuje.
- NEZNAN ODPADEK
S fotoaparatom na svoji mobilni napravi fotografirajte neznan odpadek in ga pošljite neposredno strokovnjaku, ki ga bodo dodali na seznam odpadkov, tako da bo odpadek, ki ga tisti trenutek ne znate poimenovati ali pa je sestavljen iz več različnih materialov, končal tam, kjer mora. 
- OPOMNIK ODVOZOV 
Opomnik je priročna funkcija, ki omogoča, da vas telefon opozori na odvoz izbrane vrste odpadkov glede na datum odvoza. Tako ne boste več v zadregi, kateri zabojnik je na vrsti za praznjenje.
- EKO PACKA 
Eko packa je funkcija, kjer lahko s fotoaparatom na svoji mobilni napravi  fotografirate “ekološko packo”, pošljete te podatke nam in ob vašem naslednjem obisku, na primer gozda, odpadka več ne bo na tistem mestu.
- CENTRI PONOVNE UPORABE
Aplikacija nudi seznam vam najbližjih centrov ponovne uporabe, kamor lahko prinesete odpadke, ki bi jih sicer zavrgli, a so še vedno uporabni (tehnični izdelki, pohištvo, oblačila, igrače ...). V centrih ponovne uporabe lahko uporabne ali obnovljene izdelke tudi kupite po simbolični ceni.

Aplikacija “3R – Več kot odpadki” nudi tudi:

• zemljevide in poti do vašega lokalnega zbirnega centra ter seznam in lokacije centrov ponovne uporabe z uporabo storitve Google Maps,
• informacije o ponovni uporabi odpadkov,
• obveščanje o akcijah zbiranja nevarnih odpadkov na terenu,
• koristne namige in nasvete ter najnovejše novice iz sveta ekologije in še veliko več ...

Kako si naložiti aplikacijo?

Aplikacija deluje na sistemih Android in iOS, tako da jo lahko uporabniki uporabljajo na vseh napravah, ki podpirajo ti dve platformi (pametni mobilniki različnih proizvajalcev ter naprave podjetja Apple, kot so iPhone, iPad in iPod).

Aplikacijo Več kot odpadki si lahko brezplačno naložite na svojo mobilno napravo na dva načina, v obeh primerih pa morate biti registrirani v spletišče Google play (spletna trgovina z glasbo, filmi, knjigami in Android aplikacijami) ali App Store (spletna trgovina za iPade in iPhone):

a) poskenirate lahko QR kodo s QR skenerjem in aplikacija bo naložena ali
b) aplikacijo snamete iz spletne trgovine Google play ali App Store (odtipkate Več kot odpadki in jo naložite)

Prenesi aplikacijo zdaj!

Glede na tip vaše mobilne naprave kliknite na ustrezno ikono spodaj ali z mobilno napravo preberite ustrezno QR kodo. Preusmerjeni boste na stran, kjer boste lahko naložili in namestili aplikacijo.

google play

 

app store

 

Edina aplikacija s celovitim pristopom do ravnanja z odpadki

Aplikacija je patentirana kot prva tovrstna, saj nobena doslej še ne ponuja celovitega pristopa prednostnega ravnanja z odpadki, ki na prvo mesto postavlja preprečevanje, sledi ponovna uporaba – REUSE (ki je tudi za naš prostor nekaj novega, a že izvedljivo) in nato recikliranje
Enkratnost je tudi v slikovnem prikazu posameznega odpadka in v informacijah, kaj se potem zgodi s tem odpadkom, kar osmisli pravilno ravnanje z odpadki. Uporabnike motivira k izbiri prednostnega reda, ki mora postati način življenja, saj po letu 2020 pojem odpadek več ne bo v uporabi, ampak bomo govorili le še o surovinah, o virih. Zato ima aplikacija naslov »Več kot odpadek«, 3R pa pove, da gre za pristop z uporabo Reduce, Reuse, Recycle, torej pristop, kjer odpadek ne nastaja kot breme, ampak kot surovina za nove izdelke in storitve.

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".