19
maj.
2010
Obvestilo o prehodu na odvoz odpadkov enkrat tedensko

Obveščamo vas, da bomo z 1. junijem prešli na odvoz odpadkov enkrat tedensko v preostalih rajonih, kjer še poteka odvoz dvakrat tedensko. Gospodinjstva in pravne osebe bodo o tem po pošti prejela obvestila. Velja pa za tiste objekte, kjer poteka zbiranje odpadkov v t. i. zabojnikih 'na kolesih'.

Obveščamo vas, da bomo z 1. junijem prešli na odvoz odpadkov enkrat tedensko v preostalih rajonih, kjer še poteka odvoz dvakrat tedensko. Gospodinjstva in pravne osebe bodo o tem po pošti prejela obvestila. Velja pa za tiste objekte, kjer poteka zbiranje odpadkov v t. i. zabojnikih 'na kolesih'.

Kot smo vas ob spremembi cen oktobra 2009 že obvestili, bo odvoz mešanih komunalnih odpadkov v celotni regiji potekal enkrat tedensko in ne več dvakrat tedensko. Prehod je bil izveden postopoma po posameznih rajonih – preostali rajoni bodo tako vključeni v sistem odvoza enkrat tedensko 1. junija 2010.

Brez sprememb v obračunu

Zaradi prehoda na odvoz mešanih komunalnih odpadkov enkrat tedensko se obračuni stroškov odvoza ne bodo spreminjali. V t. i.prehodnem obdobju se je namreč odvoz odpadkov še izvajal dvakrat tedenskoobračun stroškov pa po postavki za odvoz enkrat tedensko.Poudariti je potrebno, da če ob povišanju cen oktobra 2009 ne bi bilo prehoda na odvoz odpadkov enkrat tedensko, bi bil strošek ravnanja z odpadki skoraj enkrat višji! Sicer pa so volumni vaših zabojnikov povsem izenačeni s tistimi gospodinjstvi, ki imajo že več let odvoz mešanih komunalnih odpadkov enkrat tedensko, kar dokazuje, da enkrat tedenski odvoz ob redni uporabi ekoloških otokov, rjavih zabojnikov oziroma kompostnikov povsem zadostuje. To je tudi v skladu smernicami in zakonodajo, ki spodbuja ločevanje na izvoru nastanka odpadkov in uporabo ekoloških otokov.

Odvoz mešanih komunalnih odpadkov bo tako od junija 2010 dalje poenoteno potekal v celotni regiji enkrat tedensko.

Za dodatne odpadke, ki bodo stali ob zabojniku za mešane komunalne odpadke, velja enako kot doslej – odpadkov ne bomo pobirali, če ne bodo v zabojniku!

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".