19
maj.
2010
Obvestilo o prehodu na odvoz odpadkov enkrat tedensko

Obveščamo vas, da bomo z 1. junijem prešli na odvoz odpadkov enkrat tedensko v preostalih rajonih, kjer še poteka odvoz dvakrat tedensko. Gospodinjstva in pravne osebe bodo o tem po pošti prejela obvestila. Velja pa za tiste objekte, kjer poteka zbiranje odpadkov v t. i. zabojnikih 'na kolesih'.

Obveščamo vas, da bomo z 1. junijem prešli na odvoz odpadkov enkrat tedensko v preostalih rajonih, kjer še poteka odvoz dvakrat tedensko. Gospodinjstva in pravne osebe bodo o tem po pošti prejela obvestila. Velja pa za tiste objekte, kjer poteka zbiranje odpadkov v t. i. zabojnikih 'na kolesih'.

Kot smo vas ob spremembi cen oktobra 2009 že obvestili, bo odvoz mešanih komunalnih odpadkov v celotni regiji potekal enkrat tedensko in ne več dvakrat tedensko. Prehod je bil izveden postopoma po posameznih rajonih – preostali rajoni bodo tako vključeni v sistem odvoza enkrat tedensko 1. junija 2010.

Brez sprememb v obračunu

Zaradi prehoda na odvoz mešanih komunalnih odpadkov enkrat tedensko se obračuni stroškov odvoza ne bodo spreminjali. V t. i.prehodnem obdobju se je namreč odvoz odpadkov še izvajal dvakrat tedenskoobračun stroškov pa po postavki za odvoz enkrat tedensko.Poudariti je potrebno, da če ob povišanju cen oktobra 2009 ne bi bilo prehoda na odvoz odpadkov enkrat tedensko, bi bil strošek ravnanja z odpadki skoraj enkrat višji! Sicer pa so volumni vaših zabojnikov povsem izenačeni s tistimi gospodinjstvi, ki imajo že več let odvoz mešanih komunalnih odpadkov enkrat tedensko, kar dokazuje, da enkrat tedenski odvoz ob redni uporabi ekoloških otokov, rjavih zabojnikov oziroma kompostnikov povsem zadostuje. To je tudi v skladu smernicami in zakonodajo, ki spodbuja ločevanje na izvoru nastanka odpadkov in uporabo ekoloških otokov.

Odvoz mešanih komunalnih odpadkov bo tako od junija 2010 dalje poenoteno potekal v celotni regiji enkrat tedensko.

Za dodatne odpadke, ki bodo stali ob zabojniku za mešane komunalne odpadke, velja enako kot doslej – odpadkov ne bomo pobirali, če ne bodo v zabojniku!

w-video
Ostale novice
16
mar.
2018
Pričarajte si svoj zeleni košček raja na sejmu Flora s Simbiem Vrtnarstvo
Če ste se že naveličali snega in nizkih temperatur, potem nas obiščite na sejmu Flora, kjer smo za vas pričarali pravo karibsko vzdušje. Obdani s palmami, pisanim tropskim cvetjem in turkiznim morjem se boste počutili kot na bleščeče belih plažah Karibov.
Več >>
12
mar.
2018
Predviden načrt praznjenj greznic in MKČN 2018
Vsako gospodinjstvo na območju, kjer ni javne kanalizacije in ta ni predvidena, mora enkrat v treh letih sprazniti greznico ali malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec - družba Simbio, d.o.o., opravi navedeno storitev.
Več >>
05
mar.
2018
Odvoz bioloških odpadkov od 1. marca vsak teden
Vse uporabnike individualnih objektov, ki imate rjave zabojnike za ločevanje bioloških odpadkov, obveščamo, da bo odvoz bioloških odpadkov od 1. marca potekal po poletnem urniku, to je vsak teden. Odvoz po poletnem urniku bo trajal vse do 30. novembra 2018. Dan odvoza ostaja nespremenjen.
Več >>
22
feb.
2018
Zaradi vremenskih razmer moten odvoz odpadkov
Zaradi vremenskih razmer bo v nekaterih hribovitih predelih občin moten odvoz odpadkov. Odpadke bomo odpeljali, takoj ko bodo to omogočale vremenske razmere. Na območjih, kjer ne bo po urniku predvidenega odvoza odpadkov, bo ekipa Simbia ob prvem možnem odvozu pobrala tudi višek odpadkov, ki ga lahko uporabniki odložijo v svoje vrečke ob zabojnike.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".