19
maj
2010
Obvestilo o prehodu na odvoz odpadkov enkrat tedensko

Obveščamo vas, da bomo z 1. junijem prešli na odvoz odpadkov enkrat tedensko v preostalih rajonih, kjer še poteka odvoz dvakrat tedensko. Gospodinjstva in pravne osebe bodo o tem po pošti prejela obvestila. Velja pa za tiste objekte, kjer poteka zbiranje odpadkov v t. i. zabojnikih 'na kolesih'.

Obveščamo vas, da bomo z 1. junijem prešli na odvoz odpadkov enkrat tedensko v preostalih rajonih, kjer še poteka odvoz dvakrat tedensko. Gospodinjstva in pravne osebe bodo o tem po pošti prejela obvestila. Velja pa za tiste objekte, kjer poteka zbiranje odpadkov v t. i. zabojnikih 'na kolesih'.

Kot smo vas ob spremembi cen oktobra 2009 že obvestili, bo odvoz mešanih komunalnih odpadkov v celotni regiji potekal enkrat tedensko in ne več dvakrat tedensko. Prehod je bil izveden postopoma po posameznih rajonih – preostali rajoni bodo tako vključeni v sistem odvoza enkrat tedensko 1. junija 2010.

Brez sprememb v obračunu

Zaradi prehoda na odvoz mešanih komunalnih odpadkov enkrat tedensko se obračuni stroškov odvoza ne bodo spreminjali. V t. i.prehodnem obdobju se je namreč odvoz odpadkov še izvajal dvakrat tedenskoobračun stroškov pa po postavki za odvoz enkrat tedensko.Poudariti je potrebno, da če ob povišanju cen oktobra 2009 ne bi bilo prehoda na odvoz odpadkov enkrat tedensko, bi bil strošek ravnanja z odpadki skoraj enkrat višji! Sicer pa so volumni vaših zabojnikov povsem izenačeni s tistimi gospodinjstvi, ki imajo že več let odvoz mešanih komunalnih odpadkov enkrat tedensko, kar dokazuje, da enkrat tedenski odvoz ob redni uporabi ekoloških otokov, rjavih zabojnikov oziroma kompostnikov povsem zadostuje. To je tudi v skladu smernicami in zakonodajo, ki spodbuja ločevanje na izvoru nastanka odpadkov in uporabo ekoloških otokov.

Odvoz mešanih komunalnih odpadkov bo tako od junija 2010 dalje poenoteno potekal v celotni regiji enkrat tedensko.

Za dodatne odpadke, ki bodo stali ob zabojniku za mešane komunalne odpadke, velja enako kot doslej – odpadkov ne bomo pobirali, če ne bodo v zabojniku!

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".