01
jul.
2016
Nove cene storitev
Obveščamo vas, da bodo cene storitev ravnanja z odpadki s 1. 7. 2016 nekoliko višje. Kakšni bodo zneski na julijskih položnicah, ki jih boste prejeli v začetku avgusta, si lahko ogledate v spodnji tabeli.

*Nove cene v večstanovanjskih objektih ni mogoče enoznačno opredeliti, ker se že sedaj razlikujejo, saj so odvisne od števila ljudi v večstanovanjskem objektu, ki se mesečno spreminja, ter od števila zabojnikov, ki se razlikuje od objekta do objekta. Kljub temu navajamo primer za 4-člansko družino, ki je plačevala do 1. julija stroške storitve ravnanja z odpadki po 12,08 EUR na mesec (to je 3,02 EUR po osebi), po tem datumu pa bo ista družina ob nespremenjenem številu oseb v objektu in prostornini zabojnikov plačevala 12,88 EUR na mesec oz. 3,22 EUR po osebi. 

RAZLOGI

Do povišanja cen storitev je prišlo zaradi nadgradnje tehnologije mehansko-biološke obdelave. Potem ko so bili objekti v Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Celje že zgrajeni, je Vlada RS sprejela novo Uredbo o odlaganju odpadkov na odlagališčih (Ur. l. RS 61/2011), ki je zaostrila pogoje glede določenih parametrov. Da bi dosegali novopredpisane parametre, je bilo potrebno nadgraditi obstoječo tehnologijo s procesom t. i. biostabilizacije (nova hala je na fotografiji) in zato investirati v nove kapacitete, katerih investicijska vrednost znaša 2,8 milijona evrov.
Ker obstoječe cene opravljenih storitev hkrati niso več pokrivale vseh stroškov, je bilo potrebno pristopiti k njihovemu povišanju.

Obvestilo o novih cenah v PDF-obliki (prenesi).

w-video
Ostale novice
16
mar.
2018
Pričarajte si svoj zeleni košček raja na sejmu Flora s Simbiem Vrtnarstvo
Če ste se že naveličali snega in nizkih temperatur, potem nas obiščite na sejmu Flora, kjer smo za vas pričarali pravo karibsko vzdušje. Obdani s palmami, pisanim tropskim cvetjem in turkiznim morjem se boste počutili kot na bleščeče belih plažah Karibov.
Več >>
12
mar.
2018
Predviden načrt praznjenj greznic in MKČN 2018
Vsako gospodinjstvo na območju, kjer ni javne kanalizacije in ta ni predvidena, mora enkrat v treh letih sprazniti greznico ali malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec - družba Simbio, d.o.o., opravi navedeno storitev.
Več >>
05
mar.
2018
Odvoz bioloških odpadkov od 1. marca vsak teden
Vse uporabnike individualnih objektov, ki imate rjave zabojnike za ločevanje bioloških odpadkov, obveščamo, da bo odvoz bioloških odpadkov od 1. marca potekal po poletnem urniku, to je vsak teden. Odvoz po poletnem urniku bo trajal vse do 30. novembra 2018. Dan odvoza ostaja nespremenjen.
Več >>
22
feb.
2018
Zaradi vremenskih razmer moten odvoz odpadkov
Zaradi vremenskih razmer bo v nekaterih hribovitih predelih občin moten odvoz odpadkov. Odpadke bomo odpeljali, takoj ko bodo to omogočale vremenske razmere. Na območjih, kjer ne bo po urniku predvidenega odvoza odpadkov, bo ekipa Simbia ob prvem možnem odvozu pobrala tudi višek odpadkov, ki ga lahko uporabniki odložijo v svoje vrečke ob zabojnike.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".