01
jul
2016
Nove cene storitev
Obveščamo vas, da bodo cene storitev ravnanja z odpadki s 1. 7. 2016 nekoliko višje. Kakšni bodo zneski na julijskih položnicah, ki jih boste prejeli v začetku avgusta, si lahko ogledate v spodnji tabeli.

*Nove cene v večstanovanjskih objektih ni mogoče enoznačno opredeliti, ker se že sedaj razlikujejo, saj so odvisne od števila ljudi v večstanovanjskem objektu, ki se mesečno spreminja, ter od števila zabojnikov, ki se razlikuje od objekta do objekta. Kljub temu navajamo primer za 4-člansko družino, ki je plačevala do 1. julija stroške storitve ravnanja z odpadki po 12,08 EUR na mesec (to je 3,02 EUR po osebi), po tem datumu pa bo ista družina ob nespremenjenem številu oseb v objektu in prostornini zabojnikov plačevala 12,88 EUR na mesec oz. 3,22 EUR po osebi. 

RAZLOGI

Do povišanja cen storitev je prišlo zaradi nadgradnje tehnologije mehansko-biološke obdelave. Potem ko so bili objekti v Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Celje že zgrajeni, je Vlada RS sprejela novo Uredbo o odlaganju odpadkov na odlagališčih (Ur. l. RS 61/2011), ki je zaostrila pogoje glede določenih parametrov. Da bi dosegali novopredpisane parametre, je bilo potrebno nadgraditi obstoječo tehnologijo s procesom t. i. biostabilizacije (nova hala je na fotografiji) in zato investirati v nove kapacitete, katerih investicijska vrednost znaša 2,8 milijona evrov.
Ker obstoječe cene opravljenih storitev hkrati niso več pokrivale vseh stroškov, je bilo potrebno pristopiti k njihovemu povišanju.

Obvestilo o novih cenah v PDF-obliki (prenesi).

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".