01
jul.
2016
Nove cene storitev
Obveščamo vas, da bodo cene storitev ravnanja z odpadki s 1. 7. 2016 nekoliko višje. Kakšni bodo zneski na julijskih položnicah, ki jih boste prejeli v začetku avgusta, si lahko ogledate v spodnji tabeli.

*Nove cene v večstanovanjskih objektih ni mogoče enoznačno opredeliti, ker se že sedaj razlikujejo, saj so odvisne od števila ljudi v večstanovanjskem objektu, ki se mesečno spreminja, ter od števila zabojnikov, ki se razlikuje od objekta do objekta. Kljub temu navajamo primer za 4-člansko družino, ki je plačevala do 1. julija stroške storitve ravnanja z odpadki po 12,08 EUR na mesec (to je 3,02 EUR po osebi), po tem datumu pa bo ista družina ob nespremenjenem številu oseb v objektu in prostornini zabojnikov plačevala 12,88 EUR na mesec oz. 3,22 EUR po osebi. 

RAZLOGI

Do povišanja cen storitev je prišlo zaradi nadgradnje tehnologije mehansko-biološke obdelave. Potem ko so bili objekti v Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Celje že zgrajeni, je Vlada RS sprejela novo Uredbo o odlaganju odpadkov na odlagališčih (Ur. l. RS 61/2011), ki je zaostrila pogoje glede določenih parametrov. Da bi dosegali novopredpisane parametre, je bilo potrebno nadgraditi obstoječo tehnologijo s procesom t. i. biostabilizacije (nova hala je na fotografiji) in zato investirati v nove kapacitete, katerih investicijska vrednost znaša 2,8 milijona evrov.
Ker obstoječe cene opravljenih storitev hkrati niso več pokrivale vseh stroškov, je bilo potrebno pristopiti k njihovemu povišanju.

Obvestilo o novih cenah v PDF-obliki (prenesi).

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".