01
jul
2016
Nove cene storitev
Obveščamo vas, da bodo cene storitev ravnanja z odpadki s 1. 7. 2016 nekoliko višje. Kakšni bodo zneski na julijskih položnicah, ki jih boste prejeli v začetku avgusta, si lahko ogledate v spodnji tabeli.

*Nove cene v večstanovanjskih objektih ni mogoče enoznačno opredeliti, ker se že sedaj razlikujejo, saj so odvisne od števila ljudi v večstanovanjskem objektu, ki se mesečno spreminja, ter od števila zabojnikov, ki se razlikuje od objekta do objekta. Kljub temu navajamo primer za 4-člansko družino, ki je plačevala do 1. julija stroške storitve ravnanja z odpadki po 12,08 EUR na mesec (to je 3,02 EUR po osebi), po tem datumu pa bo ista družina ob nespremenjenem številu oseb v objektu in prostornini zabojnikov plačevala 12,88 EUR na mesec oz. 3,22 EUR po osebi. 

RAZLOGI

Do povišanja cen storitev je prišlo zaradi nadgradnje tehnologije mehansko-biološke obdelave. Potem ko so bili objekti v Regionalnem centru za ravnanje z odpadki Celje že zgrajeni, je Vlada RS sprejela novo Uredbo o odlaganju odpadkov na odlagališčih (Ur. l. RS 61/2011), ki je zaostrila pogoje glede določenih parametrov. Da bi dosegali novopredpisane parametre, je bilo potrebno nadgraditi obstoječo tehnologijo s procesom t. i. biostabilizacije (nova hala je na fotografiji) in zato investirati v nove kapacitete, katerih investicijska vrednost znaša 2,8 milijona evrov.
Ker obstoječe cene opravljenih storitev hkrati niso več pokrivale vseh stroškov, je bilo potrebno pristopiti k njihovemu povišanju.

Obvestilo o novih cenah v PDF-obliki (prenesi).

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>
08
jun
2017
V AKCIJI ZBIRANJA ŠOLSKEGA ODPADNEGA PAPIRJA ZBRALI 650 TON
V šolskem letu 2016/17 je v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja sodelovalo 28 osnovnih šol, 10 podružničnih šol, 4 srednje šole in 7 vrtcev. Vsi sodelujoči so zbrali 650 ton odpadnega papirja, kar je 47 ton več kot prejšnje šolsko leto in kar 103 tone več kot leta 2015. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je med osnovnimi šolami nepremagljiva OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je zmagala POŠ Socka.
Več >>
07
jun
2017
Smetar bom
V sredo, 7. junija, je Simbio na Mestni plaži na Savinjskem nabrežju predstavil opremo za pobiranje odpadkov in delo smetarjev. Otroci so si prišli pogledat, kako velik je smetarski avto, se usedli v kabino tovornjaka in si od blizu pogledali, kako poteka zbiranje odpadkov.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".