30
maj
2014
Nova pridobitev Zbirnega centra Vojnik uspešno predana namenu

Danes so v Zbirnem centru Vojnik slovesno predali namenu novo nadstrešnico nad zabojniki za odpadke ter nove ograjene prostore za skladiščenje nevarnih odpadkov. Vrednost investicije v nadgradnjo Zbirnega centra Vojnik, ki so jo financirale Mestna občina Celje, Občina Vojnik in Občina Dobrna, je 110.500 EUR. Nove pridobitve v zbirnem centru se bodo gotovo najbolj razveselili občani Vojnika in Dobrne, saj jih ob obisku ne bosta več ovirala dež ali sneg, nova ureditev prostora za skladiščenje nevarnih odpadkov pa bo preprečila vstop nepooblaščenim osebam.

Danes so v Zbirnem centru Vojnik slovesno predali namenu novo nadstrešnico nad zabojniki za odpadke ter nove ograjene prostore za skladiščenje nevarnih odpadkov. Vrednost investicije v nadgradnjo Zbirnega centra Vojnik, ki so jo financirale Mestna občina Celje, Občina Vojnik in Občina Dobrna, je 110.500 EUR. Nove pridobitve v zbirnem centru se bodo gotovo najbolj razveselili občani Vojnika in Dobrne, saj jih ob obisku ne bosta več ovirala dež ali sneg, nova ureditev prostora za skladiščenje nevarnih odpadkov pa bo preprečila vstop nepooblaščenim osebam.

Nadgradnja Zbirnega centra Vojnik, ki se nahaja v Obrtno-poslovni coni Arclin, se je začela decembra 2012 in zaključila aprila 2014.

Novo pridobitev v zbirnem centru so predali namenu pooblaščenec župana Mestne občine Celje in direktor družbe Simbiomag. Marko Zidanšek, župan Občine Vojnik Benedikt Podergajs, župan Občine Dobrna Martin Brecl in vodja Regionalnega centra za ravnanje z odpadki Celje Bojana Stopinšek

Kot je izpostavil župan Občine Vojnik Benedikt Podergajs, pomeni Zbirni center Vojnik velik doprinos za občino in kvaliteto bivanja za vse občane, saj se je po njegovem odprtju pred štirimi leti zmanjšalo število divjih odlagališč. »Zelo sem vesel, da so naši občani lepo sprejeli zbirni center in da s pridom koristijo ta urejen prostor za odlaganje raznovrstnih odpadkov,« je med drugim izpostavil župan, ki je dodal, da imajo v zbirnem centru tudi zabojnik za tekstil ter zabojnik za odpadne izdelke, ki jih predajo Centru ponovne uporabe s sedežem v Vojniku. 

Pooblaščenec župana MOC mag. Marko Zidanšek je poudaril pomen skupnega sodelovanja za uresničitev zadanih ciljev, ki presegajo občinski pomen oziroma zadovoljujejo tudi potrebe prebivalcev sosednjih občin. 

V Občini Dobrna želijo dosegati visoke okoljske standarde, zato so želeli že pred več leti postaviti zbirni center, čeprav ga z zakonodajnega vidika občina glede na število prebivalcev ne bi potrebovala. »Ko smo že opustili misel na zbirni center, smo se zelo razveselili dejstva, da so zbirni center zgradili v občini Vojnik, ki je v neposredni bližini naše občine. Zato smo tudi zelo hvaležni občini Vojnik, g. Podergajsu in vsem ostalim, ki so prispevali k temu,« je povedal župan Martin Brecl ter priznal, da so se v začetni fazi ljudje kar težko privadili, vendar so se in tako danes v občini  ni več opaznih divjih, nelegalnih odlagališč. 

Bojana Stopinšek je povedala, da bosta obe nadstrešnici, tako nad zabojniki za kosovne odpadke v skupni velikosti 480 m² kot nadstrešnica nad nevarnimi odpadki, doprinesli tudi k večji kakovosti zbranih frakcij, ki tako ne bodo več izpostavljene vremenskim vplivom. Dodala je še, da Simbio nenehno vlaga v nove objekte in nadgradnje obstoječe infrastrukture, ki izboljšujejo učinkovitost delovanja ter vplivajo na bolj prijetno bivanje občanov. Pred kratkim so zaključili z izgradnjo rastlinske čistilne naprava za izcedne vode na RCERO Celje v vrednosti 70.000 EUR, zaključujejo pa tudi s pralnico koles za tovornjake, zaradi česar se bo na kolesih tovornjakov prenašalo bistveno manj raznih polutantov.

O Zbirnem centru Vojnik

Uradna otvoritev Zbirni center (ZC) Vojnik je bila 7. maja 2010, vrednost izgradnje pa 400.000 EUR.  V letih, odkar je center odprt, je bilo zbranih 2200 ton odpadkov, obiskalo pa ga je več kot 3000 občanov

ZC Vojnik je namenjen vsem občanom Vojnika in Dobrne, ki so vključeni v sistem javnega odvoza odpadkov. 

- Občani lahko večkrat letno v zbirnem centru brezplačno oddajo vse vrste embalažnih odpadkov, predvsem tiste, ki so preveliki za zbiralnike na ekoloških otokih (karton, večja plastična embalaža ipd.) ter druge ločeno zbrane odpadke (steklo, papir, nevarni odpadki – npr. odpadna električna in elektronska oprema ipd.), 
- Štirikrat letno lahko pripeljejo tudi večje, kosovne odpadke, ki jih ne morejo odložiti v obstoječe zabojnike (gume, pohištvo, kopalniška oprema, gradbeni material …), s sabo morajo imeti odrezek plačane položnice ali osebno izkaznico.

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".