01
mar
2011
Nov sistem odvoza kosovnih odpadkov iz gospodinjstev

Z marcem 2011 v družbi za ravnanje z odpadki Simbio, d.o.o., uvajamo nov način zbiranja kosovnih odpadkov iz gospodinjstev, na t. i. odpoklic. Gre za nadstandardni način zbiranja, ki je bolj prijazen občanom in skladen z usmeritvijo ločenega zbiranja odpadkov. V teh dneh boste prejeli dopisnice, s pomočjo katerih boste naročili odvoz kosovnih odpadkov do 1 kubičnega metra na dom.

Z marcem 2011 v družbi za ravnanje z odpadki Simbio, d.o.o., uvajamo nov način zbiranja kosovnih odpadkov iz gospodinjstev, na t. i. odpoklic. Gre za nadstandardni način zbiranja, ki je bolj prijazen občanom in skladen z usmeritvijo ločenega zbiranja odpadkov. V teh dneh boste prejeli dopisnice, s pomočjo katerih boste naročili odvoz kosovnih odpadkov do 1 kubičnega metra na dom.

Skladno s predlogom nove Uredbe o ravnanju z odpadki bo zbiranje kosovnih odpadkov potekalo na odpoklic, preko dopisnic, s pomočjo katerih bodo odjemalci storitev pri Simbiu naročili odvoz kosovnih odpadkov, kot so staro pohištvo, bela tehnika, talne obloge, umivalniki, kadi, stara kolesa ipd. Ko boste torej imeli potrebo po odvozu kosovnih odpadkov, boste na dopisnici označili, katero vrsto odpadka do 1 kubičnega metra želite, da se vam ga odpelje, ter jo nato poslali na sedež družbe Simbio (Teharska c. 49, Celje). V roku treh tednov vas bomo poklicali iz Simbia ter se dogovorili za točen datum in uro odvoza.

Kako se pripravi kosovne odpadke na odvoz?

Kosovne odpadke do enega kubičnega metra je potrebno pripraviti na dogovorjeni datum in uro ob zabojnik za mešane komunalne odpadke. Odlaganje odpadkov pred dogovorjenim rokom je kaznivo, dopisnica pa ni prenosljiva in velja samo za kosovne odpadke iz gospodinjstev. Na družbi bodo tudi vodili evidenco tistih gospodinjstev oz. odjemalcev, ki so že koristila ta odvoz.

Zbirni centri ostajajo

Še vedno lahko občani pripeljejo kosovne odpadke v času uradnih ur v svoj najbližji zbirni center, štirikrat letno v velikosti ene avtomobilske prikolice, skupaj z odrezkom zadnje plačane položnice.

Lažje razvrščanje in nadaljnja obdelava

S takšnim načinom želimo povečati nadzor nad kosovnimi odpadki. Odpadke, ki jih bomo prevzeli, bomo že na mestu prevzema sortirali. Pri dosedanjem (starem) načinu zbiranja z velikim zabojnikom na terenu so ljudje odlagali tudi odpadke, ki niso kosovni (nevarne odpadke, zeleni odrez, pnevmatike, mešane komunalne odpadke ipd.). Tega načina zbiranja, torej z večkubičnimi zabojniki v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, ne bo več, saj je le-ta oteževal razvrščanje odpadkov in njihovo nadaljnjo predelavo. Prepričani smo, da je zbiranje kosovnih odpadkov na odpoklic uporabnikom mnogo bolj prijazen, poleg tega pa je tudi skladen s smernicami evropske in slovenske zakonodaje o ločenem zbiranju odpadkov.  Gospodinjski odjemalci bodo lahko kosovne odpadke odložili praktično pred hišnim pragom in jim ne bo več potrebno čakati na 'akcijo'. Če bo teh odpadkov več, pa jih bodo še vedno, tako kot do sedaj, lahko sami kadarkoli med letom pripeljali sami v svoj najbližji zbirni center.

Če je kosovnih odpadkov več

Če je kosovnih odpadkov več kot kubični meter, lahko naročite najem zabojnika za odvoz kosovnih odpadkov, po ceniku.

Kaj so kosovni odpadki?

– Kosovni odpadki so vsi tisti odpadki, ki zaradi svoje velikosti, oblike ali teže niso primerni za odlaganje v običajnih zabojnikih za mešane komunalne odpadke.

To so:

  • kosi pohištva,
  • sanitarna oprema (kadi, umivalniki, WC školjke, tuš kabine …),
  • odpadna elektronska in električna oprema (gospodinjski aparati, hladilne naprave, računalniška oprema …),
  • vzmetnice,
  • preproge,
  • talne obloge,
  • kolesa,
  • smuči ipd.

Med kosovne pa NE sodijo: gradbeni material, azbestni odpadki, avtomobilski deli, pnevmatike, okenski okvirji s steklom, zeleni odrez (vejevje, grmičevje …)

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".