01
mar.
2011
Nov sistem odvoza kosovnih odpadkov iz gospodinjstev

Z marcem 2011 v družbi za ravnanje z odpadki Simbio, d.o.o., uvajamo nov način zbiranja kosovnih odpadkov iz gospodinjstev, na t. i. odpoklic. Gre za nadstandardni način zbiranja, ki je bolj prijazen občanom in skladen z usmeritvijo ločenega zbiranja odpadkov. V teh dneh boste prejeli dopisnice, s pomočjo katerih boste naročili odvoz kosovnih odpadkov do 1 kubičnega metra na dom.

Z marcem 2011 v družbi za ravnanje z odpadki Simbio, d.o.o., uvajamo nov način zbiranja kosovnih odpadkov iz gospodinjstev, na t. i. odpoklic. Gre za nadstandardni način zbiranja, ki je bolj prijazen občanom in skladen z usmeritvijo ločenega zbiranja odpadkov. V teh dneh boste prejeli dopisnice, s pomočjo katerih boste naročili odvoz kosovnih odpadkov do 1 kubičnega metra na dom.

Skladno s predlogom nove Uredbe o ravnanju z odpadki bo zbiranje kosovnih odpadkov potekalo na odpoklic, preko dopisnic, s pomočjo katerih bodo odjemalci storitev pri Simbiu naročili odvoz kosovnih odpadkov, kot so staro pohištvo, bela tehnika, talne obloge, umivalniki, kadi, stara kolesa ipd. Ko boste torej imeli potrebo po odvozu kosovnih odpadkov, boste na dopisnici označili, katero vrsto odpadka do 1 kubičnega metra želite, da se vam ga odpelje, ter jo nato poslali na sedež družbe Simbio (Teharska c. 49, Celje). V roku treh tednov vas bomo poklicali iz Simbia ter se dogovorili za točen datum in uro odvoza.

Kako se pripravi kosovne odpadke na odvoz?

Kosovne odpadke do enega kubičnega metra je potrebno pripraviti na dogovorjeni datum in uro ob zabojnik za mešane komunalne odpadke. Odlaganje odpadkov pred dogovorjenim rokom je kaznivo, dopisnica pa ni prenosljiva in velja samo za kosovne odpadke iz gospodinjstev. Na družbi bodo tudi vodili evidenco tistih gospodinjstev oz. odjemalcev, ki so že koristila ta odvoz.

Zbirni centri ostajajo

Še vedno lahko občani pripeljejo kosovne odpadke v času uradnih ur v svoj najbližji zbirni center, štirikrat letno v velikosti ene avtomobilske prikolice, skupaj z odrezkom zadnje plačane položnice.

Lažje razvrščanje in nadaljnja obdelava

S takšnim načinom želimo povečati nadzor nad kosovnimi odpadki. Odpadke, ki jih bomo prevzeli, bomo že na mestu prevzema sortirali. Pri dosedanjem (starem) načinu zbiranja z velikim zabojnikom na terenu so ljudje odlagali tudi odpadke, ki niso kosovni (nevarne odpadke, zeleni odrez, pnevmatike, mešane komunalne odpadke ipd.). Tega načina zbiranja, torej z večkubičnimi zabojniki v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih, ne bo več, saj je le-ta oteževal razvrščanje odpadkov in njihovo nadaljnjo predelavo. Prepričani smo, da je zbiranje kosovnih odpadkov na odpoklic uporabnikom mnogo bolj prijazen, poleg tega pa je tudi skladen s smernicami evropske in slovenske zakonodaje o ločenem zbiranju odpadkov.  Gospodinjski odjemalci bodo lahko kosovne odpadke odložili praktično pred hišnim pragom in jim ne bo več potrebno čakati na 'akcijo'. Če bo teh odpadkov več, pa jih bodo še vedno, tako kot do sedaj, lahko sami kadarkoli med letom pripeljali sami v svoj najbližji zbirni center.

Če je kosovnih odpadkov več

Če je kosovnih odpadkov več kot kubični meter, lahko naročite najem zabojnika za odvoz kosovnih odpadkov, po ceniku.

Kaj so kosovni odpadki?

– Kosovni odpadki so vsi tisti odpadki, ki zaradi svoje velikosti, oblike ali teže niso primerni za odlaganje v običajnih zabojnikih za mešane komunalne odpadke.

To so:

  • kosi pohištva,
  • sanitarna oprema (kadi, umivalniki, WC školjke, tuš kabine …),
  • odpadna elektronska in električna oprema (gospodinjski aparati, hladilne naprave, računalniška oprema …),
  • vzmetnice,
  • preproge,
  • talne obloge,
  • kolesa,
  • smuči ipd.

Med kosovne pa NE sodijo: gradbeni material, azbestni odpadki, avtomobilski deli, pnevmatike, okenski okvirji s steklom, zeleni odrez (vejevje, grmičevje …)

w-video
Ostale novice
16
mar.
2018
Pričarajte si svoj zeleni košček raja na sejmu Flora s Simbiem Vrtnarstvo
Če ste se že naveličali snega in nizkih temperatur, potem nas obiščite na sejmu Flora, kjer smo za vas pričarali pravo karibsko vzdušje. Obdani s palmami, pisanim tropskim cvetjem in turkiznim morjem se boste počutili kot na bleščeče belih plažah Karibov.
Več >>
12
mar.
2018
Predviden načrt praznjenj greznic in MKČN 2018
Vsako gospodinjstvo na območju, kjer ni javne kanalizacije in ta ni predvidena, mora enkrat v treh letih sprazniti greznico ali malo komunalno čistilno napravo (MKČN). Praznjenje je na območju, kjer opravlja javno službo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, sistemsko urejeno tako, da vsakemu gospodinjstvu na območju brez javne kanalizacije pooblaščeni izvajalec - družba Simbio, d.o.o., opravi navedeno storitev.
Več >>
05
mar.
2018
Odvoz bioloških odpadkov od 1. marca vsak teden
Vse uporabnike individualnih objektov, ki imate rjave zabojnike za ločevanje bioloških odpadkov, obveščamo, da bo odvoz bioloških odpadkov od 1. marca potekal po poletnem urniku, to je vsak teden. Odvoz po poletnem urniku bo trajal vse do 30. novembra 2018. Dan odvoza ostaja nespremenjen.
Več >>
22
feb.
2018
Zaradi vremenskih razmer moten odvoz odpadkov
Zaradi vremenskih razmer bo v nekaterih hribovitih predelih občin moten odvoz odpadkov. Odpadke bomo odpeljali, takoj ko bodo to omogočale vremenske razmere. Na območjih, kjer ne bo po urniku predvidenega odvoza odpadkov, bo ekipa Simbia ob prvem možnem odvozu pobrala tudi višek odpadkov, ki ga lahko uporabniki odložijo v svoje vrečke ob zabojnike.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".