30
mar
2015
Naročilo kosovnega odvoza v letu 2015

Obveščamo vas, da bo tudi letos potekal odvoz kosovnih odpadkov do 1 m³ po naročilu. Odvoz je za naše uporabnike brezplačen, potrebno pa ga je predhodno naročiti, in sicer preko obrazca.

Obrazec za naročilo najdete:
- na naši spletni strani v Uporabniškem centru (klikni na povezavo Naroči kosovni odvoz)
- v pdf obliki (klikni tukaj)
- v tiskani obliki na sedežu naše družbe (Teharska c. 49, Celje)

Od prejema naročilnice vas bomo poklicali v roku 3 tednov ter se z vami dogovorili za dan odvoza.


Odpadke pripravite na dogovorjeni dan odvoza na odjemno mesto za prevzem.Koliko je 1 m³ kosovnih odpadkov? 


Za lažjo predstavo podajamo primer enega kubičnega metra odpadkov: to so skupaj pralni stroj, hladilnik in še nekaj manjših odpadnih materialov ali pa kuhinjska miza in več stolov.


Kaj naj naredim, če imam večje količine kosovnih odpadkov?


1. Kosovne odpadke, kot so staro pohištvo, keramika, bela tehnika, električna in elektronska oprema, lahko pripeljete v vaš najbližji zbirni center (Simbio upravlja s šestimi – klikni na povezavo do lokacij), in sicer štirikrat letno v velikosti ene avtoprikolice; s sabo morate imeti odrezek zadnje plačane položnice ali osebni dokument.

2. Lahko naročite tudi kontejnerski odvoz oz. najamete kontejner za večje količine odpadkov, vendar se v tem primeru storitev zaračuna. Za informacije o najemu zabojnika in ceni pokličite na tel. št. 03 425 64 37 od 7.00 do 14.00.


Kaj naj z večjimi količinami odpadkov, ki niso kosovni odpadki?


Vso ločeno zbrano steklo, papir ali embalažo lahko oddate na vaš najbližji ekološki otok.


Vse navedene ločeno zbrane frakcije ter tudi zeleni rez (biološki odpadki) ter nevarne odpadke lahko pripeljete v zbirne centre in brezplačno oddate. Za te ločeno zbrane odpadke (ni omejitve oz. ni ''norme'' štirih avtoprikolic letno.   


Več informacij na kosovni@simbio.si.

 

Razmislite, ali lahko stvari, ki so za vas neuporabne, komu podarite, prodate, ponovno uporabite ... Preberi več.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".