30
mar.
2015
Naročilo kosovnega odvoza v letu 2015

Obveščamo vas, da bo tudi letos potekal odvoz kosovnih odpadkov do 1 m³ po naročilu. Odvoz je za naše uporabnike brezplačen, potrebno pa ga je predhodno naročiti, in sicer preko obrazca.

Obrazec za naročilo najdete:
- na naši spletni strani v Uporabniškem centru (klikni na povezavo Naroči kosovni odvoz)
- v pdf obliki (klikni tukaj)
- v tiskani obliki na sedežu naše družbe (Teharska c. 49, Celje)

Od prejema naročilnice vas bomo poklicali v roku 3 tednov ter se z vami dogovorili za dan odvoza.


Odpadke pripravite na dogovorjeni dan odvoza na odjemno mesto za prevzem.Koliko je 1 m³ kosovnih odpadkov? 


Za lažjo predstavo podajamo primer enega kubičnega metra odpadkov: to so skupaj pralni stroj, hladilnik in še nekaj manjših odpadnih materialov ali pa kuhinjska miza in več stolov.


Kaj naj naredim, če imam večje količine kosovnih odpadkov?


1. Kosovne odpadke, kot so staro pohištvo, keramika, bela tehnika, električna in elektronska oprema, lahko pripeljete v vaš najbližji zbirni center (Simbio upravlja s šestimi – klikni na povezavo do lokacij), in sicer štirikrat letno v velikosti ene avtoprikolice; s sabo morate imeti odrezek zadnje plačane položnice ali osebni dokument.

2. Lahko naročite tudi kontejnerski odvoz oz. najamete kontejner za večje količine odpadkov, vendar se v tem primeru storitev zaračuna. Za informacije o najemu zabojnika in ceni pokličite na tel. št. 03 425 64 37 od 7.00 do 14.00.


Kaj naj z večjimi količinami odpadkov, ki niso kosovni odpadki?


Vso ločeno zbrano steklo, papir ali embalažo lahko oddate na vaš najbližji ekološki otok.


Vse navedene ločeno zbrane frakcije ter tudi zeleni rez (biološki odpadki) ter nevarne odpadke lahko pripeljete v zbirne centre in brezplačno oddate. Za te ločeno zbrane odpadke (ni omejitve oz. ni ''norme'' štirih avtoprikolic letno.   


Več informacij na kosovni@simbio.si.

 

Razmislite, ali lahko stvari, ki so za vas neuporabne, komu podarite, prodate, ponovno uporabite ... Preberi več.

w-video
Ostale novice
05
feb.
2018
Obvestilo o odvozu na prazničen četrtek, 8. februarja
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v četrtek, 8. februarja, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate na ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike oziroma vrečke Simbio za odpadke kot običajno ob četrtkih.
Več >>
10
jan.
2018
Kam z odpadnimi zdravili in tehničnimi zdravstvenimi pripomočki?
Ne glede na to kakšne učinkovine vsebujejo zdravila, postanejo, ko jih ne potrebujemo več, nevaren odpadek. Zato jih moramo oddati ločeno, saj kljub pretečenemu roku uporabe še vedno vsebujejo snovi, ki lahko negativno vplivajo na okolje, posledično pa tudi na zdravje ljudi, če jih ne odložimo pravilno.
Več >>
28
dec.
2017
Zakaj spadajo televizorji in računalniški zasloni med nevarne odpadke?
Starejši televizijski sprejemniki, računalniški in drugi zasloni vsebujejo nekatere nevarne komponente, ki lahko zaradi nepravilnega ravnanja po končani življenjski dobi ogrožajo okolje in ljudi. Če jih ne oddamo v zbirne centre ali trgovcem ob nakupu novih (podobnih) produktov, ampak jih odvržemo med mešane komunalne odpadke ali razstavljamo, nevarni deli končajo v naravi ali na odlagališčih, kjer lahko onesnažijo okolje in ogrozijo zdravje ljudi.
Več >>
27
dec.
2017
V PONEDELJEK, 1. JANUARJA 2018, NE BO ODVOZA ODPADKOV
Vse uporabnike, ki imate odvoz odpadkov na praznični ponedeljek, 1. januarja 2018, obveščamo, da tega dne ne bo odvoza odpadkov, ampak bo ta potekal že v soboto, 30. decembra. Prosimo vas, da pripravite zabojnike v soboto, kot bi jih sicer v ponedeljek.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".