12
maj.
2015
Nadzor nad pravilnostjo ločevanja odpadkov

Inšpektorji Medobčinskega inšpektorata in redarstva Mestne občine Celje bodo skupaj z javnim podjetjem Simbio, d.o.o., na podlagi določil občinskega odloka o ravnanju s komunalnimi odpadki v četrtek, 14. 5. 2015, opravljali nadzor nad ločevanjem komunalnih odpadkov v Mestni občini Celje.

Akcija preverjanja ločevanja odpadkov bo tokrat usmerjena predvsem v nadzor nad odlaganjem in ločevanjem odpadkov pri večstanovanjskih objektih, pa tudi individualni objekti ne bodo izvzeti.

V družbi za ravnanje z odpadki Simbio opažamo, da se je vsebnost neustreznih odpadkov najbolj povečala v rumenih zabojnikih za embalažo, in sicer so v teh zabojnikih plenice, kosovni odpadki, biološki – kuhinjski odpadki, plastični izdelki ipd., namesto kovinske in plastične embalaže. To povzroča probleme pri nadaljnji pripravi in predelavi odpadkov in zvišuje stroške obdelave, saj je za kvalitetno predelavo in zatem uporabo odpadkov potreben čim bolj čist odpadek, takega pa se lahko doseže le na izvoru nastanka.

Zoper identificirane kršitelje bodo inšpektorji ukrepali skladno z Odlokom o načinu opravljanja obveznih lokalnih gospodarskih javnih služb ravnanja s komunalnimi odpadki v Mestni občini Celje (Uradni list RS, št. 90/2011). Predpisana globa za kršitelja – fizično osebo znaša 100 evrov.

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".