10
avg
2016
Kako oddati gradbene odpadke?
Manjše količine gradbenih odpadkov iz gospodinjstev lahko uporabniki storitev Simbia pripeljejo v zbirne centre, s katerimi upravlja Simbio. Brezplačno jih lahko oddajo le, če je ob dostavi prisoten lastnik teh odpadkov, ki se ustrezno identificira. Količina gradbenih odpadkov ne sme presegati količine 3 kubičnih metrov na leto na gospodinjstvo (to so približno štiri avtoprikolice).

Med gradbene odpadke spadajo odpadki od manjših adaptacij in popravil v gospodinjstvu:

- opeka,
- omet,
- strešniki,
- kosi betona,
- cement,
- keramične ploščice in
- pesek.

Če se na podlagi evidence ugotovi, da je posamezno gospodinjstvo preseglo dovoljeno količino brezplačno odloženih gradbenih odpadkov, vse nadaljnje odlaganje teh odpadkov zaračunamo po veljavnem ceniku Simbio, d.o.o.

ZBIRNI CENTRI so namenjeni prevzemu nekaterih komunalnih odpadkov, ki nastajajo v gospodinjstvu (kosovni odpadki, nevarni odpadki iz gospodinjstev, odpadna embalaža, papir, karton, steklo ...). Za nekomunalne odpadke (gradbeni odpadki - keramika, beton, opeka, azbestna strešna kritina) pa je količina omejena na prostornino štirih avtoprikolic osebnega vozila (skupaj cca. 3 m³/leto/gospodinjstvo), kar lahko koristi le povzročitelj osebno ob osebni identifikaciji.

Torej, če uporabnik storitev Simbia pripelje odpadke, med katerimi so tudi gradbeni odpadki, ni dovolj, da ima s sabo položnico ali osebni dokument od soseda, prijateljev ali sorodnikov, ampak MORA BITI KOT LASTNIK IN POVZROČITELJ TEH ODPADKOV PRISOTEN IN SE IZKAZATI Z OSEBNIM DOKUMENTOM.

 

Katere odpadke je še možno oddati v zbirne centre

1. V zbirne centre je možno oddati:
• papir in kartonsko embalažo,
• plastično embalažo,
• kovinsko embalažo,
• stekleno embalažo,
• papir,
• oblačila,
• tekstil,
• baterije in akumulatorje in druge nevarne odpadke iz gospodinjstev (barve, lake, zdravila, olje …)
• zavrženo električno in elektronsko opremo (TV, monitorji, štedilniki, pralni stroji, hladilniki ...),
• les,
• plastiko,
• kovine (radiatorji …),
• kosovne odpadke (pohištvo, vzmetnice, preproge, športna oprema – kolesa, smuči ipd., kopalniška oprema – umivalnik, WC školjka ipd., otroška oprema – vozički, avtosedeži, igrače ipd., orodje – samokolnice, lopate itd.

Za zgoraj navedene odpadke:
a) ne velja omejitev štirih avtoprikolic letno,
b) povzročitelji morajo imeti s sabo odrezek zadnje plačane položnice ali ustrezen identifikacijski dokument.

 

2. Azbest


• Prevzem možen samo v ZC Bukovžlak
  Prevzem gradbenih odpadkov, ki vsebujejo azbest, je možen samo v Zbirnem centru Bukovžlak. V Simbiu namreč želimo zagotoviti varen prevzem azbestnih odpadkov, tako za občane kot za zaposlene, zato prevzem azbestnocementnih izdelkov od povzročiteljev iz gospodinjstev od 1. maja 2016 v ostalih zbirnih centrih, s katerimi upravlja Simbio, ni možen.

• Prisotnost lastnika oz. povzročitelja obvezna
  Tudi za azbest velja, kot za ostale gradbene odpadke, da jih lahko v Zbirni center Bukovžlak preda samo povzročitelj osebno ob identifikaciji.

• Omejitev na štiri avtoprikolice letno

 

3. Gume

V zbirnem centru lahko gospodinjstvo odloži do 8 gum let na leto. Najbolje je sicer, da občani odpadne gume prepustijo vulkanizerju ob menjavi. Ta jih je dolžan brezplačno prevzeti.

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".