10
avg
2016
Kako oddati gradbene odpadke?
Manjše količine gradbenih odpadkov iz gospodinjstev lahko uporabniki storitev Simbia pripeljejo v zbirne centre, s katerimi upravlja Simbio. Brezplačno jih lahko oddajo le, če je ob dostavi prisoten lastnik teh odpadkov, ki se ustrezno identificira. Količina gradbenih odpadkov ne sme presegati količine 3 kubičnih metrov na leto na gospodinjstvo (to so približno štiri avtoprikolice).

Med gradbene odpadke spadajo odpadki od manjših adaptacij in popravil v gospodinjstvu:

- opeka,
- omet,
- strešniki,
- kosi betona,
- cement,
- keramične ploščice in
- pesek.

Če se na podlagi evidence ugotovi, da je posamezno gospodinjstvo preseglo dovoljeno količino brezplačno odloženih gradbenih odpadkov, vse nadaljnje odlaganje teh odpadkov zaračunamo po veljavnem ceniku Simbio, d.o.o.

ZBIRNI CENTRI so namenjeni prevzemu nekaterih komunalnih odpadkov, ki nastajajo v gospodinjstvu (kosovni odpadki, nevarni odpadki iz gospodinjstev, odpadna embalaža, papir, karton, steklo ...). Za nekomunalne odpadke (gradbeni odpadki - keramika, beton, opeka, azbestna strešna kritina) pa je količina omejena na prostornino štirih avtoprikolic osebnega vozila (skupaj cca. 3 m³/leto/gospodinjstvo), kar lahko koristi le povzročitelj osebno ob osebni identifikaciji.

Torej, če uporabnik storitev Simbia pripelje odpadke, med katerimi so tudi gradbeni odpadki, ni dovolj, da ima s sabo položnico ali osebni dokument od soseda, prijateljev ali sorodnikov, ampak MORA BITI KOT LASTNIK IN POVZROČITELJ TEH ODPADKOV PRISOTEN IN SE IZKAZATI Z OSEBNIM DOKUMENTOM.

 

Katere odpadke je še možno oddati v zbirne centre

1. V zbirne centre je možno oddati:
• papir in kartonsko embalažo,
• plastično embalažo,
• kovinsko embalažo,
• stekleno embalažo,
• papir,
• oblačila,
• tekstil,
• baterije in akumulatorje in druge nevarne odpadke iz gospodinjstev (barve, lake, zdravila, olje …)
• zavrženo električno in elektronsko opremo (TV, monitorji, štedilniki, pralni stroji, hladilniki ...),
• les,
• plastiko,
• kovine (radiatorji …),
• kosovne odpadke (pohištvo, vzmetnice, preproge, športna oprema – kolesa, smuči ipd., kopalniška oprema – umivalnik, WC školjka ipd., otroška oprema – vozički, avtosedeži, igrače ipd., orodje – samokolnice, lopate itd.

Za zgoraj navedene odpadke:
a) ne velja omejitev štirih avtoprikolic letno,
b) povzročitelji morajo imeti s sabo odrezek zadnje plačane položnice ali ustrezen identifikacijski dokument.

 

2. Azbest


• Prevzem možen samo v ZC Bukovžlak
  Prevzem gradbenih odpadkov, ki vsebujejo azbest, je možen samo v Zbirnem centru Bukovžlak. V Simbiu namreč želimo zagotoviti varen prevzem azbestnih odpadkov, tako za občane kot za zaposlene, zato prevzem azbestnocementnih izdelkov od povzročiteljev iz gospodinjstev od 1. maja 2016 v ostalih zbirnih centrih, s katerimi upravlja Simbio, ni možen.

• Prisotnost lastnika oz. povzročitelja obvezna
  Tudi za azbest velja, kot za ostale gradbene odpadke, da jih lahko v Zbirni center Bukovžlak preda samo povzročitelj osebno ob identifikaciji.

• Omejitev na štiri avtoprikolice letno

 

3. Gume

V zbirnem centru lahko gospodinjstvo odloži do 8 gum let na leto. Najbolje je sicer, da občani odpadne gume prepustijo vulkanizerju ob menjavi. Ta jih je dolžan brezplačno prevzeti.

w-video
w-gallery2widget_gallery2_insert_images
Ostale novice
01
avg
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični torek, 15. avgusta
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na torek, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
03
jul
2017
Obvestilo o čiščenju tlakovcev v mestnem jedru
Obveščamo vas, da bo ta teden v nočen času potekalo čiščenje tlakovcev v mestnem jedru Celja, in sicer v noči s torka (4. 7.) na sredo in s srede (5. 7.) na četrtek med 22. in predvidoma 5. uro zjutraj. Občasno bo prihajalo do povečanega hrupa, zaradi česar prosimo vse stanovalce za strpnost in razumevanje, saj tovrstnih del ni mogoče izvesti v dnevnem času.
Več >>
14
jun
2017
Simbio skupno sedmi na komunalnih igrah 2017
Družba za ravnanje z odpadki Simbio se je minulo soboto na 33. srečanju delavcev komunalnega gospodarstva v Krškem uvrstila na odlično 7. mesto v skupni razvrstitvi 62 podjetij. Zaposleni v družbi Simbio so se še posebej izkazali v športnih disciplinah, kjer so dosegli skupno 6. mesto.
Več >>
09
jun
2017
Simbio po prvem dnevu vodilni na komunalnih igrah
Včeraj je potekalo prvo tekmovanje v športnih igrah na Komunaliadi 2017, in sicer v Kranju, Mariboru in Celju v bowlingu. Naša ekipa v sestavi Klavdije Lužar, Lucije Koštomaj, Danija Đumića in Edija Jazbinška je osvojila prvo mesto med 44 ekipami!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

form_error
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".