08
maj.
2018
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov od 17. maja do 12. junija 2018
Prihodnji četrtek, 17. maja, se začenja tradicionalna akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Odpadke bo Simbio zbiral s posebnim premičnim zabojnikom, ob katerem bosta prisotna tudi delavca, pooblaščena za zbiranje nevarnih odpadkov.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je priložnost, da občani nevarno odložijo na varno in s tem preprečijo, da bi nevarni odpadki ogrožali okolje in nenazadnje tudi naše zdravje. Med nevarne odpadke, ki jih bodo lahko oddali, sodijo:

- odpadna zdravila,- barve, laki, topila, lepila,

- škropiva, pesticidi, razne kemikalije,


- odpadno jedilno in motorno olje, masti,


- hladilna tekočina,

- akumulatorji,

- baterije,- tonerji,

- neonske cevi

- embalaža nevarnih izdelkov: embalaža dezodorantov, lakov za lase, razpršilcev in barv. Nevarne snovi lahko vsebujejo tudi nekatera čistila ali kozmetična sredstva.


Svetujemo, da vsak uporabnik pogleda na izdelek, ali je opremljen s katerim od grafičnih simbolov za nevarne snovi, kot so oksidativno, eksplozivno, vnetljivo, strupeno …

Med nevarne odpadke sodi tudi večina odpadne električne in elektronske opreme, od računalnikov, do telefonov in hladilnikov. Vse uporabnike naprošamo, da večje kose te opreme pripeljejo sami do svojega zbirnega centra.

Razpored akcije je objavljen na spletnem mestu, občani pa ste ga prejeli tudi s položnicami.

w-video
Ostale novice
15
avg.
2018
Na Mestni plaži Celje ločevali odpadke
Odpadke je treba ločevati. To verjetno že vsak dolgo časa ve. Kljub temu pa se rado še kdaj kaj zaplete. Zato smo se v Simbiu z veseljem odzvali vabilu Mestne plaže Celje, da pokažemo, kaj sodi kam. Danes, v sredo, sta tako naša pridna sodelavca Darko in Dani prikazala tudi, kako poteka praznjenje zabojnikov. Vse do večera bomo še tam. Vabljeni!
Več >>
14
avg.
2018
ODVOZ ODPADKOV TUDI NA PRAZNIČNO SREDO, 15. AVGUSTA
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov v sredo, 15. avgusta, obveščamo, da bo odvoz na ta dan kljub prazniku potekal po običajnem razporedu.
Več >>
24
jul.
2018
Nadzor nad ekološkimi otoki
V družbi za ravnanje z odpadki Simbio že dlje časa opažamo povečano število onesnaženih ekoloških otokov. Tako smo se danes pridružili inšpektorici Medobčinskega inšpektorata in redarstvo občin Dobje, Dobrna, Oplotnica, Slovenske Konjice, Šentjur, Vitanje, Vojnik in Zreče Nataši Kos pri nadzoru nad zbiranjem odpadkov na ekoloških otokih.
Več >>
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".