08
maj.
2018
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov od 17. maja do 12. junija 2018
Prihodnji četrtek, 17. maja, se začenja tradicionalna akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Odpadke bo Simbio zbiral s posebnim premičnim zabojnikom, ob katerem bosta prisotna tudi delavca, pooblaščena za zbiranje nevarnih odpadkov.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je priložnost, da občani nevarno odložijo na varno in s tem preprečijo, da bi nevarni odpadki ogrožali okolje in nenazadnje tudi naše zdravje. Med nevarne odpadke, ki jih bodo lahko oddali, sodijo:

- odpadna zdravila,- barve, laki, topila, lepila,

- škropiva, pesticidi, razne kemikalije,


- odpadno jedilno in motorno olje, masti,


- hladilna tekočina,

- akumulatorji,

- baterije,- tonerji,

- neonske cevi

- embalaža nevarnih izdelkov: embalaža dezodorantov, lakov za lase, razpršilcev in barv. Nevarne snovi lahko vsebujejo tudi nekatera čistila ali kozmetična sredstva.


Svetujemo, da vsak uporabnik pogleda na izdelek, ali je opremljen s katerim od grafičnih simbolov za nevarne snovi, kot so oksidativno, eksplozivno, vnetljivo, strupeno …

Med nevarne odpadke sodi tudi večina odpadne električne in elektronske opreme, od računalnikov, do telefonov in hladilnikov. Vse uporabnike naprošamo, da večje kose te opreme pripeljejo sami do svojega zbirnega centra.

Razpored akcije je objavljen na spletnem mestu, občani pa ste ga prejeli tudi s položnicami.

w-video
Ostale novice
18
apr.
2018
OBVESTILO o spremembi odvoza odpadkov na praznični torek, 1. maja!
Vse uporabnike, ki imajo odvoz odpadkov na torek, obveščamo, da na praznik dela, 1. maja, ne bo odvoza odpadkov. Namesto tega bo odvoz potekal delno že v ponedeljek, 30. aprila, in delno v sredo, 2. maja.
Več >>
29
mar.
2018
Namesto na prazničen ponedeljek, 2. aprila, odvoz odpadkov že v soboto, 31. marca
Odvoz odpadkov bo namesto na prazničen ponedeljek, 2. aprila, potekal že v soboto, 31. marca. Vse, ki imate odvoz na ponedeljek, zato naprošamo, da pripravite zabojnike za odpadke že v soboto.
Več >>
29
mar.
2018
Odprta kuhna se vrača v Celje 7. aprila 2018
Nova sezona sobotnih druženj na Odprti kuhni se bo začela v soboto, 7. aprila. Zaradi slabe vremenske napovedi je Odprta kuhna s te soboto, 31. marca, prestavljena na naslednjo soboto, 7. aprila. Mestna tržnica Celje in Savinova ulica bosta tako spet zadišali po odličnih jedeh z vseh koncev sveta.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".