08
maj.
2018
Akcija zbiranja nevarnih odpadkov od 17. maja do 12. junija 2018
Prihodnji četrtek, 17. maja, se začenja tradicionalna akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Odpadke bo Simbio zbiral s posebnim premičnim zabojnikom, ob katerem bosta prisotna tudi delavca, pooblaščena za zbiranje nevarnih odpadkov.

Akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev je priložnost, da občani nevarno odložijo na varno in s tem preprečijo, da bi nevarni odpadki ogrožali okolje in nenazadnje tudi naše zdravje. Med nevarne odpadke, ki jih bodo lahko oddali, sodijo:

- odpadna zdravila,- barve, laki, topila, lepila,

- škropiva, pesticidi, razne kemikalije,


- odpadno jedilno in motorno olje, masti,


- hladilna tekočina,

- akumulatorji,

- baterije,- tonerji,

- neonske cevi

- embalaža nevarnih izdelkov: embalaža dezodorantov, lakov za lase, razpršilcev in barv. Nevarne snovi lahko vsebujejo tudi nekatera čistila ali kozmetična sredstva.


Svetujemo, da vsak uporabnik pogleda na izdelek, ali je opremljen s katerim od grafičnih simbolov za nevarne snovi, kot so oksidativno, eksplozivno, vnetljivo, strupeno …

Med nevarne odpadke sodi tudi večina odpadne električne in elektronske opreme, od računalnikov, do telefonov in hladilnikov. Vse uporabnike naprošamo, da večje kose te opreme pripeljejo sami do svojega zbirnega centra.

Razpored akcije je objavljen na spletnem mestu, občani pa ste ga prejeli tudi s položnicami.

w-video
Ostale novice
16
okt.
2018
Prva podzemna zbiralnica za odpadke
V ponedeljek, 15. oktobra 2018, je v Celju začela delovati prva podzemna zbiralnica. Nahaja se na Muzejskem trgu pred Osrednjo knjižnico Celje. Sestavljajo jo štirje podzemni zabojniki, in sicer za kovinsko in plastično embalažo, biološke odpadke, papir in preostanek odpadkov.
Več >>
11
sep.
2018
Obiščite nas na sejmu MOS 2018
Mednarodni obrtni sejem je danes že 51. leto zapored odprl svoja vrata. Na Celjskem sejmišču se bo vse do nedelje predstavilo predstavilo 1400 razstavljavcev, med katerimi je v hali L tudi naša družba Simbio skupaj z Energetiko Celje in Vodovod-kanalizacijo.
Več >>
04
sep.
2018
V ponedeljek, 10. septembra, se začenja zbiranje nevarnih odpadkov na terenu
V ponedeljek, 10. septembra, se začenja akcija zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev. Vse do 5. oktobra bo na več lokacijah v 12 občinah, kjer Simbio opravlja gospodarsko javno službo ravnanja z odpadki, stal premični zabojnik z ekipo, ki bo prevzela nevarne odpadke in jih spravila na varno.
Več >>
03
sep.
2018
Nov letak z navodili za pravilno ločevanje odpadkov
Simbio skrbi, da redno odvaža odpadke ter da so odpadki predani v nadaljnjo predelavo na okoljsko ustrezen način. Sistem pa ne deluje dobro brez vas, uporabnikov, ki morate dosledno ločevati odpadke in upoštevati osnovna pravila o ravnanju z različnimi odpadki, tudi kosovnimi in nevarnimi. Prvi korak se začne s pravilnim odlaganjem že v gospodinjstvu oziroma na mestu, kjer odpadek nastane! Nepravilno odloženi odpadki niso primerni za reciklažo. Da boste lažje vsak odpadek odložili v ustrezen zabojnik, smo posodobili letak z navodili za ločevanje.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".