21
mar
2016
2. Didaktična sreda na Mestni tržnici Celje
Simbio si kot upravljalec Mestne tržnice Celje prizadeva popestriti dogajanje tako na sami tržnici kot tudi utrip v starem mestnem jedru. Po uspešno izpeljani prvi didaktični sredi lanskega oktobra je pred nami pestro dogajanje to sredo, 23. marca. Med 9. in 13. uro bodo soustvarjali vrvež na Mestni tržnici Celje šolarji z več kot 12 celjskih osnovnih in srednjih šol ter celo vrtec.

Kuhali bodo, oblikovali pričeske, prikazali učni proces v učnem podjetju in še veliko zanimivega in praktičnega, kar se sicer dogaja samo za štirimi stenami izobraževalnih ustanov. Prvič se jim bosta pri šolski praksi na prostem pridružila tudi Ljudska univerza Celje in Celjski mladinski center. 

Sočasno bo na Mestni tržnici Celje potekal še zaključni likovno-tehnični natečaj Cinkarne Celje 'Lončki in korita, da bo gredica bolj barvita'.
»Obiskovalcem mesta in tržnice želimo ponuditi vsebine, ki jih do sedaj niso bili vajeni. To bo že druga Didaktična sreda, naslednja pa bo v jesenskem času. Menimo, da je izmenjava idej in rešitev koristna za vse udeležence. Mladim pomaga osvojiti ter povezati teorijo s prakso, mimoidočim pa omogoča dostop do znanja in usposobljenosti, ki sta ključnega pomena za našo prihodnost nenehnih sprememb,« je povedal vodja Mestne tržnice Celje Boštjan Jelenko in napovedal še dva dogodka v bližnji prihodnosti, in sicer srečanje starodobnikov Fiat X1/9, ki bo na Savinovi ulici potekalo v soboto dopoldne, 9. aprila, ter Odprto kuhno, po kateri bo zadišalo v soboto, 16. aprila.


Vabljeni!

w-video
Ostale novice
17
nov
2017
Se je vaš izdelek poškodoval? Ne zavrzite ga, pač pa ga brezplačno popravite
Imate doma poškodovan izdelek, ki bi ga želeli še uporabljati? Nikar ga ne zavrzite, temveč ga v četrtek, 23. novembra, prinesite v brezplačno mobilno popravljalnico na celjsko tržnico, kjer vam ga bodo popravili, popravila pa se lahko naučite tudi sami. Med 10. in 12.30 uro bosta v mobilni popravljalnici centra ponovne uporabe obrtniški mojstrici, ki bosta poskrbeli, da bodo izdelki postali spet uporabni.
Več >>
23
okt
2017
Odvoz odpadkov tudi na praznični 31. oktober in 1. november!
Vse uporabnike storitev, ki imate odvoz odpadkov na praznični torek, 31. oktobra, obveščamo, da bo odvoz potekal kot običajno kljub prazniku, dnevu reformacije. Prav tako bo odvoz potekal kot običajno na dan mrtvih, 1. novembra. Zato prosimo vse uporabnike, da na ta dneva pripravijo zabojnike ali vrečke na dogovorjeno odjemno mesto kot na delovni dan.
Več >>
20
okt
2017
Česar ne potrebujete, prinesite v Center ponovne uporabe Vojnik
V Vojniku že nekaj let obratuje Center ponovne uporabe. Gre za center, kamor ljudje lahko pripeljejo različne izdelke oziroma predmete, ki jih ne potrebujejo. Namesto da bi jih vrgli v smeti, jih bodo v centru prenovili in po simbolični ceni prodali novim uporabnikom.
Več >>
06
okt
2017
Jutri zadnja Odprta kuhna letos
V soboto, 7. oktobra, se zadnjič v tej sezoni v knežje mesto vrača Odprta kuhna. Na Mestni tržnici Celje bo dišalo po dobrotah od blizu in daleč med 10. in 20. uro. Izkoristite toplo jesenko soboto za gurmanska razvajanja na svežem zraku!
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".