21
mar.
2016
2. Didaktična sreda na Mestni tržnici Celje
Simbio si kot upravljalec Mestne tržnice Celje prizadeva popestriti dogajanje tako na sami tržnici kot tudi utrip v starem mestnem jedru. Po uspešno izpeljani prvi didaktični sredi lanskega oktobra je pred nami pestro dogajanje to sredo, 23. marca. Med 9. in 13. uro bodo soustvarjali vrvež na Mestni tržnici Celje šolarji z več kot 12 celjskih osnovnih in srednjih šol ter celo vrtec.

Kuhali bodo, oblikovali pričeske, prikazali učni proces v učnem podjetju in še veliko zanimivega in praktičnega, kar se sicer dogaja samo za štirimi stenami izobraževalnih ustanov. Prvič se jim bosta pri šolski praksi na prostem pridružila tudi Ljudska univerza Celje in Celjski mladinski center. 

Sočasno bo na Mestni tržnici Celje potekal še zaključni likovno-tehnični natečaj Cinkarne Celje 'Lončki in korita, da bo gredica bolj barvita'.
»Obiskovalcem mesta in tržnice želimo ponuditi vsebine, ki jih do sedaj niso bili vajeni. To bo že druga Didaktična sreda, naslednja pa bo v jesenskem času. Menimo, da je izmenjava idej in rešitev koristna za vse udeležence. Mladim pomaga osvojiti ter povezati teorijo s prakso, mimoidočim pa omogoča dostop do znanja in usposobljenosti, ki sta ključnega pomena za našo prihodnost nenehnih sprememb,« je povedal vodja Mestne tržnice Celje Boštjan Jelenko in napovedal še dva dogodka v bližnji prihodnosti, in sicer srečanje starodobnikov Fiat X1/9, ki bo na Savinovi ulici potekalo v soboto dopoldne, 9. aprila, ter Odprto kuhno, po kateri bo zadišalo v soboto, 16. aprila.


Vabljeni!

w-video
Ostale novice
22
jun.
2018
Premaze, olja, baterije in druge nevarne odpadke spravili na varno
V 12 občinah na Celjskem je družba Simbio v sklopu akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev na varno spravila dobrih 24 ton nevarnih odpadkov. Največ so jih v času akcije oddali v Šentjurju, najmanj pa na Dobrni.
Več >>
20
jun.
2018
Obvestilo o odvozu na praznični ponedeljek, 25. junija
Obveščamo vas, da bo odvoz odpadkov v ponedeljek, 25. junija, potekal kot običajno na delovni dan kljub prazniku dnevu državnosti. Zato naprošamo vse uporabnike, ki imate ta dan predviden odvoz, da pripravite zabojnike za odpadke kot običajno ob ponedeljkih.
Več >>
11
jun.
2018
Simbio sedmi na Komunaliadi 2018
Simbio je na 34. delovnih in športnih igrah komunalnih delavcev osvojil 1. mesto v odvozu odpadkov, 2. mesto v kolesarjenju in 3. v odbojki. Med 62 komunalnimi podjetji je tako zasedel odlično 7. mesto.
Več >>
07
jun.
2018
V akciji zbiranja šolskega papirja zbrali 661 ton
V šolskem letu 2017/18 je bilo v tradicionalnem zbiranju odpadnega papirja zbranih 661 ton odpadnega papirja, kar je 11 ton več kot prejšnje šolsko leto in druga največja količina, zbrana v 20-letni zgodovini akcije. Na prvem mestu po količini zbranega papirja na učenca je ponovno OŠ Hudinja, med podružničnimi osnovnimi šolami pa je tokrat zmagala POŠ Letuš.
Več >>

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".