Aplikacija "Več kot odpadki"

Vse informacije o odpadkih – takoj, vsak trenutek, kadarkoli!

aplikacija_vec_kot_odpadki_01.jpg

ABC ODPADKOV

Ko ne veste, kam bi odložili odpadek, preprosto odtipkajte ime odpadka, in takoj boste dobili odgovor. Baza podatkov se nenehno izpolnjuje.

- NEZNAN ODPADEK

S fotoaparatom na svoji mobilni napravi fotografirajte neznan odpadek in ga pošljite neposredno strokovnjaku, ki ga bodo dodali na seznam odpadkov, tako da bo odpadek, ki ga tisti trenutek ne znate poimenovati ali pa je sestavljen iz več različnih materialov, končal tam, kjer mora.

- OPOMNIK ODVOZOV

Opomnik je priročna funkcija, ki omogoča, da vas telefon opozori na odvoz izbrane vrste odpadkov glede na datum odvoza. Tako ne boste več v zadregi, kateri zabojnik je na vrsti za praznjenje.

- EKO PACKA

Eko packa je funkcija, kjer lahko s fotoaparatom na svoji mobilni napravi  fotografirate “ekološko packo”, pošljete te podatke nam in ob vašem naslednjem obisku, na primer gozda, odpadka več ne bo na tistem mestu.

- CENTRI PONOVNE UPORABE

Aplikacija nudi seznam vam najbližjih centrov ponovne uporabe, kamor lahko prinesete odpadke, ki bi jih sicer zavrgli, a so še vedno uporabni (tehnični izdelki, pohištvo, oblačila, igrače ...). V centrih ponovne uporabe lahko uporabne ali obnovljene izdelke tudi kupite po simbolični ceni.

 

Aplikacija “3R – Več kot odpadki” nudi tudi:

zemljevide in poti do vašega lokalnega zbirnega centra ter seznam in lokacije centrov ponovne uporabe z uporabo storitve Google Maps,
• informacije o ponovni uporabi odpadkov,
obveščanje o akcijah zbiranja nevarnih odpadkov na terenu,
• koristne namige in nasvete ter najnovejše novice iz sveta ekologije in še veliko več ...

 

Kako si naložiti aplikacijo?

Aplikacija deluje na sistemih Android in iOS, tako da jo lahko uporabniki uporabljajo na vseh napravah, ki podpirajo ti dve platformi (pametni mobilniki različnih proizvajalcev ter naprave podjetja Apple, kot so iPhone, iPad in iPod).

Aplikacijo Več kot odpadki si lahko brezplačno naložite na svojo mobilno napravo na dva načina, v obeh primerih pa morate biti registrirani v spletišče Google play (spletna trgovina z glasbo, filmi, knjigami in Android aplikacijami) ali App Store (spletna trgovina za iPade in iPhone):

a) poskenirate lahko QR kodo s QR skenerjem in aplikacija bo naložena ali

b) aplikacijo snamete iz spletne trgovine Google play ali App Store (odtipkate Več kot odpadki in jo naložite)

 

Prenesi aplikacijo zdaj!

Glede na tip vaše mobilne naprave kliknite na ustrezno ikono spodaj ali z mobilno napravo preberite ustrezno QR kodo. Preusmerjeni boste na stran, kjer boste lahko naložili in namestili aplikacijo.

google play

google_play_qr.jpg

app store

app_store_qr.jpg

Edina aplikacija s celovitim pristopom do ravnanja z odpadki

Aplikacija je patentirana kot prva tovrstna, saj nobena doslej še ne ponuja celovitega pristopa prednostnega ravnanja z odpadki, ki na prvo mesto postavlja preprečevanje, sledi ponovna uporaba – REUSE (ki je tudi za naš prostor nekaj novega, a že izvedljivo) in nato recikliranje.
Enkratnost je tudi v slikovnem prikazu posameznega odpadka in v informacijah, kaj se potem zgodi s tem odpadkom, kar osmisli pravilno ravnanje z odpadki. Uporabnike motivira k izbiri prednostnega reda, ki mora postati način življenja, saj po letu 2020 pojem odpadek več ne bo v uporabi, ampak bomo govorili le še o surovinah, o virih. Zato ima aplikacija naslov »Več kot odpadek«, 3R pa pove, da gre za pristop z uporabo Reduce, Reuse, Recycle, torej pristop, kjer odpadek ne nastaja kot breme, ampak kot surovina za nove izdelke in storitve.

Več informacij na: www.veckotodpadki.eu

Kontakt

Kontakt:
03 425 64 00
03 425 64 12
info@simbio.si

Imate vprašanje?

Prišlo je do napake.
Sporočilo uspešno oddano

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".